Written by 10:48 am Zaujalo mě • 2 Comments

Zprávy, které mě zaujaly 01/2023

V Kataru zadrželi členy skupiny Pussy Riot, chtěli při finále vtrhnout na hřiště

Já nevím, ale je to naprostý vandalismus. Přilepování se k obrazům, ničení uměleckých děl, vbíhání na hřiště. Je mi jasné, že asi největší umělecké dílo těchto osob byla veřejná soulož a to ještě ve vysokém stupni těhotenství, ale prostě tohle nechápu. Madona je také blázen, ale někam se dostala, fanouškové jí poslouchají, může mluvit, má vliv. Vůbec nic proti tomu. Ať klidně vítá marťany, podporuje Obamu, jsem republikán, mě je to fakt jedno. Tyhle „nic“ jsou jenom skandalistky. Je jen otázkou času, kdy budou po právu zatčení a uvězněni. Pokud se tedy nezmění. Ale to nepředpokládám, protože žijí ve stejné nesmyslné společenské bublině jako kdysi český underground.

Ochránci proti vánočnímu „masakru kaprů“. Chtějí zákaz prodeje živých ryb

Promile bláznů chce poroučet většinové společnosti. Člověk je všežravec a hotovo. Stejně jako blázni, co zakazují na Nový rok ohňostroje. Běžte pryč vy ekofašisti. Když si soused koupí tygra, mám si já zabezpečit pozemek a on nic? Když si koupí kočku nebo psa a rozhodl se žít v místě, kde je toto po desítky let tradicí, mám já se měnit? Ne. On se má prostě přestěhovat, nebo na den, dva odjet. Není problém.

Cash Only: Konfiskace úspor je pro Česko nejpřijatelnějším řešením

Velmi pěkně vysvětleno. Čtěte mezi řádky.

Svět potřebuje silný bundeswehr, prohlásil Stoltenberg

Absolutní nesmysl. Německá armáda, kde probíhají neonacistické skandály, země, kde se plánuje neonacistický převrat, soused, který bude jednoznačně nejsilnější ekonomikou Evropy, nyní bude mít nejsilnější armádu Evropy? Peníze a vojenská moc? Uvědomte si, že nejsilnější armáda si řekne o velitelské pozice a postavení v rámci NATO. Ale když není problém v Polsku velvyslanec s nacistickými kořeny, proč by to měl být problém v NATO. Myslím si, že to prostě není v českém zájmu.

Zastavit a odepnout plachtu. Ukrajinci používají nebezpečnou provizorní zbraň

Jako super, ale nestěžujme si, když se útočí na civilní obyvatelstvo. Také jsem nelitoval Talibánce, co dávali do ulic ID a občas se USA stala „nehoda“ na civilním obyvatelstvu. Buď a nebo. Musíme být féroví. A ono to není ale moc legální.

Nejpopulárnější drogou teenagerů už není alkohol. Ten se těžce propadl

Tak nevím, zda je to dobrá zpráva.

Elektromobily jsou politický podvod. Za 20 let se probudíme a bude to ještě horší. Německý dokument mluví jasně

Tyto titulky bych tu mohl tisknout. Kdo měl zprávy z pozadí německé politiky jako já, věděl jak to je hned. Nyní to je jen o tom, aby to někdo zaplatil.

Jurty jsou alternativou pro celoroční bydlení. Známe úskalí i cenu

Ještě nedávno jsme se smáli mongolským soudruhům ve vtipu ve filmu: Občanský průkaz. A najednou tu máme realitu všedních dní. To odmítám.

Zelenskyj je zkur**syn Západu. Mluvčí ruské diplomacie Zacharovová neudržela nervy na uzdě

„Arogantní ču…“ Slova novozélandské premiérky vynesla milion pro charitu

Obojí mě velice trápí, protože tohle je zcela pod úroveň. Ale jak cítit opovržení na RF, když západ stejné chování glorifikuje? Já jsem ale zhnusen v obou případech.

Zničme íránské továrny, kde se vyrábějí drony, vyzval Podoljak

Stav země je často otázkou úrovně diplomacie. Nemůže přeci někdo jako UA vyhrožovat napadením suverénního státu. Proč to samé neříkají ČLR, která podporuje RF. Tohle je prostě diplomatická malost.

