Written by 12:19 pm Zaujalo mě

Zprávy, které mě zaujaly 03/2023

Polsko je připraveno postavit novou železnou oponu, řekl Duda

Je to jako otisk prstu. Stará generace učí tu mladou, a pokud nenastane v zemi totální změna politického režimu, lze pochopit styly diplomacie velice snadno. Je skvělé porovnávat získávání vlivu a síly např. čínskou, japonskou, ruskou, americkou, britskou, francouzskou, německou diplomacií. Bohužel pro p. Dudu, Polsko opakuje své chyby ze 30. let minulého století a to nedopadne dobře. 

15 bodů pro mír. Ruský opozičník Navalnyj zveřejnil z vězení plán konce války na Ukrajině

Každý, kdo si tyto body přečetl a není, jak já říkám, po dvojité lobotomii, musí uznat, že se z nadějného opozičníka stává pomýlený blázen. Jeho návrhy jen pomáhají V. Putinovi.

Sponzor: V Pavlovi jsme viděli potenciál, měli jsme ale podmínky

Jak jsem pronikal do tajů amerického volebního systému a fungování politických kampaní, musím říci, začínáme se velmi rychle přibližovat systému rodinných klanů v USA. Nemyslím si ale, že je to bezpečné.

Čína varuje před konfliktem s USA, pokud Washington nezmění kurz

Nevím, zda úmyslně nebo neúmyslně, ale zcela jistě zde dochází k fatálnímu nepochopení vzájemné mentality. Výsledkem bude eskalace vzájemných vztahů. Nevyhnutelně se blížíme ke konfliktu, který bude diametrálně odlišný od všech ostatních. Největší hloupostí západního světa je nepochopení, že ČLR neplánuje na rok, dva, pět let. Jediné, co mohu říci je, dovoz potravin na Taiwan, tedy například.

„Musíme je vyděsit.“ Uniklé zprávy odhalují, jak Británie řídila pandemii

Pokud chce stát trestat šiřitelé fake news, měl by být stát odpovědný i za své fake news a neetické chování. Je to stejné, jako když dostanete pokutu, že jste jeli na omezení 30 km/h např. 42 km/h, ale když stavební společnost zapomene dopravní značky ještě měsíc po ukončení stavby dát pryč, nic nikomu nehrozí. Tato zvůle moci musí mít někde své hranice. 

Za útokem na Nord Stream stojí proukrajinská skupina, naznačuje americký deník

Toto je klasická fake news. Kdo se trochu kdy zajímal o moře, dopravu, musí hned vědět, že na podobnou akci potřebujete proškolený personál, perfektní plánování, informace, prostě vše. Jednoduchá otázka, proč někdo říká tuto lež?

Západní rozvědky věděly, kdo stojí za sabotáží Nord Streamu. Kvůli Ukrajině to tajili

Kdo pochopil, pochopil.

Rusko se „zastalo“ Ukrajiny. Nord Stream prý neodpálila

Zelenskyj: Ukrajina Nord Stream neponičila. Takové zprávy nahrávají Rusku

To přesně ukazuje na jednoduchý fakt. Každý průměrný divák Prima zoom musí vědět, jak složitá to byla operace. Zvládnout jí dokáže jen několik státu na světě. UA to není. Tedy plně samostatně.

Muž musí exmanželce zpětně zaplatit za domácí práce. Dělá to pět milionů

Klasický nesmysl. Celý obsah článku chápu. Ale když půjdeme do důsledku, byl to klasický obchod. Klid a pohodlí vykoupené možností neúspěchu vztahu. Ani jedna na dohodu nemusela se všemi riziky přistoupit.

Čvančarová, Plekanec, Holubová: Mrkněte na fotky z inauguračního mejdanu

To je jak plivnutí do tváře všem normálním lidem. Ale zase pohoda, když lidé ještě dole mávali. Proč ne. Hlavně když se lid baví.

