Written by 1:14 pm Diskuse • 11 Comments

CNSC 2023 – jaká bude soutěž letos?

Uf. Jsme připraveni. A jaká bude letos soutěž o nejlepší destilát a likér? Zase lepší nežli předešlý rok a troufám si říci, že byl nastaven velmi vysoký standard. A pořád ještě nejsme u konce. Motto letošního ročníku je jasné:

„ Soutěž jako umělecké dílo“.

Změny v roce 2023

Soutěž nechápeme jako akci jednoho výrobce nebo prodejce, jehož cílem je monopolizace prodeje na českém trhu, což je pro komunitu výrobců zvláště nevýhodné. Naším cílem a strategií je široká podpora na veřejnosti i spolupráce se všemi eshopy, prodejci, hotely, restauracemi ideálně bez dalších prostředníků. Chceme tak účastníkům zprostředkovat přímý prodej. Proto se slavnostního večera v tuto chvílí zúčastní:

  • Zástupci min. 6 eshopů prodávajících destiláty a likéry, kteří s pálenkami začínají nebo se rozhodují rozšířit svůj sortiment jako např. Bestdrink, Ráj pálenek apod.
  • Zástupci hotelů a restaurací, kteří jsou sdruženi v hospodářském klubu Prahy 1
  • Prezidenti a více prezidenti zahraničních obchodních komor
  • Zástupce česko – čínské ekonomické spolupráce p. Li Yi Sen, který nabízí účast českým výrobcům na gastro veletrhu na ostrově Hainan za velmi, ale opravdu velmi výhodných podmínek. Hainan je bezcelní a bezdaňovou zónou.
  • atd..

CNSC 2023 otevírá i zahraniční sekci, kde již v tomto ročníku budou přítomni zástupci cca 6 evropských států (doufáme, že vše přijde včas). To však nijak neovlivňuje českou sekci, která je a vždy bude pro soutěž nadále naprosto prioritní. Naopak výsledky soutěže budou prezentovány i v zahraničí, což pomůže propagaci českých výrobců. Je nám velkou ctí, že i zahraniční výrobci vnímají naši soutěž jako prestižní událost, jíž se chtějí zúčastnit a kde má medaile svoji váhu. 

Bulharský velvyslanec J.E. p. Dantcho Dobrinov Mitchev a víceprezident česko bulharské obchodní komory, zároveň ambasador CNSC pro oblast Bulharská republika Petar P. Stancher Ph.D..

Co se nemění

Jsme neobyčejně pyšní na to, že se tradičně nemění předseda poroty p. Michal Šedík, stejně jako hlavní pilíře porotců, které se nám až na jednu indispozici podařilo udržet. Bohužel Mirka Kverková má rodinnou oslavu, ale kdo ví. Naopak další porotci přibyli a z dalších vybíráme. Také se nám podařilo udržet všechny partnery akce a opět další přivést.

Slavnostní večer

Pokud jsme si dali do letošního motta „Soutěž jako umělecké dílo“, velmi rychle vysvětlíme proč. Když jsme v roce 2021 začínali ve Slovenském domě v době covidové, bylo potřeba soutěž pozvednout. Proto se druhý ročník již odehrával v Refektáři sv. Jiljí, kde byl o poznání lepší catering i doprovodný program. A my pořád nejsme spokojení.

Třetí ročník se odehraje v nejkrásnějších prostorech Strahovského kláštera, kde nám bude k dispozici jak letní, tak zimní refektář. Slavnostní večer bude zahájen privátní prohlídkou všech prostor Strahovského kláštera včetně těch neveřejných s překrásným výhledem na osvícený Pražský hrad a Malou stranu, kam se dosud podívalo jen několik desítek osob. Celá prohlídka bude zakončena v klášterní kapli, kde je pro vás připraven barokní koncert. Na varhany bude hrát mistr Vladimír Roubal a zpívat bude klášterní gregoriánský sbor, který jen pro tuto akci přicestuje z Rakouska.

Vladimír Roubal nahrává pro Český rozhlas a Českou televizi (B. A. Wiedermann, R. Rejšek, M. Reger, F. Mendelssohn-Bartholdy, improvizace), japonský rozhlas a televizi, dále pro německý, holandský a americký rozhlas. Zkomponoval hudbu k několika filmům např. k filmu Jaromíra Polišenského In nomine patris.

Vyniká svojí schopností improvizace. Je jeden z nejuznávanějších varhanních improvizátorů v Evropě, ale i ve světě. Koncertuje v různých koutech České republiky, ve světě koncertoval například v Německu, Rakousku, Maďarsku, Nizozemsku, Itálii, Španělsku, Francii, Polsku, Rumunsku, Moldávii a USA. Ke konci roku 1999 absolvoval koncertní turné po Japonsku, tam vystupoval ve městech Nagoja, Jokohama a Tokio.

Po vyhlášení výsledků se bude k tradiční ochutnávce destilátů a likérů podávat speciálně vyladěné menu majitelem a hlavním šéfkuchařem Restaurantu Na Pekle panem Danielem Strunou, dle receptů jeho prababičky, která vařila na rakouskouherském dvoře pro předposledního a posledního císaře. K poslechu bude již tradičně hrát jazzová hudba.

Za pořadatele tak doufáme, že si celý večer účastníci a návštěvníci užijí a všichni budou naplněny nejen špičkovými destiláty, likéry a unikátním jídlem, ale také překrásným kulturním zážitkem.

Závěrem

Za vším stojí hrozně moc práce, spousta nadšení, přátelství, krásných a veselých zážitků. Doufáme tak, že se i letošní ročník povede a posune nás dále. Naším přístupem je jasná otevřenost. Máme jasně viditelné podmínky, partnery, nic neskrýváme, jsme jasně čitelní. Jen takový projekt má pro nás smysl, jen tomu my věříme a lze mu věřit.

MK

Close