Written by 5:13 pm Zaujalo mě • 7 Comments

Zprávy, které mě zaujaly 09/2023

Ať za to zaplatí. USA předává zabavený majetek ruských oligarchů Ukrajině

Miliardy dolarů čistého zisku západních firem jsou uvězněné v Rusku

Za mě totální pošlapání klasického i mezinárodního práva. A USA se to samozřejmě vymstí. Když založila Black water, přišli Wagnerovci. Když uznala Kosovo, přišel Krym. Když bude rozdávat majetek, který jí nepatři, Rusko si přirozeně vezme US majetek dle svého uvážení kdykoli se mu zlíbí. Klasickým příkladem může být, že nyní může kdokoli postavit např. společnost Shell na sankční seznam a tím jí „legálně“ zabavit veškerý majetek v těžařských společnostech. Toto bude mít jen za následek další eskalaci mezinárodní politiky, protože stejně mohou být vyvlastněny majetky evropských i amerických společností v Africe nebo Jižní Americe. Jednou válka na UA skončí a africké státy řeknou, že americké společnosti jsou na sankčním seznamu a tímto vyvlastňují veškerý jejich majetek, který dávají lidu jako reparaci za otroctví. Pozvou ruská vojska a žoldnéře do svých zemí a hotovo. V rámci tohoto případu to bude vlastně legální. Jedinou slabinou je samotné právo. Protože kolik moci, tolik práva. Výsledem bude nekompromisní polarizace světa, kdy se jedna část bude zaštiťovat NATO a druhá RF a ČLR. Podobný konflikt bude mít za následek novou masivní migrační vlnu do Evropy. A to bude mít za následek zvýšenou popularizaci fašismu a nacismu v Evropě. Evropa se tak řítí do občanské války. Děkujeme USA.

Proměna krásné modelky v muže se vyplatila! Teď už jen zasloužené úspěchy, bohatství a obdiv jako u Mikulcové

Podívejte se, zda je toto žena, kterou byste chtěli mít doma.

Levný proud z Německa může být past. Češi platili 200 eur, Němci jen 15

ČR může mít levný proud okamžitě. My pouze nechceme. K prosazení je potřeba využít všech dosavadních pák včetně naší nejsilnější, že pokud ČR nedostane výjimku, neumožníme přenosovou soustavu pro západní přebytkovou elektřinu. Co to znamená? Okamžitý blackout pro Německo atd..

Grilovaný led je v Číně hit

Jako čekal bych v tomto šíleném světě leccos, ale má fantazie je tedy opravdu slabá.

Ukrajinky bojují proti okupantům krásou, nahotinky vydělávají miliony

Tohle je fakt totálně směšné. Dělají z normálních holek doslova kur…. a reálný výdělek je 18 mio. To si dělají opravdu legraci. A ten hlupák ještě o tom napíše oslavný článek. Co oni za rok vyprostituují, to úředník za den rozkrade. Ale dokáži si představit, že to má i jiný účel.

Proč neodsoudila ruskou válku: Západní představy o Indii byly mylné

Ne, jen západ a další redaktorské nuly nechápou, že když jste součástí BRICS a máte blízko miliardovou ČLR a technicky vyspělou RF a zároveň se sami chcete stát mocností, musíte přijmout, kdo chce s vlky žíti, musí s vlky výti. Mě to vůbec nepřekvapuje. A nevidím v tom z pohledu Indie nic špatně. Tedy z čistě pragmatického pohledu s britskou zkušeností. Miliardová země nemůže ignorovat miliardového souseda, byť nepřímého. Tím jsou karty jasně rozdány.  

Ekologického extremistu, který organizuje protesty v Praze, zadrželi v Německu

Já se ekologií souhlasím. Sám třídím sklo, plasty, papír, kartony, plech, elektro, baterie, žárovky a mám i kompostér. S čím ale nesouhlasím, když totální budižkničemu je totálním dezolátem bez toho, aby něco pro společnost reálně udělal, tj. zaměstnal např. dvacet lidí. Je to jako studenti, kteří křičí, stát musí udělat to a to, ale reálně ze společného jen čerpali a nic do něho nepřinesli. A je pochybné, zda někteří i přinesou.

Do Česka teče stále víc ropy z Ruska

Nejsem ten, kdo by se z RF podělal. Ale je na čase si říci alespoň nějakou pravdu. Válka je byznys a logistika. Tak to první. Jsme nepřátelský stát, nemáme dobré vztahy, ale přesto dodávky ropy fungují. Dodávky jaderného paliva fungovaly také a fungovaly by bývaly dále. Vědecký a vesmírný program funguje mezi RF a USA i nadále a je posilován. Není třeba se z RF podělat, je důležité mít alternativy. Pokud budete mít alternativy, ideálně dvě, nikdy spolupráce nepřestane fungovat, nebo jí můžete bez následků vyměnit. Kdo je hlupák, nemá cenu vůbec diskutovat, kdo chce přemýšlet, ať se podívá na zahraniční politiku např. Turecka.