Šedivý: Musíme se připravit, že válka nemusí skončit podle našich představ

Rusové cvičí 200 tisíc nových vojáků. Zaútočí na Kyjev, obává se ukrajinský velitel

Nikdo mě tu nemůže nařknout z proruských sympatií, ale tvrzení p. generála potvrzují i mé úvahy z jara 2022 a ty pořád platí. To samé si myslel Napoleon, Hitler a nyní se trochu bojím, zda opět neděláme tu stejnou chybu. Vidět opozici naší optikou, což je vždy chyba. Škoda, že jsme se nepoučili z Afghánistánu. UA a svět bude překvapena situací v březnu 2023, kdy lze očekávat ruský blitzkrieg a podle mě je nyní ve “vakuu” ztraceno 350 000 RF vojáků. UA podle mého názoru bude velmi nemile překvapena německou taktikou z 2SV. Není na ní připravena.

Schwarzenberg: Rusko se rozpadne

Žena v Rusku se vyslovila proti válce na Ukrajině, drsně ji vyhodili z autobusu

To vlastně pokračuje na minulém komentáři. Dnes si myslím, že ani nerozhoduje tolik RF, jako ČLR. Když si přečtete scifi Karla Schwarzenberga, musíme se ptát, zda je ČLR tak hloupá a naivní, že to do této situace nechá dojít. Druhou nejsilnější mocností na světě je dnes ČLR, ale již ne s počtem obyvatel 150 mio, ale 1,25 miliardy. Taková země může stát stranou, ale pouze do té doby, pokud by mohla ztratit strategického partnera na mezinárodním poli. Problém je úplně někde jinde. Dnes je to válka USA vs. ČLR. Dle mých analýz zahájí nejdéle mezi léty 2027-2030 ČLR přímé vojensko mocenské kroky v regionu.

Jak vyšli předpovědi pro letošní rok? Je to ještě horší než loni

Expert 😀 Tak hlavně, že celý rok píše články pod hlavičkou slovo odborníka.

První test nového Moskviče ukazuje, co přesně dokázali Rusové dostat do výroby během pár měsíců

Říkal jsem to na začátku války. Pro RF to je obrovská příležitost. Nebude v ČLR google maps, budou tam mapy.cz. Nebude v RF Iphone, bude tam Huawei.  Nic horšího se nestane. Jen ty zisky nepotečou do USA, ale do RF a ČLR.  

Cena plynu pro evropský trh klesá, je nejníže od června

A lidé mají smlouvy na 2 -3 roky. Dojení národa v přímém přenosu začíná.

Nepustili jí do letadla kvůli tloušťce. Teď jí aerolinky musí platit terapie

Skandální. Chci si koupit skůtr, ale mám 500 kg. Tak to by mi měl výrobce např. Honda platit terapie. To je ztráta rozumu.

Twitter na příkaz vlády zmanipuloval debatu o covidu, tvrdí novinář

A světu je to úplně jedno. Kde jsou ty nevládní organizace?

Ukrajina jako zlatý důl. Americký investiční gigant bude pomáhat s obnovou

Nechal jsem si poslat seznam vysokých manažerů Blackrocku za posledních 10 let. Dále pak jsem si vyhledal, kde působí nyní a dále se podíval na záznamy z ekonomických fór, kde tito lidé hovoří. Víte, co je ECA a podíl 20/80. Otázkou je, zda nám v Evropě nevzniká další „africký“ stát. Přál bych UA svobodu a prosperitu, ale takto jí nebude mít ani za sto let.

Dohra za Cambridge Analytica. Meta zaplatí 725 milionů dolarů za urovnání soudního sporu

Stejný případ jako Twitter. Co zase někoho zavřít na ambsádě?

Rusko se s mobily a daty vrací do devadesátek. Nokia a Ericsson odcházejí

Reagováno výše. Je to trapné. ČLR tam ty mobilní telefony ráda dodá. Tohle je špatná propaganda.

Mario Lička jde trénovat za bratrem do Ruska. Každý má právo na názor, já zase mohu žít tak, jak chci, říká

Také to něco o situaci vypovídá. Je tam opravdu tak špatně? Já nechci RF glorifikovat, ale zase si nechci sám lhát.

Splasklá bublina na obzoru? Akcie Tesly směřují k historickému propadu

Seberme falešné dotace a nemá co splasknout. Tesla do 24h vyhlásí bankrot. Postavit byznys na dotacích není být dobrým podnikatelem. To znamená být jen dobrým lobbistou.

Který alkohol způsobuje nejhorší kocovinu? Experti znají odpověď, která vás překvapí!

A tak mě zase ne.

