Written by 10:47 am Zaujalo mě

Zprávy, které mě zaujaly 07/2023

Předměstí Paříže v plamenech. Zastřelení mladíka policistou rozpoutalo násilí

Nepokoje ve Francii se vymkly kontrole, Macron svolal krizový štáb

Násilí ve Francii eskaluje. Demonstranti v ulicích stříleli z kalašnikovů i brokovnic

Stát se začíná rozpadat, když policie nemá moc. To jen přivolává diktátora, který zahubí většinu svobod. Diktátor ale vždy přichází z neakceschopnosti a slabosti demokratů. Tvrdost proti podobným demonstrantům by měla být maximální, precedentně tvrdá až masarykovská. Jak události pokračují, pamatujete, když jsem říkal do sta a jednoho roku? Tak: Itálie, nyní Španělsko, za nedlouho Německo a pak se budeme přesouvat do ostatních států. Kde jsou ty překrásné časy, kdy policista v UK nepotřeboval ani zbraň. Takový měl respekt.

Stany, koleje i ubytovna. Vytváří se nouzové kapacity pro uprchlíky

Podmínky se zpřísnily. Ok. Co se děje? Nic. Správná otázka zní, kolik uprchlíků reálně zneužívalo naší pomoci a kolik nás toto zneužití stálo? Mám kamarády mezi Ukrajinci ve všech společenských vrstvách. Zajímavé je, že ti, co tu žijí 15 a více let, jsou na současné spoluobčany naštvaní. Když mi popisovali ty podvody, nedivil jsem si i jejich vlastnímu znechucení. Ukrajinci proti Ukrajincům.

Umělci žijí švarcsystém na steroidech. Žádají lepší podporu od státu

Podpora umělců by měla být znatelně omezena. Sám si dlouhodobě myslím, že kultury je tolik, že všem leze ušima. Kolega mi říkal, že každý rok vystuduje 4500 herců. Nevím. Každopádně nevidím jediný smysl v tomto dotování. Kolik potřebuje náš stát historiků, sociologů, za 10 let 45 000 herců? Prostě to tak je. Já nikomu neříkám, že to nemá dělat, když jej to baví, přináší mu to radost. Ale některým lidem přináší radost přejídání. Také jim to nedotujeme. Na konci jsou právě dotacemi podporovány projekty jako znásilnění Ježíše, banán přilepený izolepou na zeď, a když uklízečka náhodou zanechá své koště a kyblík ve výstavní síni, pomatení lidé si to fotí. Tohle mi prostě nedává smysl? A pokud se dnes tito umělci bouří, rád bych připomněl, podívejte se, kolik stát vyplatil na dotacích umělcům během covidu a kolik umělců si za to jelo na dovolenou třeba na Maledivy. Děkuji, ne.

Elektromobily ztrácí hodnotu už desetkrát rychleji než spalovací auta, je to další rána pro jejich zamýšlený rozmach

On to jako nikdo nevěděl, kolik bude stát výměna baterií? Směšné. Jenže v budoucnosti budou mít automobily, v případě elektromobility, jen bohatí a majitelé rodinných domů. Tedy jen ti movitější majitelé rodinných domů. 

Až milion na rekonstrukci. Stát přispěje na opravu „domu po babičce“

Chudí opět dotují bydlení bohatým. Tahle vláda má skutečně smysl pro humor.

Klimatičtí extremisté zapalují už i elektrická auta

A kačery vyhubíme taky. J

Poplatek 51 milionů za Michelin? Směšné a nevysvětlitelné, připouští i vládní europoslanec

Tak v tomto se shodneme. Naprosto vyhozené peníze. Pro koho se tak děje? Pro běžného občana v době krize? Asi těžko. Ten v té restauraci může tak max. po pracovní době uklidit. Také je potřeba si říci, že velká část Michelin restaurací je dotovaná od extrémně bohatých majitelů, jinak by zkrachovala. Je to směšné.

Pirátská náměstkyně pražského primátora zaměstnala jako poradce partnera. Podařilo se mu výběrové řízení

A není to na žalobu? Harašení v práci? Jak se ty charaktery ohýbají.