Rusové přijeli do Vídně na zasedání OBSE a hned bylo „veselo“

Nyní vypustím z hlavy západ, východ, jih, sever. Pokud chci dělat jakýkoli mír, musím ho dělat s někým, tj. se všemi válčícími stranami. Tvářit se, že RF neexistuje je přeci fatální diletantství, tedy pokud neplánujete totální zničení RF, což je velmi vysoce nepravděpodobné. Musíme s nimi mluvit. Nemusí se nám jejich slova líbit, nemusíme s nimi souhlasit, ale mluvit s nimi musíme. Tak se dělá mír, co „Mirku“?

Čínské zbraně Moskvě by znamenaly světovou válku. Už teď ji Peking podporuje

Nic takového by to neznamenalo. Provázanost ekonomik je tak fatální, že nic takového by to neznamenalo. Vyostřilo by to vztahy, některé by byly přerušeny, ale Asie, Afrika, Jižní Amerika vidí válku na UA úplně jinak.

Ať z toho není třetí světová. Američané před cestou Bidena do Kyjeva navázali kontakt s Rusy

Velmi rozumný přístup, až Saladinovský. Král krále nezabíjí. I stará muslimská moudrost může dnešní mocipány mnoho naučit. Saladin byl velký a moudrý muž.

Ukrajina v potížích: Drolí se podpora USA a zkušení bojovníci jsou mrtví nebo zranění

Podpora UA vydrží jistě min. 2 roky. Důležité je si však říci, jak za ty dva roky bude UA vypadat. A tato analýza by měla vést k tomu, budeme jednat o míru, nebudeme jednat o míru. To je vlastně celé.

Ruská veřejnost chce válčit. „Lidi odradí až velká porážka“

Toto není propaganda. Ruská duše je velká jako Rusko samotné a to je největší stát světa. Je potřeba si uvědomit, že žádná mocnost v historii lidských dějin nebyla poražena vojensky, ale vždy sama sebe rozložila zevnitř. Včetně velkého Říma. Myslet si tak, že porazíte RF vlastnící takové množství jaderných a jiných braní, je nesmysl. Změna musí přijít zevnitř.

Turecko se možná přikloní k nákupu čínských stíhaček J-10C

Říkal jsem to na našem posledním zasedání diplomatického klubu a lidé byli překvapení. Evropa prohrála a vítězem se stává ČLR. Proč. Nyní musí Evropa mocně zbrojit a stejně tak RF. Sklady budou prázdné. Evropa si něco vyrobí sama, hodně toho dodá USA. Na další export není prostor. RF bude primárně zbrojit pro sebe a trochu pro ostatní, koneckonců, kšeft je kšeft. Ale pro další státy již není výrobní kapacita. A kde není výrobní kapacita, je poptávka a polické nebo náboženské tření, bude dominovat ČLR. Game over.

Pivo před utkáním? Zapomeňte. Fanoušci Sparty budou před utkáním s Hradcem namátkově dýchat

Lze ještě více fanouška ponížit? Kdyby mně měli nechávat na Slavii dýchnout, nikdy mě tam neuvidí.

Vodíková revoluce: desítky stanic nabídnou ekologické palivo pro 30 tisíc automobilů

Hledání „zlatého“ vodíku: Stačí ještě jeden objev a změní se svět

Kdo zaplatí tu elektro lež?

Podpora Ukrajiny proti Rusku je podle Trumpa víc v zájmu Evropy než USA

„V diplomacii nemáme přátele, jen dočasné spojence. Spojenectví je tu delší, tu kratší, ale vždy dočasné.“ MK

Poslanci navrhli uzákonit zemské vlajky a znaky Čech, Moravy a Slezska

Každý, kdo toto navrhl je u mě vlastizdrádce. Národy se mají spojovat. Jak území Čech, Moravy a Slezska? Toto Česká republika. Tak malá, tak zranitelná. Jediné, co nás bude držet nad vodou je jednota. Další rivalitu Praha vs. Brno si nemůžeme dovolit. Stejně jako u těch bláznů s údajně moravskou vlajkou, co nikdy neexistovala, je to heraldický nesmysl a podvod zaprodanců jen kvůli dotacím. 

