Written by 9:21 am Zaujalo mě • 2 Comments

Zprávy, které mě zaujaly 05/2023

Hned na začátku bych chtěl říci, že se v českém mediálním prostoru rozšířily dva zásadní nešvary. První je ten, že si média udělala průzkumy, jak se čtou články, tj dominanci čtení titulků nehledě na obsah a tím ovlivňují koncový názor čtenáře bez toho, aby byly postižitelní, tj. titulek zdaleka neodpovídá obsahu. No a druhý, což je absolutní rezignace na vyváženost názorů, kdy cílem, zvláště diplomacie, není vyostřovat situaci, ale najít kompromisní řešení, shodu a pokrok. Jsem opravdu rozčarován agresivitou a zaujatostí našeho mediálního rybníčku.

Kverulant zařadil na svůj blacklist Markétu Pekarovou Adamovou

Tak nyní nevím, kdo a jak chce bojovat proti dezinformacím? Celá akce, kampaň se nyní stává fraškou. Přesně, jak jsem říkal od počátku.

Texas schválil daň na elektromobily, protože jejich majitelé nekupují benzín

Docela progresivní krok.

Zelenskyj žádá jasný slib, že Ukrajina po válce vstoupí do NATO

Ukrajina je od vítězství daleko, Rusko peníze má. Realita politiky šokuje, říká polský generál

Ukrajina vstoupí do NATO a Rusku po tom nic není, prohlásil Stoltenberg. Všichni prý souhlasí

Toto je jen další forma psychologické války. Zatím do NATO nevstoupilo ani Švédsko, které je naprosto bezproblémové, natož UA, která se topí v korupčních skandálech, kdy se v době války rozkrádají miliardy na soukromé účty. UA nyní hraje roli naprostého hlupáka, což nic dobrého nepřinese. Především pro UA. My je poškozujeme a všichni tleskají.

Zaklepou Putinovi na dveře? Batalion Azov vstává z popela, jeho bojovníci chtějí napadnout Rusko

Jako naivní názor, ale dobře. Co mě však děsí je, že batalion Azov opět obnovil „nazi“ symboliku a to veřejně. O tom dnes nemůže být pochyb. Když vidím symboly slunce, a znám velmi dobře okultismus SS, pak nechápu, zda již PR UA je na takovém konci, že si nemohou vymyslet něco jiného. Tohle prostě UA škodí a já se ptám proč? Z historie vím, že podobné bataliony byly během válek štědře podporovány, protože hrály roli naivních hlupáků, jen figurka na šachovnici, ale po válce byli všichni příslušníci postupně odstraněni a někdy i hanobeni. To je osud Azova. Vlastní národ je hodí přes palubu, protože po válce se to nebude protínat se zájmy USA a EU.

Ústavní soud dal přednost rasovému principu před právem. Lichtenštejny jsme okradli podruhé

Opět Fórum 24, které nerespektuje názor Ústavního soudu. Fórum 24 se dnes skutečně stává totálním hnojem a reálným nebezpečím demokracie a české národní suverenity.

Škola v USA zakázala malým dětem sbírku mladé básnířky po stížnosti jedné matky

Revoluce požírá své děti. Jinak to nazvat nelze. Znovu se musím ptát, co je to demokracie? Tohle je totalita. Je mi jedno, zda básnířka je pomatená, vím moc dobře o koho jde a kdo za ní stojí a znám i lidi, co pro ní lobovali za navržení na Nobelovu cenu za literaturu, což je směšné, ale jak může jedna osoba diktovat názor všem?

Na dně Jihočínského moře se našel porcelánový poklad nevyčíslitelné hodnoty

Tohle fakt pech. V dražbě vyhrajete hrníček za neuvěřitelné miliony s tím, že je vzácný a pak se na dně moře najdou tisíce podobných.

Facebook v průšvihu. Posílal data o uživatelích do USA, dostal nejvyšší pokutu v historii

Opět, je mi to fuk. ČR žádné podobné vlastní sociální sítě nemá. Ale dokážete si představit, že by to samé udělal Tik Tok? Ani napravo, ale ani nalevo. Je to jen obchodní válka, byť s bezpečnostními riziky. Oba aktéři se ale chovají stejně.