Český hokejista se vzdává státního občanství a zažádal o ruské, aby mohl hrát v KHL

Zde je jasně vidět, že migrace nebude nikdy plnohodnotně fungovat. Zrada v přímém přenosu.

Potvrzeno. Čermák půjde za propagaci terorismu do vězení na 5,5 roku

V tomto případě je to naprosto v pořádku. Jen mi není jasné, že trochu jiná pravidla fungují v Řeporyjích.

Klaus o postojích k válce: Pekarová je zaprodaná. Hvězda ruské propagandy, kontruje politička

A opět má klasická otázka. Kdo je dezinformátor a měl by být uvězněn?

Video: Putin už se ani nesnaží nic skrývat. Před kamerou se dusil

To je ubohost. To já měl nedávno takový kašel, že bych ve srovnání s videem tady ani neměl vůbec být. Kolikrát že měl být mrtvý? Nedávno jsem viděl srovnání D. Trumpa a J. Bidena, když je přijal britský monarcha při vojenském defilé. J. Biden byl 100x horší, ale kauza byla pouze u Trumpa.

Na Ukrajině se vyvíjí biologické zbraně, tvrdí kandidát na prezidenta Kennedy

Já nevím, ale článek byl zajímavý v tom, že nikdo se moc nesnažil říkat, to je nesmysl, ale jak si to mohl dovolit říci veřejně? Otázka tedy zní, zda to je nebo není pravda. Tohle není RF propaganda, to je politika USA. Když čtete NY Times, musíte se ptát: Šlo by toto vydat v ČR?

V královské rodině se poruší stoletá tradice. George si zvolí vlastní osud

Za mě absolutní nesmysl, ale když to chtějí. Naštěstí ještě nemá lodičky.

Téměř 40 procent studentů university tvrdí, že jsou LGBTQ+

Tohle je USA. To nechcete ani pochopit. Pět tisíc let to procento bylo stejné, +- 4%. A nyní 40%? Toto je moc menšin a médií. Otázka je tradiční: Cui bono?

EU rozdává naše osobní údaje. Nově uzavřela dohodu s USA o předávání citlivých údajů

A nyní si opět představme, že to udělala ČLR?

Francie i europarlament se bouří. Na významný post v antimonopolním úřadu EU by měla nastoupit Američanka

Cui bono?

Počet bezdomovců v Kalifornii roste, tamní vládu to stojí miliardy

Tohle je přesně ono. 40% studentů si není jisto pohlavím a orientací, obrovské množství bezdomovců a dle posledních údajů 250 000 mrtvých Američanů ročně jen na syntetické drogy. A to je jen detail v problémech USA.  Volby v USA dopadnou celkem asi velmi jasně.

Zoufalé rozhodnutí Ruska. Putin se bojí, že mu dojdou vojáci

Tak jinak. RF měla před válkou 1,2 mio vojáků. Pak proběhla mobilizace, kde se někde říká, že bylo povoláno 300 tis, někde 500 tis a někde až 750 tis vojáků. Dále probíhá nábor, kdy sám Putin říká, že kontrakt podepsalo 150 tis nových branců. Na UA (bude psáno níže), zemřelo 50 tis Rusů, z toho můžeme odhadovat, že min. polovina trestanců. Nehodnotím kvalitu, ale množství vojáků fakt RF neřeší.

Neuniknete. Hon na ruské zločince začal. Ukrajinci kopírují neúprosnou taktiku Mosadu

Tuhle taktiku si může dovolit Izrael, USA, Rusko a ČLR. Pak již nikdo. UA se to velmi tvrdě vrátí. Také je potřeba si říci, že UA nemá dobré informace a zabíjí i zcela nevinné lidí, což zase není dobře. To je rozdíl od Izraele, který má přeci jenom ty služby na úplně jiné úrovni.

Analytik má jasno. Putin prý začíná působit dojmem důchodce, který už jen chabě reaguje na okolní svět

Pane bože, viděli jste někdy záběry J. Bidena?