A mimo jiné, kolik stála ropa před válkou? Podle stránek kurzy.cz 65 dolarů za barel. Za kolik se prodávala ruská ropa např. v červnu 2023? Za 55 dolarů za barel. A za kolik jí nakupujeme u čerpacích stanic?

„Putin je vítaný.“ Brazilský lídr se zamotal do výroků o zatčení šéfa Kremlu

Podobný signál vyslala již JAR, také člen BRICS. Ukazuje se, že ve velmi krátké době je to již druhá významná země, která se ptá, proč být vlastně součástí ICC. Tato situace také ukazuje, že jedna věc je hlasování v OSN a druhá jsou reálné kroky dané země. Jak se tak říká, slibem nezarmoutíš. Pokud dnes stojí před dveřmi BRICS dalších až 40 států a vehementně se dožadují vstupu, je otázkou nad budoucností dosavadních institucí jako právě ICC, zda nebude jejich význam nadále a prudce klesat, až bude mít sílu „nevládní organizace“, nebo si udrží svoji prestiž. Kdo očekával rychlé a jasné vítězství, musí být zaskočen, zda naopak nepočalo sedm ran egyptských.

Chování Cristiana Ronalda v útrobách bratislavského stadionu bralo dech

Velmi potěšující.

Každá chce být jako ona! Sladká Natálka zasvětila svůj život posilování a nyní inspiruje ženy po celém světě

A ještě jedna zrůdička. Snad nechce být každá jako ona 😀

Ruský pilot, který odletěl na Ukrajinu, dostane odměnu půl milionu dolarů

Ještě to nadhodnotím. Dolar je 23 korun. Tj. pán dostane 11,5 mio korun. Co to je? U jednoho rozhovoru jsem řekl. Každý, kdo vezme úplatek je totální ubožák. Kdo vezme úplatek pod 70 mio je naprosto totální ubožák, protože cokoli nižšího nemá cenu. S dnešní inflací to říkám stejně, ale částka je 120 mio. Proč. Když zradíte zemi, dostanete na západě většinou „dobrou cenu“. Dům, auto, nějaké peníze do začátku a identitu. Jenže pak zjistíte, že vás přestěhovali do ulice, kde jste nenápadný, tj. každý tam má stejný dům, auto a peníze. Jenže oni si na to vydělali, vy jste zradil. Po nějakém čase peníze dojdou, dům potřebuje opravy a auto je herka. Sousedé jsou v pohodě, ale vy již nemáte koho zradit. Přichází pád a psychické potíže, které často končící sebevraždou, tedy pokud vás původní domovina nenajde a nezkrátí toto utrpení za vás. A co je nejhorší? Ještě za 200 let bude váš rod poskvrněn zradou. Budete takový „Čurda“. A kolik vzal tento ubožák? 11,5 mio korun. Kde je problém. Jste pilot a takový jste velmi jednoduše dohledatelný. Co si za ty peníze koupíte? 75m2 byt v Praze. To je cena zrady. A co dál? Celoživotní strach z pomsty, která přijde. Jste totální nula v cizí zemi. I v té cizí zemi nakonec zjistíte, že jste lidský odpad, zrádce. Nikdo vám to neřekne, ale všichni to ví a vidí. Až tak ubohé to je. Ještě si myslíte, že je to mediální výhra? Možná pro tupé hlupáky. V RF jej budou nenávidět. Bude jak krysa, krtek, pořád žít se strachem a ten jej jednou dožene. Proč? Protože se stal levnou prostitutkou. Tak to prostě je. To samé platí pro stejný čin z druhé, nebo jakékoli jiné strany. Pokud Ukrajinec udělá to samé, platí pro něj to samé. Vlast se nikdy nezrazuje.

AfD se vytasila s nacistickým heslem, plakáty strhávala policie

Pohoršujete se? Ne. Dle všech mých analýz, pokud se nic nestane, je návrat nacizmu a fašismu neodvratný. Není to jen póza. Velmi tvrdě jsem takto obhájit svoji práci na vysoké škole již v roce 2009. Nedělá mi vůbec radost, ale člověk by měl brát výzvy této doby smrtelně vážně. A tak dnes platí více jak kdy jindy masarykovské, trochu to poupravím, „proti diktatuře lze bojovat pouze sociálními jistotami“.