Cash only: Konfiskace úspor inflací bude pokračovat

Přesně toto jsem tvrdil v predikci na roky 2022 i 2023.

Krev, nahota i plamenné projevy. Odvážné aktivistky a jejich boj za lepší svět

Miluji tyhle články, co oslavují „celebrity“, často mentální trosky, že bojují za lepší svět tím, že si vezmou tričko, dají si přívěšek. Vážená aktivistko, na frontě umírají za vaši vlast lidé z celého světa ve špíně. Takže tričko to asi nevyřeší. Fakt mě to štve, když někdo bojuje „u láhve champagne a kaviáru“ nápisem na tričku.

Putin chce letět do jižní Afriky. Slíbená imunita ho tam neochrání

Již jsem to psal v minulém článku a měl jsem opět pravdu. Je to obrovský mediální a diplomatický průšvih. Já bych na Putinově místě do té Afriky jel. Nic se mu nestane! Naopak to ukáže na ubohost podobných sankcí. Vše bude komunikováno předem, obě země jsou v BRICS, viděl jsem podporu místních politiků vůči Putinovi atd.. Daná země bude předem informována, že pokud by došlo k zadržení hlavy státu, bude na zemi ihned vojensky reagováno všemi prostředky. Tj. včetně jaderných. USA a EU čeká obrovská diplomatická potupa.

Z vašich pravidel je mi šoufl, vzkazuje herec Richard Dreyfuss oscarové soutěži

Souhlasím, koho již vlastně Oskar zajímá. Stejně jako Eurovize. Plejáda kreatur.

Změna pohlaví byla chyba, Daniel chce být zpátky mužem a viní doktory

Díky za podobné články. Zahrávat si s přírodou je prostě špatně.

Arabský summit plný překvapení. Asad vřele přivítán, nečekaně dorazil i Zelenskyj

Čína prvně usmiřuje „barbary“. Na Rusku neuvěřitelně vydělá, říká Kmoníček

Hynek opět ukázal mistrovství jeho osobnosti. Musím s ním naprosto souhlasit. Jedna věc je mediální divadlo, druhá je praktické chování.

Němci chtějí potrestat aktivisty za jejich soustavné lepení se k silnicím, střílí do jejich nejcitlivějšího místa

No konečně to někdo pochopil. Vyhlásit na podobné blázny exekuce a podívat se, kdo je platí. Podle mých informací Grétu přes prostředníky platilo Rusko, aby se prodávalo více „čistého plynu“. Kdo platí je? A tím je situace vyřešena.

Putin se bojí, že ho ulovíme. Má strach ze smrti, protože je první na seznamu, řekl představitel ukrajinské tajné služby

Zakladatelem rytířského kodexu je Saladin, který jasně říkal, že král krále nezabíjí, protože je to kontraproduktivní. I Putin v Izraeli řekl, nemám zájem zabít Zelenského. Proč? Protože Rusko očekává pro Zelenského stejný osud jako u Lecha Walesy. Až skončí válka a rozkryje se obrovská korupce, přesně na tuto situaci Rusko čeká. Vždy jde o peníze. Dnes je Zelenskyj nedotknutelný. Vozí ze západu velké množství peněz. To je jeho hlavní role. Ale po válce bude muset ustát obnovu země a korupci. A to je podle mě jiný příběh. Pokud se chce zachránit, po válce vyhlásí svobodné volby a odstoupí. Stane se legendou. Jinak ho vlastní národ zničí.

CNBC: Ropná válka Západu proti Rusku začíná ztrácet na síle

Do Česka stále teče ruská ropa za miliardy. Je to výhodné, řekl ekonom

Západ v ropné válce proti Rusku začíná ztrácet, zisky Kremlu rostou

Svět se obává další finanční krize. Spojené státy jsou na pokraji bankrotu

Raiffeisen Bank se z Ruska nechce, plánuje odštěpení do nové společnosti

Je třeba si nelhat do vlastní kapsy. Rosněfť zvýšil zisk o 46% a USA je na pokraji bankrotu a banky krachují. Není to jak nám všichni tvrdí.