Průzkum: Naprostá většina Ukrajinek, které utekly do Rakouska, se už nechce vrátit

A tohle je vážný problém. Od roku 2014 opustilo UA 14 mio obyvatel. Kolik se jich po válce vrátí? UA totiž velmi vážně hrozí, že jí odejde střední zlatá generace, která by měla pracovat a platit daně. Na UA pak zbydou pouze staří, zmrzačení, duševně nemocní a neproduktivní. Nelze paušalizovat. Ale je nutné si uvědomit, co by se stalo ČR, kdyby během cca 5 let odešlo z ČR 2 mio lidí ve středním věku? Stát totálně zkrachuje. Takže největším nepřítelem nyní pro UA je EU, protože pokud velmi tvrdě nevrátí na UA všechny její obyvatele, UA čeká krach. A vzhledem k pobídkám pobaltských států, zůstaňte u nás, to nevidím růžově. Prostě pokud chceme UA vůbec nějak vidět jako stát, nemůžeme jí vykrást a tvářit se jako přátelé.

Máme toho plné zuby, rozčílili se zaměstnanci koupaliště a popsali dennodenní útoky

Chápu, že dnes je zde pořád averze vůči prezidentu Zemanovi, ale upřímně, není na čase mu říci alespoň za toto velké díky?

Rusko posiluje spojenectví s Čínou. Uzavřely klíčovou dohodu

Jednoduše, krátce: ČLR nikdy nenechá RF padnout. Nikdy.

Série Bidenových faux pas. Americká média řeší prezidentova pochybení

Určitě se podívejte a poznáte sílu a zaprodanost světových médií, včetně těch českých.

Tři čtvrtiny občanů neschvalují, kam se uvírá naše země pod vedením premiéra Petra Fialy

Bez komentáře. Pamatujete, když jsem po prezidentských volbách říkal, že nejdůležitější je, když A. Babiš nebude nyní dělat vůbec nic? No vidíte. Kde je Babiš? Nikde. A jaké jsou jeho preference? Až tak jednoduché to je.

On-line: Ukrajina není připravena vstoupit do NATO, prohlásil Biden. Problémem není jen válka

Když jsem psal, že UA nikdy nebude členem NATO a s pravděpodobností rovnající se nyní absolutní jistotě ani do 20 let v EU, mnozí to nečetli rádi. Takže ještě jednou, nikdy.

Ruský sen o ponížení dolaru. Měna BRICS bude založená na zlatě, oznámila Moskva

Uvidíme, ale každopádně BRICS není Libye. 

Ovečkin míří za Putinem. A co návrat do USA, spekulují teď američtí novináři

Nyní jsem i já sám osobně zvědavý, jak situace dopadne. Ale myslím si, že se prostě nic nestane. Pak bych chtěl vidět představitele ČOV a pana Dominika Haška. Nejsem ani na jedné straně, ale být papežštější než papež je směšné.

Budu nyní citovat z Wikipedie Dominika Haška: V základní části KHL odchytal Hašek 44 zápasů s průměrem obdržených branek na zápas 2,45. Do bojů o Gagarinův pohár Spartak Moskva nastoupil proti SKA Petrohrad, který po čtyřech vyhraných zápasech postoupil. Dominik Hašek odchytal všechny čtyři zápasy s průměrem obdržených branek 4,12. Po sezóně prohlásil, že by rád pokračoval v KHL, ale pouze v týmu, který má šanci vyhrát Gagarinův pohár. Nabídku tomu odpovídající však nedostal, proto se rozhodl v následující sezóně věnovat jiným sportům. A jak sám Hašek tehdy vysvětloval své působení: Moskva je blíž a navíc je to klub, kde na vás dýchá historie, nabídka od Spartaku nebyla v porovnání s jinými nejlepší, ale peníze nemusí být vždy na prvním místě. U mě byla na prvním místě motivace.“ A kolik si p. Hašek vydělal? Minimálně 40 mio, takže já očekávám tuto částku na účtu pro podporu UA. Protože jak se vítězí? Jako Markéta Vondroušová ve Wimbledonu. Tady si RF může doslova kecat, co chce, protože to prostě převálcovala všechno. Takže méně Hašků a více Herb Brooksů. Tak se totiž vítězí, tak se tvoří velké příběhy.

