Written by 9:25 am Zaujalo mě • 4 Comments

Zprávy, které mě zaujaly 02/2024

Zpráv, které mě zaujaly, je samozřejmě mnohem více, ale dávám příklad jen některých, na nichž bych rád ukázal šílenost stavu dnešních médií a politiků. Nepoučili jsme se z historie, a tak, ač to zní trapně, si jí budeme muset prožít znovu.

Děcka v Česku, chceme vám říct… Ruská Junarmija hraje v propagandistickém videu na city našich teenagerů

Upřímně, je to propaganda dovnitř RF. Tady to nikoho nezajímá a je to trapné. Jak tam není Taylor Swift, nikdo z mladých si to nepustí a nepochopí. A ani dospělé to nezajímá. Je to jen politické zneužívání mladé generace. Vůbec nechápu, proč to česká média přináší. Dnešní generace skoro neví, kdo byl Václav Havel, a ten, kdo to ví, z 98% nechápe obsah jeho života.

Pamatujete si, jak Jana Bendiga posypali na Slavíkovi moukou? Případ šetří policie, zpěvákovi hrozí pokuta až 50 tisíc!

Podobní lidé vytváří umělé kauzy typu „Nemohu dýchat“, tj. zneužívají veřejnost a uvádí ji v omyl tak, aby v ní vznikla agresivita a nenávist. Tento stát je samozřejmě bezzubý, byť já si myslím, že je na místě krátký, ale nepodmíněný trest.

Zelenskyj, nepleť se do naší politiky, vzkázal do Kyjeva polský náměstek ministra

A bude hůř. UK ekonomika jede na brutálním dopingu. Sám si říkám, jaká bude inflace hřivny rok po válce? 300%? Asi nejsem daleko od reality. To je ale totální krach UK. (upřímně si myslím daleko více).  

Biden veřejně použil na adresu Putina drsný vulgarismus

Pak se divíme, že důvěra v politiky v USA jde z kopce. Palácová diplomacie se mění v pouliční.

Putin vrátil Rusům ryby, bezohlední Britové nám je jedli 68 let, prohlásil šéf Dumy

Zákaz dovozu banánů do Ruska zafungoval. Ekvádor odvolal slib a Ukrajině zbraně nedodá

Ruská ekonomika není na kolenou. Jede také na dopingu zbrojních zakázek, ale je otázka, co se bude dít po válce. Je jasné, že RF bude mít velký problém, jako USA v roce 1946. Ale osobně si myslím, že to ustojí.

Ukrajina financuje válku proti sobě. Nakupuje ruské LPG

Velmi rád bych to doslova omlátil o ústa našim politikům. Nemyslím si, že je to od UK špatně. Prostě i válka je byznys. Na druhou stranu nechápu naše rádoby politiky, co mají klapky na očích. Jste trapní.

Mrazem oslabeného Navalného zabili ranou pěstí do srdce, tvrdí disident

Teď měl sedět v tomto křesle. Den před smrtí Navalného se domluvila výměna za vraha FSB

Možná vás zklamu, ale Navalnyj asi zemřel přirozenou smrtí, prohlásil Budanov

Padouch nebo hrdina? Odkaz Alexeje Navalného není černobílý

Velmi ožehavé téma. Nevěřil jsem tomu od začátku a nevěřím tomu ani dnes. Sama UK to přiznává. Je to jen politické divadlo. Nikdo ještě tělo neviděl a USA již vyhlašovala sankce. Trapné. Kdo chce, ať si přečte můj článek o konfirmačním myšlení. Pěst do hrudníku. To je takový nesmysl zvláště v dnešní antropologické válce. Pokud chce někdo skutečně vědět, jak vzniká krevní sraženina v mrazivém počasí, má google, pokud chce někdo vědět, jak se oživuje člověk, má google atd.. Když provádíte masáž srdce, tak mě učili, abych se vyprdnul na případná zlomená žebra, hlavně pumpovat, co to dá. A v rámci Qui bono, prostě je to, jaké  to je.

William udělal Harrymu a Meghan čáru přes rozpočet: Zatrhl jim návrat do královské rodiny

Super. Zrada se nikdy neodpouští.