Haag chystá první zatykače k ruské invazi. Moskva vzkázala, že ji to nezajímá

Jak bylo v minulosti řečeno. Kolik moci, tolik práva. A já předpovídám, že toto bude obrovská politická prohra. Jednou tito lidé vycestují do zahraničí (dokonce i záměrně, provokativně), kde by je měli zatknout a nic se nestane. Primárně bych pochyboval o tom, že by se to obešlo bez střelby. To si žádný stát nedovolí. Vůbec si nedokáži představit, že by ochranka V. Putina nereagovala a právě na tuto situaci nebyl připraven záložní plán. Velmi, velmi tvrdý.

Z Rajchlova klubu zmizely pozemky za desítky milionů. Teď je zabavuje stát

Stát se chce bránit nepřátelské propagandě tím, že bude proti všem zavádět speciální zákony. Přitom tito lidé jsou často podvodníci, zloději, superlháři a totální primitivové. Poměrně intenzivně pozoruji tu údajnou dezinformační scénu a nemohu se ubránit tomu, že již dnes má stát dostatek nástrojů tyto lidi zavírat za majetkové skutky apod.. Při letmém pohledu to jsou také lidé nízké inteligence a nulového benefitu pro stát. Nikdy tak nemůže dolních deset tisíc chtít jakoukoli participaci na moci.

Veřejnoprávní legenda musela ustoupit fotbalové. „Bylo to trapné,“ popisuje novinář

Je mi jedno, zda je názor shodný s mým, nebo jde proti mému přesvědčení. Ale každý by měl právo jej říci a obhájit nebo neobhájit slušným způsobem. Tohle je zvůle moci.

Šíříte dezinformace, vzkázal Rakušan poslancům ANO. Podle nich chyboval on

Jak chce stát postihovat fake news, když se ani sami poslanci mezi sebou nedohodnout. To je přeci směšné.

Německá armáda je před kolapsem, varuje výroční zpráva

Bez komentáře.

Basketbalistky odmítly hrát proti transgender soupeřce. Trest přišel vzápětí

A přitom řešení je jednoduché. Zavedeme ligu pro muže, ženy a transgendery. Ať mají samostatnou soutěž a diváci rozhodnou. Jednoduché. 

V moskevském hypermarketu mají české pivo. Válka? Nechte lidi žít, říká výrobce

Tak alespoň víme, proč to prostě RF ekonomika zvládne. Vždyť i suchomořské státy dnes vyváží plody moře. 

„Ukrajina si pamatuje, kdo nám nepomohl.“ Kuleba slibuje odvetu

„Možná bych Rusku část Ukrajiny nechal.“ Za mé vlády by Putin nezaútočil, řekl Trump

A další totální fiasko ukrajinské diplomacie. Hrozit se může po vyhrané válce, nebo jste-li velmoc. UA není nic. Také si musí UA uvědomit, že existuje něco jako volby a po válce bude závislost UA fatální. Dnes stačí jedny „nevydařené“ volby ve státech jako Německo, Polsko, USA, Francie a UA skončila. Komu chce vyhrožovat. Partnerství je vždy založeno na dobrovolnosti a dobrých vztazích. Nikdy na diktátu, vyhrožování a vydírání. 

Vzhledem k rozměrům konfliktu by obě strany měly okamžitě přestat bojovat a zahájit jednání, říká k válce na Ukrajině generál Pelz

S opatrností říkám, je to jenom názor v demokratickém světě. Ale stojí si ho za to přečíst.  

„Ať tě znásilní davy migrantů.“ Političky se brání výhrůžkám a padají tresty

Paní Pekarovou Adamovou opravdu nemusím, ale tohle je příliš. Stát má dostatek nástrojů proti těmto společnosti nebezpečným bláznům. Proč jich nevyužívá, nechápu.

„Vůbec nevím, jak vyžiju.“ Velkou Británii zasáhla krize, jakou už země léta nepamatuje

Tak rychle se může měnit vnitropolitická situace odrážející zahraniční politiku.

