Written by 9:36 am Rady a tipy • 21 Comments

Edradour SFTC 10y 2012 60.1% DOPORUČUJI ideální investice leden 2024

Také projíždíte weby a říkáte si, co by bylo dobré, zajímavé, koupit si do sbírky? Stejně tak činím já a musím říci, není nic, na co bych řekl, wau, tohle je ono, to je za mě super šampion. No a proto jsem se v lednu na vše vyprdnul a jednoduše jsem si řekl, že si koupím do sbírky něco, co mi fakt zachutnalo, co myslím, že je dobré. Pryč s poučkami, pryč s tabulkami, prostě půjdu po chuti, kvalitě a v tomto tipu i relativně nízké ceně, takže co? Nic. Nemohu ztratit, mohu jen vydělat.

Aroma: sherry, sušené švestky, višně, fíky, skořice, karamel, pomerančová kůra, dub

Chuť: vanilka, pečený chléb, máslové sušenky, sušené švestky, dub, náznak tvrdého sýru

Dokončení: hořká čokoláda, sušené švestky, přezrálé višně, zázvor, pepř, dub, vanilka

Proč mě právě tato láhev zaujala

Jak jsem předně říkal, šel jsem po chutí, po tom, co mám rád. Vynechal jsem vše, jak jsem nyní investoval, protože nic zajímavého na českém trhu nyní pro tento typ článku není. Takže jsem se rozhodl pro láhev, která nestojí ani 2 500,-, je jí vyrobeno méně jak 900 ks, je v sudové síle a světe div se, skvěle chutná, byť chápu, že 60% nemusí být pro každého. Edradour SFTC 10y 2012 60.1% chápu jako fakt přehlíženou whisky v záplavě marketingové nabubřelosti mnohých nových whisky na české trhu. Láhev nemusí mít kosmický prach, pandí kůži a vysokou cenu, aby byla zajímavá. Naopak. Velmi často právě podobné, nenápadné láhve mají veliký růstový potenciál. Podívejte se na Ardbeg, Macallan atd.. To jsou nyní ceny, co? To je obrovská nabídka! A nikdo nekupuje. Tak se na to v lednu 2024 vyprdněte, jako já, a kupte si skvělou láhev za víc než fajn cenu.

Jak vidím její budoucnost

V UK jsou tyto láhve velmi často ihned vyprodané. To jenom my v ČR si často hrajeme na nějaký, velmi často neopodstatněný, luxus. Co chutná, to piju, co piju, to nebude, co nebude, tak to, co zbyde, bude mít cenu. To investování do whisky se nyní strašně změnilo. Spousta lidí odešlo, ti, co zůstali, jsou zaplaveny novými značkami, podbízivým marketingem. Proto si říkám, že právě tyto skvělé láhve mají budoucnost. A pokud dnes stojí do 2 500,- je to jen dobře. Kdo potřebuje za dobrou láhev dávat nesmyslně vysokou cenu? A pokud je dnes cena takto „nízká“, tak o to vyšší může být náš zisk. Já v této doporučované láhvi vidím velký potenciál. Minimálně v tom, že za mnou oblíbených 20 let si někdo řekne, jo, není to Macallan, ale ten chlap má styl. Tohle, byla ve své době fakt pecka. Je to brutální punk kvalitní whisky. To prostě bude mít cenu. A já radši budu nyní investovat 2 500,- s lehkých svědomím, než 15 000,- do marketingového nesmyslu.

Závěrem

Tato whisky je inspirována vlčí povahou, kdy před dvěma miliony let proletěla kolem země kometa, která ozářila 2 km2, kde vyrostlo nyní obilí pro tuto whisky. Byla použita voda, kterou pili již dinosauři a vánek na 2 sekundy ovinul naše sudy nechal vzniknout …….. keci. Edradour SFTC 10y 2012 60.1% prostě dobře chutná a to vše za malé peníze. Vše dobré.

MK

Close