Ruinuje Taylor Swift globální klima?

Jak to, že nikdo neprotestuje? Ona přiletí soukromým letadlem, diváci auty, to je uhlíková stopa jako blázen.

Po československé „Domobraně“ jde policie. Na protivládní demonstraci hlídkovali v uniformách

Lůza a chátra. Nemáte právo nosit a zneužívat vojenskou uniformu. Osobně bych s vámi zacházel jako s poloteroristickou organizací. Nikdo nemá samozvané právo být na Policií ČR a Armádou ČR. Hotovo, konec.

Putinova pomsta ho dostihla: Ruského pilota, který zběhl, rozstříleli ve Španělsku

Je mi to jedno, na jaké straně sloužil. Je to zrádce. Kdo, čte mé články pravidelně, přesně tento osud jsem předpovídal. Pro něho je to vlastně vysvobození. Žil by život totálního zbýče, tj. zbytečného člověka.

Nové rakouské řešení pohonu spalovacích aut emise CO2 z atmosféry dokonce stahuje, pro elektromobily je to další rána

Konec zbytečného utrácení: Odborníci se shodli, že aviváž je zcela zbytečná

A vždy se najde primitiv, co to koupí a bude to podporovat. Reklama se udělá a lidé to nakonec koupí tak jako tak, říká v jedné písni Lou Fanánek Hagen.

Britské jednotky brání afghánským spolubojovníkům v útěku do Británie

Kolik moci, tolik práva. Před zákonem si nejsme rovni. To bychom si měli uvědomit i v mezinárodní i v lokální politice.

“Uvařte čínský čaj naoranžovo.” Ukrajinci po měsících prolomili šifru agresorů

To, že vyšel tento článek znamená, že už to RF změnila a zase víte prd.

Trochu jako Churchill nebo de Gaulle. Jak Zelenského změnily dva roky války

Manželka Zelenského získala luxusní byt od ukrajinského oligarchy za půlku

Když čtu podobné nesmysly, vždy si vzpomenu na v té době budoucí britskou královnu, která narukovala k armádě. Nebo na současnou španělskou princeznu, která narukovala k armádě atd.. Asi jsem na jiné vlně, ale tohle je trapné PR. A do kontrastu klidně dám Stalina, který nevyměnil svého zajatého syna za německého důstojníka s tím, že „Neměníme nadporučíka za polního maršála!“.

Mladí v Česku se mají nadprůměrně dobře

To si dělá autor článku legraci? Nemohou si pořídit vlastní bydlení, bojí se jít kvůli ceně z zubaři, bojí se jít kvůli cenám do restaurace atd.. To je naprostá drzost autora.

Moji puberťáci málem dostali infarkt, píší o povinných odvodech čtenáři

Jasně, jak jste si je vychovali, tak je máte. Dnešní matky jsou toxické, otcové neznají své místo a propaganda Rusko – Ukrajinské války je kontraproduktivní. Dokud si ty mediální primitivové neuvědomí, že pokud zveřejňují a podporují kampaň proti RF, aby její vojáci nebojovali, dezertovali atd., a nechápou, že to zároveň působí i na naše občany, kteří proti tomu nejsou imunní, gratuluji. Sami sobě podkopáváme židli a pak se divíme.

Ficovi a Orbánovi se dostalo v Praze přivítání. Přívětivé rozhodně nebylo

Vždy si říkám, co je to za lidi, když mohou dopoledne chodit protestovat. Hádejte. Já ne, já jsem v práci.

Průlom: V Německu nařídili uprchlíkům pracovat

Konečně.

Průzkumník Tusk. Praze ale dává najevo, že s ní první lize nepočítá.

Polská diplomacie jede na dluh vůči USA a pořád, již posledních 300 let, se snaží vytvořit mocný stát, říši a pořád nic. A ani tento pokus nebude úspěšný. Polsko s námi nepočítá? Kdo počítá s Polskem?

Londýnská auta ze šrotovného míří na Ukrajinu

Ta kreativita mě fakt dojímá.