Červené víno se valilo ulicemi. Portugalskou vesnici zaplavily dva miliony litrů

Tak ještě ty pečené holuby do úst.

Trapas Rakušana na sociálních sítích: Neřekli jsme, že nechceme zvyšovat daně, tvrdil. Lidé mu dokázali opak

A opět jsme u toho, jak chcete trestat dezinformátory a co to reálně vůbec dezinformace je.

AfD: Německo bylo poraženo v rozporu s mezinárodním právem

Varování z Německa: Umetli cestu radikálům, nyní jejich nástupu neumí čelit

Za českými hranicemi se zvesela hajlovalo. Němce pobouřilo video z Octoberfestu

Svět se dívá do dáli, ale na našich hranicích to trochu hnědne. AfD má již v některých zemích 35%. Kolik měl Hitler, když se dostal k moci?

Nesmíme nechat Putina vydechnout, komentuje úspěchy Zelenskyj

Kdokoli se podívá na mapu současné ofenzivy a nepřibližuje si jí, sorry jako. Jemu se dýchá dobře.

Eskortovali mě z Prahy, tvrdí šéf Nočních vlků. Policie nechce případ komentovat

A co čeká? Je to naprosto správně. Nikdo tu není na podobné aktivity zvědavý.

Sankce na ropu v praxi. Malajsie jí prodala dvakrát tolik, než může vytěžit

Je to jako s prvními sankcemi proti RF. Originál mořské plody prodávaly i suchozemské státy.

V Rusku by chtěl žít každý, líčí plzeňský stalinista. Nesmysly, říká ruská právnička

Vůbec s tím nemám problém. Ale co nechápu, proč se jednou pro vždy nevzdá našeho občanství a neodejde. A již se nikdy nevracej.

‚Zmlátil ho a udělal správnou věc.‘ Kadyrov sdílel video, kde jeho patnáctiletý syn bije vězně

VIDEO: Syn čečenského vůdce nelítostně mlátí vězně. „Jsem na něj hrdý,“ vzkázal Kadyrov

Tohle asi jakýkoli normálně příčetný občan v ČR nechce. Tohle je přeci za hranou zákona i morálky. My patříme na západ.

Analýza: Je čas být realistou. Ukrajina ani Západ nejsou připraveni na krutý scénář

Naopak. Západ již ve své podstatě vyhrál. Jen UA totálně prohrála. Kde je vítězství ve válce? Jednoduché. V návratu Ukrajinců domů. A k tomu se nechystá téměř žádný západní stát. Naopak chtějí dělat vše pro to, aby se tak nestalo. Je to ukradená generace. UA měla v roce 1993 celkem cca 52 mio obyvatel. Nyní 24 mio. Když si připočtete válečné následky zdravotní, ekonomické atd., je konec. Není za co obnovovat, protože není z čeho splácet. Zlatá generace je pryč v zahraničí. Výsledek již není důležitý. A hlavně se všichni netvařme, jak UA pomáháme. Nějaká divná pomoc. Jako Marshallův plán. Pomohu, když hlavně sobě pomohu.

Nepřijmeme žádné druhořadé členství v EU, varuje ukrajinský premiér

Naopak UA by měla přijmout cokoli, co jí bude nabídnuto. Žádná příležitost nechodí dvakrát. UA nesplňuje téměř nic a ještě by si chtěla diktovat podmínky. Oni vůbec nepochopili, že alespoň něco, je vyjednávací pozice. Nic je zapomnění.

Střelba, výbuchy, vraždy. Švédskem zmítá válka gangů, do akce jde armáda

Země v minulosti s téměř nulovou kriminalitou. Ach jo.

Ukrajinští uprchlíci hromadně opouštějí Polsko

Co bude motivovat Ukrajince k návratu? Nic. Tohle beru jako zradu na UA. Loajalita k zemi? Nula.

Tesle hoří bateriové úložiště za skoro miliardu korun. Hasiči dostali instrukce, ať ho radši ani nezkouší hasit.

Ať jde Gréta hasit.

Bílý dům vypracovává seznam podmínek pro Ukrajinu. Bez jejich splnění neposkytne další pomoc

Pokud USA jasně deklarují, že za UA budou stát, stát a stát a více méně jí dostali do této situace, nemají právo diktovat UA nějaké podmínky. Nyní mi to přijde jako zrada v přímém přenosu. Nyní se Putin právem směje, protože vrtkavou loajalitu předpovídal již před rokem.

Stopy vedou do Kyjeva. Němci pokročili ve vyšetřování útoků na Nord stream

No, za mě je to příprava na poválečné vyjednávání. UA to nebude mít jednoduché. Již dnes vidíme na UA brutální aktivitu německých společností.