Mladá žena bojuje proti menstruační chudobě. Vyrábí látkové vložky

Tento komentář je více jak zajímavý a pro názor důležitý. Podívejte se celé video „bakalářů“, kde hraje fantasticky Mirek Donutil s názvem Dobrá zpráva. Kdo nemá čas, ať si pustí přehrávání od 24:55. Budu rád za váš názor.

Inflace klesá, ale ceny dolů nejdou. Za pět let se zdražilo o 44%

Ještě pořád málo. Je třeba úspory znehodnotit ještě o min 15%.

Pokud si chceš smazat účet na Threads, smaže se ti i ten na Instagramu. Uživatelé jsou pobouřeni

A opět. Kdyby tohle udělal Tik tok.

PR peklo Unileveru. Firma vysvětluje, proč stále vyrábí v Rusku

Zůstaly v Rusku a odvádějí tam miliardy. Nejvíc firmy z USA a Německa

Raiffeisen, největší západní banka v Rusku, otálí s odchodem. Doufá v brzký konec

To je tak směšné. Kamarád byl nyní na UA. Tak mu říkám, foť, všechno foť. Proč není důležité, ale foť. Pak jsme šli na pivo. Ať se podíváte na UA, kam se podíváte, vše je snad Made in Germany, pak UK. To je směšné, investovat do obou bojujících stran a neuvěřitelně na tom vydělávat. Zkrátka jak za Marie Terezie.

Premiér Šmyhal prozradil, jak bude vypadat ukrajinská armáda po válce. Je jednou z nejsilnějších na světě

Jako sen dobrý. Nyní se probudíme a budeme si říkat pravdu a realitu. Válka je především ekonomika a logistika. Od roku 2014 odešlo z UA 14 mio obyvatel. Nyní je tam válka. A ono vlastně vůbec není důležité, jak vše dopadne. Nejdůležitější otázkou je, zda se uprchlí Ukrajinci vrátí. Pokud ne, krach UA bude následovat okamžitě. Proč? UA bude mít cca 25 mio obyvatel, což je cca 2x co ČR. Bude mít zničený průmysl, pole vlastní USA, EU a ČLR. Nyní je válka financována privatizací státního majetku, kdy z cca 10 000 státních podniků má zůstat cca 200, pokud mám dobré informace, a nerostné suroviny budou vlastnit nadnárodní společnosti nebo je jako na Krymu získala RF. Takže, zisky do rozpočtu nepůjdou, protože dividendy. Nyní je vše zničené a o reparacích si nechte jenom zdát. UA potřebuje obrovské množství peněz na obnovu, ale také příjem do státního rozpočtu, ze kterého bude splácet. Jenže nyní ten rozpočet budou zatěžovat ranění, zmrzačení, psychicky nemocní atd.. Zlatá střední generace je v zahraničí. Když si k tomu připočtete korupci, otázka zní, kdo to bude platit a z čeho? Sen AČR je mít 30 000 vojáků. Při stejném počtu obyvatel může mít tedy UA 60 000 vojáků. To není nejsilnější armáda. A pak. Čím více bude UA vynakládat na armádu, tím méně půjde na obnovu země. Takže začarovaný kruh se uzavírá, protože v armádě slouží mladí a ti budou potřeba v továrnách. To jen jednoduchá a primitivní myšlenka. Takže pokud EU nezajistí povinný návrat všech Ukrajinců do vlasti, UA zkrachuje. A to nechci vidět, v jaké měně jsou úvěry. Protože pokud jsou poskytnuty v hřivnách, ale splácí se v dolarech a eurech, pak můžeme očekávat opravdu brutální hyperinflaci, kdy si svět koupí UA za 2,50. A to není velebení RF. To je konstatování, že se nelze tvářit jako přítel a zároveň tu zemi vykrást. Zatím UA vykrádáme a chováme se opravdu nemorálně. Tohle je na podporu UA.