Ukrajinců na Ukrajině ubývá. Země se obává obnovy po válce

V roce 1993 žilo na UK 53 mio osob. V roce 2017 to mělo být 43 mio osob. Podle médií to bylo v roce 2023 cca 32 mio osob a výhled na rok 2024 je 28 mio osob. Dále dvě třetiny se neplánují vrátit. Konec. UK ekonomika zkrachovala. A má predikce? Když znáte historické události 2. SV, pak bych se vsadil, že poslední dva měsíce před ukončením války UK protiletecká obrana zkolabuje a RF jim „neplánovaně“ zničí i zbytky jejich průmyslu, jako se náhodně bombardovala plzeňská Škodovka apod.. A kdo pozorně čte mé komentáře, nepíši to, protože bych UK neměl rád. Naopak, jak říká Andor Šandor, my vždy něco UK slíbíme, UK nám věří a pak se nic z toho nestane. Přátelství za mě vypadá jinak.  

Berlín látá díry v rozpočtu a neustále zvyšuje Čechům poplatky za tranzit plynu. Síkela protestuje

Na levný plyn zapomeňte. Poptávka poroste, Němci potřebují nové plynové eletrárny

Tak až ukončíme období malosti a primitivismu, tak do Německa stačí vzkázat. UK i za války kupovala suroviny z RF, takže pokud podstatně nesnížíte ceny, obnovíme nákup z RF a nepočítejte, že vám do naší sítě budeme pouštět vaše přebytky elektřiny z větrných elektráren. Jeden, dva blackouty a oni by to pochopili.

V USA roste nervozita ohledně nesplacených hypoték, problémové úvěry převyšují rezervy největších bank

USA je sama před ekonomickým krachem. Zprávy, které dostávám z USA jsou šílené. Ono je to za nás vlastně jednoduché. Vyjma zbraní, co EU potřebuje od USA za zboží? Nic. Co vy osobně kupujete? Nic. Cola a Apple vyrobené v ČR a Číně?

Společně za Ukrajinu. Na Staroměstském náměstí se sešly tisíce lidí

To je ta moc médií. Jednak ty Ukrajince chápu jako bezpečnostní riziko, protože by měli bojovat na UK za svobodu své země. Hotovo. Kašlu jim na řeči jako: Uměleckým ztvárněním pouličního avantgardního divadla ukázali protest proti Putinovi. To je směšné. Všechny východy měla zablokovat Policie ČR a úředník z UK. Každý měl být legitimován a těm, kdo byli ve věku pro povolání do armády, měl být předán povolávací rozkaz a vyhoštění z ČR. Nechte si řeči. UK potřebuje vojáky. Vlast krvácí. Žádnou diskusi neuznávám. Od roku 1993 je v zahraničí 24 milionů Ukrajinců. To jsou čtyři stávající armády. Nevím, na co si tu hrajeme. Nechtějí bojovat za UK, nebudou bojovat za ČR. Zrádci a strašpytlové pějí ódy na pomnících hrdinů. To já neberu. Tak kdy se EU probere a povolá tyto Ukrajince bez výjimky do války. To jediné může změnit a přimět Putina k jednání. V EU vzniká nová UK armáda, má mít 2 miliony lidí. To je argument. Ale ne, my budeme protestovat na sociálních sítích. To neberu. Příslušníci britské královské rodiny šli do války. Do první linie. Tak můžete i vy.

Měna zločinců a šarlatánů. Bitcoin se sesype jako domeček z karet tvrdí ECB

Souhlas

Každá pátá žena v Česku zažila znásilnění

To jako fakt myslí vážně? Chocholoušek? Vy nás ale zásobujete pane Karfík.

Dcera přišla s cenovkou od zubaře v slzách, píší o dostupnosti péče čtenáři

Zoufalý Brit nechtěl déle čekat na termín u zubaře. Vzal kleště a vytrhl si bolavou stoličku sám

Jako malý jsem si myslel, že na západě je ráj. V devadesátých letech jsem si myslel, že komunismus neudělal a nedokázal nic dobrého. Když vidím stav západních zemi, viděl jsem americký venkov v 70. a 80. letech apod.. Dnes vidím svět jinou optikou.