Texas, Illinois, Kalifornie… Kč českým kořenům se v USA hlásí 1,4 milionu lidí

Neobyčejně mě to potěšilo.

Souboj nejnahatějších modelů cen MTV svedly Doja Cat a Tinashe. „Na obtíž“ už byly i kalhotky

Nemohl jsem to sem nedat. Me too.

Zelenskyj v Kongresu, tentokrát bez ovací. „Opotřebovávací válka to nevyhraje“ uslyšel

Válka v mapách. Kam až pronikla ukrajinská jižní protiofenziva

Zelenskyj se do Kongresu nevrací pro potlesk. Republikáni chtějí, aby skládal účty

Pamatujete, když jsem úplně na začátku této války přirovnal prezidenta UA k Sung Mej-ling?

Země lidí bez končetin. Drsná budoucnost, na kterou Ukrajina není připravená

Nyní objevují, co jsem říkal před rokem.

Nezajímají mě obvinění. Superhvězdy budeme kupovat dál, říká saudský princ

A děláte dobře. Již to známe ze zlaté horečky Španělsko – Anglie. Nic vám nezbude.

Transgender mluvčí ukrajinské teritoriální obrany to přepískla a byla suspendována

No přehnala to dost.

Squatter chce prodat cizí dům, majitelé jsou bezmocní

Tohle je skutečné selhání státu.

Otec dal do jeho kariéry 300 milionů, teď Staněk prosí o peníze fanoušky. Jinak se o F1 skončí

Chudáci, dejte mi peníze, abych vám mohl ukazovat mé bohatství. To si dělá pr….

„Je to zoufalé a zarážející.“ Návštěva Kima v Rusku ukazuje víc, než by Putin chtěl

Hlupák redaktor nepochopil, že Putin nyní levně kupuje zastaralé zbraně, bude udržovat pat ve válce, aby jeho průmysl mohl naskladňovat nové, moderní. Ach jo. Právě tento obchod mu získává čas, který tak nutně potřebuje.

Stokrát větší než Lipno. Monstrózní přehrada na Nilu je plná. Egypt zuří

Máme jinou cenou komoditu než horniny nebo ropu, ale zatím jsme jí nepochopili. Již brzy. Za vodu se prostě bude platit.

Rusko prohrálo. Ukrajinské ministerstvo zahraničí počmáralo stanoviska G20 červenou tužkou

Trapas online. Jak červenou tužkou? Tohle je komedie. O nás bez nás.

Americká politička po přepadení otočila. Chtěl rozpustit policii, teď žádá tvrdé tresty

A tohle je ještě větší komedie.

Putinův konec se blíží. Podepsal si vlastní rozsudek smrti, tvrdí znalec

Znalec? Hlupák a provokatér. Nic z toho nebude. Strašně bych si přál, aby tito „znalci“ nesli za své nesmysly odpovědnost.

„Jsou o generaci před námi,“ řekl šéf Renaultu o čínské konkurenci na autosalonu v Mnichově. „musíme přestat být naivní“

Takže návrat k vodíku je politicky i prakticky nevyhnutelný.

Závěrem

Opět bych rád řekl, že nestojím na straně Ruska, ale nebojím se vidět brutální chyby západu, které se nám vymstí. Nejsem Forum 24, které by mohlo obdržet cenu Josepha Goebbelse za totální zaujatost a brutální nesmyslnou propagandu. Jednou se bude muset stejně UA s RF domluvit, pokud nebude chtít UA být na ekonomickém dně zmítaná politickými převraty. Proč? Stejně jsme museli vyřešit vztah mezi Německem a ČR v oblasti sudetských Němců. Prostě jsme na těch napjatých vztazích museli pracovat a vyřešit je. Povedlo se. Stejně tak musela Slovenská republika řešit extrémně napjaté vztahy s Maďarskem a ve své podstatě se jim je také povedlo vyřešit. Nenávist není budoucnost. Jakýkoli radikalismus není budoucnost. A i nyní bude muset UA vyřešit mírovou cestou své vztahy s RF, jinak jí čeká opakovaný krach. Jsem velký skeptik v návratu jejích občanů. To je obrovský boj za pomoc UA. Kdo tam bude platit daně, do bude stavět, budovat, tvořit, když zlatá generace zůstane na západě. A my se tváříme, že UA pomáháme. Naopak. Pokud EU nenařídí povinný návrat Ukrajinců, my sami jsme tuto zemi zabili. To, co UA nyní potřebuje, je počet obyvatel 42 mio. Válka je jen obchod.

MK

Close