Ceny elektřiny na evropských spotových trzích o víkendu zcela zkolabovaly

Více síly v EU vůbec nepotřebujete. Chcete něco vyjednat v rámci energetiky? Stačí pohrozit, že ČR neposkytne naší přenosovou soustavu.

Záhadný objekt nad Ukrajinou. Rusové zřejmě testují tajný letoun S-70

RF nebyla nikdy tak silná a nikdy tak slabá, jak si její nepřátele mysleli.

Zrušili dotace a elektromobily se neprodávají. Volkswagen omezuje jejich výrobu

Konečně. Kolikrát jsem to tu psal, že se takto velmi rychle vyřeší trh s elektroautomobily? I miliardáři.

Dýchat vzduch a neshořet. Pro ukrajinské obránce lidských práv je pobyt v horách odpočinkem od války

Tohle mě úplně rozsekalo. Takže lidé z celého světa jezdí na UA bojovat ve špíně, zákopech, mají zranění, doživotní následky, někdo již nežije a ochránci lidských práv se jezdí, za mě, rekreovat? Ono je to opravdu náročné. To je sranda. Jako politruci z NKVD.

Hanka, Vesna, Říp: Vesmírná sonda Slavia má z Česka učinit velmoc v kosmickém výzkumu

Tak pokud se jmenuje Slavia, tak je úspěch zaručen.

Univerzity v USA už nesmí zvýhodňovat menšiny. To není normální soud, reagoval Biden

Před zákonem jsme si všichni rovni. Ha. Soud řekl, jsme si všichni rovni. Ha. To není normální soud. To mě pobavilo. Jen tak dál.

Šéfkuchař zakázal vstup do své restaurace veganům, ti vracejí úder

A jak se chová tato mírumilovná komunita? Jako NSDAP. Jaký je rozdíl mezi Rudolfem Hessem, který narušoval letadlem setkání opozice? Ten kuchař zaměstnává lidi, platí daně. A stát? Je mu to jedno.

Talibán v tichosti zrealizoval největší protidrogovou operaci v historii lidstva

A pak, že to nejde. Jen stačí nemít falešná lidská práva.

Tesla Model S umí ujet i 2500 kilometrů bez zastávky u nabíječky, ale má to háček

Tohle si musíte přečíst. Elektrické auto má prodloužený dojezd elektrocentrálou, poháněnou na naftu, kde je větší spotřeba než u dieselu.

Německá školka chystala místnost pro sexuální hry dětí

Kdysi stejní pomatenci navrhovali dávat opuštěné děti pedofilům, protože ti mají děti rádi. Ach jo.

Rodina policisty, který zastřelil teenagera, dostane přes milion eur

Do moře jen v plavkách. Italská starostka burcuje proti islamizaci pláží

Svět se mění.

Vojáci trpí nevolností, zvracejí. Rusko používá chemické zbraně, tvrdí Kyjev

Další trapnost z řad UA. Buď to byla zbytečná lež, nebo to klidně mohlo být ze špatných konzerv. Tohle je ale úplně trapné.

Vandal z římského Kolosea tvrdí, že nevěděl, jak je památka stará

A já bych to vzal. Místo vězení 2 roky bych mu dal 10 v ústavu pro choromyslné.

Rusko ztrácí sílu. Na Ukrajině přišlo o polovinu bojeschopností, tvrdí šéf britských ozbrojených sil

Nový odhad ruských ztrát. Prolomit tajemství Kremlu pomohla veřejná data

Takže si to vezmeme. Z předchozího komentáře víme, tušíme, že RF má nyní ve zbrani cca 1,7 až 2 mio vojáků. Ztráty jsou podle USA pouhých 50 tis., přesně se v článku píše: „Abychom byli naprosto přesní, můžeme s 95procentní pravděpodobností tvrdit, že skutečný počet obětí se pohybuje mezi 40 a 55 tisíci mužů,“ Z toho je minimálně polovina zločinců, takže se RF neuvěřitelně ulevilo. Takže za dobu války RF ztratila reálných cca 20 – 25 tis vojáků. Asi se tomu musím smát, když ty samé zdroje říkají, že UA má 300 tis ztrát. Já fakt nepodporuji RF, ale tu pravdu lze získat z veřejných zdrojů. Za chvíli to budou takové ztráty techniky, že každý zabitý Rus měl svůj vlastní tank.