Pobaltí neodmítá nasazení pozemních jednotek NATO na Ukrajině

Takže, pobaltské státy mají necelých 7 milionu obyvatel. Estonsko má méně obyvatel nežli Praha. A oni říkají, půjdeme bojovat proti Rusku? Kdo bude bojovat? Vždyť to je naprosto směšné.

Bělorusové chystají převrat proti Lukašenkovi, háčkem je Putin

Jako porazit někoho ve volbách je OK, ale vojenský převrat? Vždy si říkám, kdo tyto aktivity financuje a zda podobné články nejsou tím nejlepším palivem pro propagandu Putina a Lukašenka? V Evropě se zcela ztrácí soudnost.

Elektřina na burze už stojí stejně jako před krizí. Češi stále ale platí tisíce navíc

Cena elektřiny letos ještě klesne, říká expertka. Pro ČEZ špatná zpráva

Na začátku energetické krize jsem přesně tento stav předpovídal. Energetické společnosti uzavřou dlouhodobé smlouvy za uměle vysoké ceny a běžný spotřebitel jim víc než štědře poté zaplatí jejich zisky. Je to tady.  

Vetchému vyhrožovali za podporu Ukrajiny. Podle policie neporušili zákon

No jasně. Když se musí chránit lidé jako starosta Řeporyjí. Za mě je to vůči p. Vetchému vysoce za hranou.

Soudkyně vyloučila Trumpa z primárek v Illinois

Malý kvíz. Jak velký je rozdíl mezi Trumpem a Navalným?

Putinův zlý sen. Přinášíme mapu dekolonizace Ruska, takhle by vypadala budoucí severní Asie

Další zpráva z hnoje Forum 24. Přesně toto je nejlepší palivo pro Putinovu propagandu, která ukáže všem, co se stalo s Jugoslávií.

Akciová bublina elektromobility splaskla, hodnota automobilek padá strmě dolů

Zrušte dotace a je celý problém green dealu vyřešen.

Student se vrátil k rodičům. 680 km do školy zvládá letecky. Je to levnější než nájem ve Vencouveru

Západní standard, blahobyt a green deal?

Varování z Bosny. Hon za řešením válečných zločinců se Ukrajině nemusí vyplatit

Jak říkal na začátku války náš český vyšetřovatel z bývalé Jugoslávie. Zásadním omylem Ukrajiny je, že pokud dojde na soudy a vyšetřování, bude se vyšetřovat pouze jedna strana. Je to naprosté nepochopení, že Rusko není Bosna. V OSN má zcela jiné postavení.

Naštvaný Izrael v ONS ostře cupoval Rusko

Valné shromáždění OSN vyzvalo Izrael, aby přestal okupovat syrské Golanské výšiny

Jako, tohle je fakt skvělá politika a PR Izraele. On to fakt umí prodat.

Závěrem

Transparenty, divadelní hry, sociální sítě válku nevyhrávají. Tu vyhrávají jen a jen vojáci v poli. Mám velmi dobře nastudováno, jak válčila a jaké separatistické skupiny musel porazit Masaryk a naše armáda. Jsem velký skeptik. Má dáti-dal nevychází. UK nevyhrává. Vojensky ani politicky. Má poslední kartu. Silnou, ale dosti nejistou. Tvrdou, všeobecnou mobilizaci všech svých občanů včetně těch, co žijí v zahraničí. Vynese ji? Nejsem o tom vůbec přesvědčený. Poslední zprávy říkají, že jen v Německu se skrývá armáda 650 000 branců. A plány p. E. Macrona jsou jen mlýnem na ruskou propagandistickou mašinérii vedoucí k jistotě jaderné války. A buďme si jistí, že jí RF přijme. Nechápu, proč posílat na UK vojáky NATO, když 24 milionů Ukrajinců žije mimo UK. Ano, dost jich je v RF. To jako pstttt. Ale z těch v EU vytvoříme min. 2 milionovou armádu. To, si dovolím říci, změní poměr sil k jednání. Tak asi tak. Vše dobré a neztrácejte dobrou náladu.

MK

Close