Rusko přiváží na Ukrajinu další šrot, tanky pamatují Stalina

Jsem jen běžný analytik. RF již dávno ví, že válka bude delší, nežli si myslela. Otázka zní, to si fakt média myslí, že vojenský průmysl nejede na plné obrátky? Na frontě ale mnoho moderních zbraní není. Kde jsou? Proč RF využívá tak intenzivně soukromých armád? Kde je pravidelná armáda? Trochu si myslím, že média skočila RF na špek, protože pokud jsem výše říkal, že se zaběhnuté stereotypy nemění, tak připomenu jedno jméno: Michail Illarionovič Kutuzov. A kdo by nepochopil, ať si otevře ekonomická data války Sever proti Jihu a stav německého průmyslu a ekonomiky v roce 1918.  

Putin řekl, jak pojistil svou bezpečnost při návštěvě Mariupolu

Když jsem to viděl, napadlo mě několik věcí. Byl tam? Nemohu tvrdit. Každopádně si vzpomínám na návštěvu Adolfa Hitlera v Paříži, kde se proháněl nerušeně téměř bez ochranky. To ale není důležité. Důležitá byla čistota ulic, kvalita panelových domů, to dětské hřiště atd.. A mě by skutečně zajímalo, ne zda tam V. Putin byl, nebo jak a kdy to bylo natočeno, ale zda to je skutečně Mariupol? Pokud ano, má UA velký problém.

Zelenskyj vytkl civilistům, že se chovají, jako kdyby už válka skončila

Naprosto souhlasím. Takto se válka nevede. Jen bych rád upozornil, když ČSR mobilizovala v roce 1938, během 24h bylo připraveno 1,2 mio vojáků. Nevšiml jsem si, že by UA mobilizovala ve stejném poměru cca 4 mio vojáků. Ale mohu se mýlit.

Speciální Zpráva: Čína Oficiálně Podpořila Kryptoměnu A Stanovila Ji Svou Oficiální Kryptoměnou

Tento článek je zajímavý jak obsahem, tak především diskusí. Kryptoměna ČLR? Kupuji, kupuji, kupuji. Češi jsou ochotni svěřit ČLR své životní úspory. Tak asi tak.

Děs, hlad a samota, mělo to být jinak. Ukrajinský voják popsal reportérovi CNN realitu války

Trochu se vrátím opět k myšlence, definujte mi UA po válce.

Situace ve Švédsku je šokující, říká exministr Svoboda k varování pro Čechy

Velmi pěkný článek se vším mezi řádky.

Novou verzi budou mít kvůli nekorektním výrazům i detektivky Agathy Christie

Takto to nejde. Neznáme názor Agathy Christie. My určujeme, jak ona může, mohla psát. Co kdyby řekla, než toto, to raději nic. Je to zkrátka výpověď doby.

Francouzský řetězec expanduje v Rusku, když konkurence odešla

Tak asi tak.

Čtyřdenní pracovní týden by měl přinést větší zapojení mužů v domácnosti

Bláznovství pokračuje. Pokud bude mít víkend 3 dny, super, a kde vezme rodina peníze na to, až žena řekne, miláčku, co budeme dělat o víkendu, kam pojedeme. Pokud na to má rodina dalších cca 10 000,- měsíčně navíc, tak pak je to v pořádku. Pokud ne, naopak to bude mít negativní vliv na řadu vztahů, až řekne, takže zase budeme doma sedět na …., ty jsi naprosto neschopný.

Čína si znovu troufale dovoluje na Českou republiku. Doba Zemana a Babiše už je ale naštěstí pryč

Fórum 24 přestávám číst. Tento propagandistický plátek, nejhrubšího zrna bez sebereflexe již odmítám. A není to jen o tomto článku. Fórum 24 je prostě brak.

Španělé chtějí prosadit nový zákon o rovnosti pohlaví

Když rovnost, tak ve všem. Stejné kvóty do uhelných dolů, chemiček atd..

Kritika wagnerovců má přijít Rusy draho

Vzniká nová soukromá armáda. Wagnerovci se pomalu přesunou do Afriky. Pokud by jejich zakladatel měl v budoucnu touhu kritizovat Putina, bude odejit.

Je čas přehodnotit Visegrád, vyzývá Pavel. Fiala to vidí jinak.

Pokud něco nefunguje v tuto chvíli ideálně, není to důvod rušit. V4 pořád plní svůj význam. Toto je nonsence.