Rakousko zavádí drakonické tresty za rychlost. Pirátům silnic bude zabavovat auta a posílat je do dražby

A já bych ještě přitvrdil.

Komentář: V4 na odpis. Fialovu hvězdnou chvilku pokazili Maďaři

Maďaři si dovolili udělat něco jiného, než ČR chtěla? Tak odepíšeme V4? Co je to za nesmysl. V4 má smysl a bude mít smysl. 

V pátek mu řekla ano, v sobotu vyhrál jackpot v loterii

Ano mu ale řekla jen při žádosti o ruku. Takže ještě žádné společné jmění. Bůh tě má rád, chlapče, a něco ti naznačuje.

Rusko protestuje. Český speciál odvezl z Turecka i zajatce z Azovstalu

Za mě těžký mezinárodní průšvih. Ale těžký. Těch pár vojáčků nic na válce nezmění. Co se ale změní, je, že RF přestane věřit všem dohodám. To se prostě v diplomacii nedělá.

Ve hře jsou miliardy. Zmocněnec vlády o zákulisí jednání se Zelenského týmem

Aha, takže my jsme dali pomoc v desítkách miliard a nyní „žebráme“ o jednotky?

Poplach před čínskou bouří. „Přes noc se můžeme dostat do šílené situace,“ varuje šéf Renaultu

Jak jsem psal minule. Jen čistě pragmaticky, elektromobilita bude zrušená. Evropa by jí totálně v boji z ČLR neustála. Technologicky, ale především surovinově.

Nizozemsko má poprvé transgender královnu krásy: Lidé se zhurta pustili do organizátorů

Super, konečně podobné nesmyslné soutěže zaniknou. Bude to, spíše již je, jako Eurovize, jen a jen bizár.

Žluto-modrý Vilnius miluje Ukrajinu a varuje Putina

Budu tlumočit českého vyšetřovatele a soudce z bývalé Jugoslávie. Já bych byl s tím obviňováním opatrný. Nejde soudit pouze jednu stranu. Pokud chcete soudit RF, v pořádku, ale vyšetřovat se musí obě strany. A tady bych byl velmi opatrný.  

Měli byste projevit víc vděčnosti, nejsme Amazon. Britský ministr zpražil Zelenského

Zelenského provokace se nepovedla, nakonec raději 40krát poděkoval

Zelenskyj jako tramvajový hrubián a prokrastinace Západu. Ukrajinští komentátoři reagují na summit NATO

Na Ukrajině vyšetřují poslance, který odjel s rodinou na Maledivy

V tomto má Putin pravdu. Podpora velmocí je vrtkavá. A UA tu diplomacii moc nezvládá, včetně svých poslanců, kteří platí 100 000,- za noc na Maledivách v době války.

Biden: Putin už válku na Ukrajině prohrál

No nevím. Skupina G7 (8) má již dnes nižší podíl na světovém HDP nežli BRICS. Výhled téměř všech západních agentur uvádí, že v roce 2040 bude mít BRICS dvojnásobný podíl na světovém HDP a to nejsou započítáni nový žadatelé, kterých je 22. Zdali je toto prohra? Také je dobré zveřejnit náklady RF na válku vs. nerostné bohatství, které získá, pokud se nikam již nehne. Nic takového jako prohra se koná. Není. Finito de la commedia.

Ukrajinka po titulu dojala Wimbledon proslovem. Na centrkurtu se aplaudovalo vestoje

Já bych plakal pouze tehdy, kdyby paní řekla to samé a na konci dodala, že polovinu své výhry daruje na armádu a svobodu UA. Krásnou větou v 5* hotelu u kaviáru a champagne nikdo nezarmoutí, to je jasné.

