Written by 8:37 am Diskuse • 2 Comments

Blog martinkrupicka.cz tento rok končí

Po devíti letech jsem se rozhodl již nadále v psaní blogu nepokračovat. I přesto, že si mnozí mysleli, že to pro mě bude těžké, opak je pravdou, je to až příliš snadné rozhodnutí.

Za těch devět let se blog z pěti čtenářů rozrostl až na 10 000 u nejúspěšnějších článků. Blog mi toho skutečně hodně dal, a jsem mu za to neuvěřitelně vděčný. Také mi hodně vzal, na čež si nestěžuji. K tomuto rozhodnutí jsem se prokousával opravdu dlouho, ale již dnes vím, že to muselo přijít.

V této chvíli ani náznakem nemyslím negativně. Vím, a myslím na to, co vše ty články pozitivního udělaly. Na druhou stranu to byla aktivita, která přestala generovat určitý druh radosti, který byl pro mě náhradou za neziskový projekt. Ona i společnost se změnila. No a já asi také. Píšete články kolem půlnoci, jste unavení, okrádáte o čas rodinu a vždy se najde skupina, která si prostě přijde zchladit své komplexy. Smál jsem se těmto lidem v minulosti, směji se jim nyní a budou mi připadat směšní i nadále. Vždy jsem říkal, že přijít a rozbít hrníček je jednoduché. To dovede i ten největší hlupák. Ale vyrobit jej?

Nejsem negativní, práce mám víc než dost, nemohu si stěžovat a i tento blog mi otevřel mnohé dveře. Z veřejného prostoru nemizím. Blog dal vzniknout krásné soutěži Czech National Spirits Competition, začínám spolupracovat s několika youtubery, buduji úžasnou zážitkovou službu po ose Česká republika – Čína – Jižní Korea – Japonsko (snad i další státy budou přibývat), zkrátka a dobře, posunuli jsme se dál. To je prostě osud. Některé články zařadím právě do projektu soutěže a vlastně mi to přijde fajn.

Letošní rok je pro mě přelomový. Proč? Protože tvořím / tvoříme přelomové projekty s celospolečenskou hodnotou. To mě vždy bavilo a snad i bude bavit. Soutěž CNSC je i přes komplexy některých první, nejstarší, mezinárodní a největší soutěží v ČR. Jen letos očekáváme cca 60 vystavovatelů a příští rok to bude ještě lepší. Vy si lžete jak chcete a komu chcete. Také se asi v příštím roce staneme docela významný kupujícím i prodávajícím v oblasti champagne. Nahlédneme do uměleckého světa a dáme vzniknout několika zajímavým projektům. To člověka prostě baví.

Nu, co dodat? Doufám, že to moji drazí čtenáři nezabílíte. Lidsky nezabalíte. Budete se snažit neustále sami sebe posouvat dopředu. Snad naleznete, čemu já jsem se v minulosti smál, a to že tělo i duše by měla být v harmonii. Snad jste si odnesli, že svět stojí na kompromisu a spolupráci. Snad budete bojovat nejvíce sami se sebou, protože pro hlupáky nebudete nikdy dost dobří. To vám ale může být úplně jedno. Přeji vám, abyste objevili krásy tohoto světa a pochopili, že je všechny můžete mít, pokud zahodíte výmluvy a začnete něco dělat. Přál bych vám, co nejméně negativních lidí kolem sebe, ale naopak osoby tvůrčí, cílevědomé. Přál bych vám odvahu dělat velká rozhodnutí a zbavit se všech a všeho, co vám nepřináší radost a vás brzdí.

Je to konečná? Nevím. Doménu si ponechám a uvidíme, co budoucnost přinese. Děkuji vám všem za překrásných devět let. A prosím nezapomeňte, nejste stodolarovka, abychom se líbili všem. Tak hejtři, do toho 😊 Vše dobré.  

MK

Close