Rusku rychle ubývá materiál. Odborník spočítal, kdy prohraje válku

Rusko vyváží téměř dvakrát více pšenice než před válkou na Ukrajině

Když to spočítal, opět se všem klady i zápory, tj. s veškerou odpovědností. Lidé si mohou myslet, že stačí počkat a válka je vyhraná. Není.

Mezi USA a Čínou vypukl boj o nerostné zdroje

Opět, tak asi tak.

Putin se nedožije konce války, zaznělo v ruské televizi

Nádherný článek, ale když si jej přečtete, myšlenkou je opak tj. burcování k válce.

Ženám nahoře bez vstup do bazénu povolen. Horní díl plavek je diskriminace, rozhodli v Berlíně

Takto skončil Řím. Veřejnou nahotou, souloží.

Historik Blažek žádá omluvu. Petr Pavel v životopise přiznává, že patřil k rozvědce

Mě je to jedno, ale proč média mlčí?

Foto: Demonstrace Česko proti bídě přilákala několik tisíc lidí

Takže jako dva, tři tisíce? No článek pokračuje: „Polovinu Václavského náměstí zaplnili v sobotu… Takže nyní víme, že plný Václavák se rovná 5 000 lidí.

Průzkum, který agentury nechtěly: Polovina Čechů se bojí vyjádřit názor, vrací se cenzura

Tak abychom vytáhli klíče, ne?

Video: Do boje o život s klackem v ruce. Vagnerovcům u Bachmutu chybějí zbraně

Tato nesmyslná propaganda UA škodí, protože i hloupí lidé pochopí, že jim někdo lže. Pak vše ztrácí důvěru. Gratuluji.

Po kolena v bahně. Ukrajinci zveřejnili unikátní záběry evakuace zraněných vojáků z Bachmutu

Že by důvod, proč RF nenasadila těžkou techniku?

Biden schválil „uhlíkovou bombu“. Těžba na Aljašce pobouřila veřejnost

„V diplomacii nemáme přátele, jen dočasné spojence. Spojenectví je tu delší, tu kratší, ale vždy dočasné.“ MK

BBC kvůli obavám z pravicového odporu neodvysílá jednu z epizod nového dokumentu Davida Attenborougha

Skandální. Je mi jedno, že s názorem souhlasím / nesouhlasím, ale v zájmu demokracie by názor veřejnost znát měla.

Rusko si kupuje zbývající obyvatele Mariupolu betonem i důchody

Opět to potvrzuje, co již dávno a dávno říkám. O vítězství, budoucích nepokojích a revoluci v UA bude rozhodovat výše platu a důchodu.

Pubertu v minulosti provázelo bití a přísnost

Velmi pěkné názory našich velikánů. Co je třeba zakázat?

Desetitisíce tetám za hlídání budí vášně. Tak se dluhů nezbavíme, píší kritici

Moc drog piráti, moc drog.

Blíží se doba bezmasá? Místo hovězího mají lidé jíst zeleninu, plánuje EU

Tomu se říká svoboda. I ten Mussolini to dělal lépe. Víte o tom, že nejmasovější kampaň za zdravý životní styl vedl v Evropě svého času právě Mussolini?

Zelenskyj z pohledu Ukrajinky: Je nejlepším prezidentem pro válku, pro mír potřebujeme někoho jiného, říká novinářka

Tento názor je velice progresivní. Jak dlouho že to říkám?

Obrat ve sporu o konec spalovacích motorů. Němci přitlačili Brusel

Přesně tak. Psal jsem to i minule. Stačí říci, tak my skončíme. A budou se dít věci.

Žákům na Floridě ukázali sochu Davida, ředitelka školy musela rezignovat

Super. Takže v Berlíně nahoře bez a v USA zakážeme antiku. Dobře vy.

Gen. Šedivý: Řada západních politiků nezná skutečný stav na Ukrajině

Tak snad nebude prozápadní generál studující v USA označen za trolla.

Závěrem

Tak, začíná nám jaro, překrásné období, připravme se na Velikonoce, než nám je zruší pro veřejné násilí v rámci předem organizované skupiny. Já se na ně moc těším. Vše dobré.

MK

Close