Průzkum: Vztah Čechů k Ukrajině se zhoršil

Zajímavý článek, ale manipulativní. Musíte si totiž rozkliknout odkaz přímo na STEM, což udělá málokdo. Tak si to tu napíšeme. 1-2 dalo UA 33% Čechů. 30% jim dalo 3. A 4-5 jim dalo 37%. Takže pravda je taková, že více Čechů UA nesnáší, než miluje a co to znamená 3, si každý vysvětlete sami. Nepíši to pro očerňování UA, ale abychom si možná představili, jakou výzvou bude pro naši společnost ukončení války. Jinak se chovali lidé v prosinci 1989 a úplně jinak v prosinci 1990.

Porošenko se kvůli summitu NATO opřel do Zelenského

Správná otázka zní, proč Porošenko vůbec někoho zajímá?

Ruská ropa může do Česka podle potřeby

Takže k nám teče ruská ropa, ok. Není nyní náhodou neuvěřitelně levná? Tak proč jsem platil nedávno 41,20?

ANO, Piráti a SPD posilují. Lidovci se krčí až za komunisty i Zelenými

Takže při troše „štěstí“ tu budeme mít vládu jedné strany.

Mrazivá zkušenost novináře: Ukrajinci nás chtěli věšet na stromy, válka působí chaos

Minimálně zajímavý rozhovor. Docela nestranný pohled, čehož si je potřeba cenit. Důležité je ale číst mezi řádky, což je v tomto případě velmi snadné.

Zrušený účet v bance hýbe britskou politikou. Farage žádá omluvu od BBC, zastal se ho Sunak

Tak nevím, ke komu máme vzhlížet. Tohle je absolutně přes čáru. Farage má absolutní pravdu.  

Úřad pro kontrolu potravin odhalil v některých sýrech vysokou koncentraci dřevní hmoty

Tak to mě dostalo. To jsem opravdu netušil.

Závěrem

Ve své poslední analýze jsem porovnával ekonomický „zázrak“ ČSR po I. SV a Japonska a Německa po II.SV. Pokud se nic zásadního nestane, UA nemá šanci na normální život. To nepíši jako podporu RF, nebo že jsem proruský, naopak to píši jako zcela neutrální osoba, která říká, že nelze doslova ukrást UA generaci v produktivním věku a tvářit se spokojeně nebo jako přátelé. A to ještě vůbec nemusí být konečná, protože po válce mohou muži odcházet za svými ženami a dětmi. Toto není politika, to je čistá matematika a statistika, má dáti x dal. Ukažte mi vyrovnaný státní rozpočet a já řeknu, Putin je břídil a prohrál. Každá válka je jen a jen ekonomika. Na začátku emoce a pak již jen logistika a ekonomika. A já říkám, nehledě na výhru, prohru, kdo ten mejdan zaplatí, když ČR není ve válce a má problém s českými důchodci. Takže pokud nyní UA definitivně my, ti hodní, sebereme 25% populace v globálu a 45% produktivní populace jenom ve věku 18-50 let, kdo bude platit daně? Kdo tam bude vůbec pracovat? Ukrajinci v západních firmách. Zisk do Německa, dluh UA.

Nakonec dám totiž jednoduché srovnání. Průměrný plat UA je cca 10 000,-, v Rusku 18 000,-, Bělorusko 13 000,-. To jsou nepřátelé. Ok. Nyní ne ideální vztah s Maďarskem 45 000,-, Rumunsko 19 000,-, Polsko 35 000,-, Moldavsko 7 000,- a nakonec Slovensko 30 000,-. Otázka zní, kde chcete ty příjmy brát? A v těch zemích není válka. A jak říkám, nejedna československá soudružka se toužila provdat do západního Německa již v roce 1968. A klidně i do rodiny člena NSDAP. A jak říkal T.G. M.. ČSR potřebuje 40 let míru. To ale zároveň byla 10. nejsilnější ekonomika. A jaké jsou důvody totálního chaosu v arabských zemích? Právě jsem vám je napsal. Pokud chcete vítězství UA, ukažte mi plán, jak v roce 2030 bude průměrný plat na UA 28 000,-. Až tak jednoduché to je.

MK

Close