Miliardový úvěrový program pro Ukrajinu zkoumá Mezinárodní měnový fond

Tohle je ještě horší, nežli si myslíte. Každému bych přál na UA vyrazit. Tam přesně uvidíte, jaké státy a proč udržují celou agónii. Ať se podíváte v UA, kam chcete, všude zboží z Německa. Ale německé firmy ruský trh opustit také nechtějí. A kdo to vše zaplatí?

Američtí těžaři vydělali na válce na Ukrajině už 200 miliard dolarů. Biden před volbami zuří

Starý článek, ale zajímavý.

Strach nad městem. Migranti terorizují Plavno

Každý člověk má na světě svou roli. Poděkoval někdo Miloši Zemanovi? Můžeme si o něm myslet, co chceme, ale nic není ani černé, ani bílé. Miloši, díky.

Útok Rusů na Rusko? Jdeme vás osvobodit, vzkazují legie přeběhlíků lidem v Bělgorodské oblasti

Kdyby těch Rusů bylo 500 000, tak to chápu. Ale tohle je jen mediální humbuk bez reálného dopadu. Již tu byl generál Vlasov, a jak historie ukazuje, Rusko nezapomíná a je mstivé. Všichni příslušníci budou zlikvidováni.

Ekologičtí extrémisté zaneřádili ikonickou Fontánu di Trevi. Turisté hlasitě nadávali

Irina Shayk na festivalu v Cannes vystačí se spodním prádlem nebo páskou přes prsa. Od lidí to ale schytala

Možná nesouvisející články, ale na druhý pohled naopak. Oboje jsou trhlé marketingové kampaně, které velmi brzy skončí. Jen ti hlupáci budou mít doživotní záznam a problém. Ale dobře jim tak.

Jurečka chce navýšit příliv cizinců až na 70 tisíc ročně

Tak jako dobrý, ale kam je chcete dát. Do Prahy? A máte pro ně školky, školy, nemocnice atd.? Kdo to zaplatí? Jste naprostí blázni.

Rusy budeme zabíjet kdekoli, prohlásil šéf ukrajinské rozvědky. Moskva běsní

Další věc, kterou fakt nemám rád. Ano, děje se to. Izrael to umí dobře, ale dělá to potichu. Proč to dávat do médií, vždyť je to zločin. Ničemu to nepomůže a UA to uškodí. Opět se chytám za hlavu.

Baterie elektromobilů s věkem znatelně degradují, hlásí britské výzkumy

Tak asi tak.

Bidenův nebinární náměstek kradl na letišti kufr. Hrozí mu až pět let vězení

Skvělý výběr spolupracovníků. Jeden krade, druhá emigruje do Ruska. Super.

Sologamie – neobvyklý akt, který si získává na popularitě

Tohle by nás mělo trápit. Naprostý rozklad společnosti, kde již jen čekám článek, že první sologamista požádal o rozvod.

Závěrem

Ano, jsem konzervativní v názorech, a tak vidím vše v širším kontextu. Mám zprávy z USA, UA, RF, JAR, Indonésie, Indie atd., kde je jiné vidění světa, než nám média přednášejí. Především si nikdo neuvědomuje obrovské riziko voleb. Nejsem ani napravo, ani nalevo. Nemám rád ale diplomacii ulice, ale diplomacii konzervativní založenou na starých zásadách. Kdokoli by mě chtěl nařknout s proruských názorů, je blázen viz foto výše. Kdo zná, pochopil hned. Darovací certifikát, proč a za co, zveřejním na podzim. Na druhou stranu nelze tolerovat bláznovství podplacených struktur. Právě jsem si přečetl názor p. Dudy o válce. Rozumně řečeno. Držte se v dobré náladě, protože vše je nakonec jinak. Vše dobré.

MK

Close