Čína ujela světu. První obří baterie bez lithia má energii pro 200 tisíc lidí

Před dvěma lety jsem tuto situaci předpovídal a také říkal, že Evropa bude reagovat vodíkem. A je to tady. Není jiná cesta. Kompletní evropská infrastruktura se přestaví na vodík. Jenže to budeme muset v budoucnosti opět obnovit spolupráci s RF. Pokud jsou mé informace správné, jednání začala před cca 10 lety a pořád kontinuálně válka, neválka pokračují.

Plyn je na předválečných cenách, padá i elektřina. Kdy ušetří domácnosti?

Za 3 roky. Nyní je potřeba domácnosti pořádně vysát.

Detaily rvačky s Williamem. Do tisku unikl „tahák“ nové knihy prince Harryho

Také by se sem dali titulky ne psát, ale tapetovat. Harry, princ, který jen „blije“. Kam až lze klesnout. Možná lidé pochopí, jak chudák Karel III. to měl reálně s Dianou.

Putin zemře velmi rychle. Nové ukrajinské ofenzivy se však ještě dožije, prohlásil Kyrylo Budanov

A další trapnost z UA. Kolikrát jsem to viděl v dokumentech o Hitlerovi. Jsem jen zvědavý, kdy začnou titulky: Skandální. Putin je žena. Takto se propaganda prostě nedělá. Stejně jako, že Putin bude mobilizovat před Vánoci. To by musel být člověk po lobotomii, aby tomu uvěřil. Ale já se ptám proč? Proč, takto hloupě.

Hacker provalil pečlivě střežená tajemství tahače Tesly, pro firmu je to nevítaný novoroční dárek

Další dobrý článek. Je skutečně třeba odebrat dotace. Je to podvod desetiletí. Já opravdu nechápu, proč Tesla ještě ze strany státu nečelí žalobě. Na takovéto produkty jsou čerpány dotace a ty výrobky jsou prostě mírně řečeno k ničemu, naopak společnost zatěžují. To je prostě podvod jako hrom.

Estonsko jako první země EU převede zmrazená ruská aktiva na Ukrajinu

Toto jednání považuji za kriticky nevhodné. Jednak to porušuje mezinárodní právo a jednak je to precedentně nebezpečné. Absolutně odmítám soukromé armády. Jednou obešel systém Blackwater a máme tu Wagnerovce. To je špatně. Jednou jsme uznali Kosovo a máme tu Donbas. Převedeme zmrazená aktiva, a kde bude konec? Kde budeme mít právní jistotu poskytnout umělecká díla do zahraničí, ale i vojenskou techniku? Ano, je to extrém, ale stejně si můžeme představit, že nám mohou nyní říci v Estonsku, že naše gripeny jsou jejich, protože se jim nelíbí naše politická situace v ČR, oni nám nyní zabavují letadla. Ano je to extrém, ale po tomto kroku to není právně nemožné.

Tribunál v Haagu nemůže trestat ruské zločiny, uvedl Svoboda. Vysvětlil v čem je problém

Hlavně lidem nelhat. Žádný tribunál, žádné reparace.

Už nedokážu navázat vztah. Intimita je další obětí ruské války

Toto jsou velmi důležité věci pro UA. Nemůžete říci, povedeme válku, ale musíte říci, co to bude znamenat vést válku. Válka je především logistika, což výborně popsal Albert Speer. A od toho by mělo být pak diplomatické zadání na budeme / nebudeme jednat. Těm lidem musíte říci, ano, povedeme válku. Ale kolik bude mrtvých a jakých. Kolik bude raněných a kolik bude stát péče po válce. Jaký bude psychický stav národa. Kdo urychleně zaplatí zdravotnictví. Mě to přijde jako extrémní podraz na UA. Musíme jim říci, jaká bude zdravotní péče pro obyvatele po válce. Máme pro ně léky, přístroje, lékaře? Podívejte se na stav zdravotnictví v UK. Kdo jim to vše poskytne? Bude zde hodně vdov, kde najdou manžele, jaká bude sociální péče, podpory. Kolik bude zmrzačených lidí a jakou najdou po válce práci? Také beru jako obrovský podraz na UA, že jim nyní neříkáme, vrátíme / nevrátíme vám kvalifikovaný personál. Zůstanou na západě, nebo se nuceně vrátí? UA lékař po třech letech v Německu má jaký důvod jít domů? Kdo obnoví průmysl, za jak dlouho a kdo ten průmysl bude vlastnit? Kdo to vše zaplatí? Investiční skupina Blackrock? To nikdo nemůže myslet vážně. Tyto a tisíc dalších otázek je potřeba vyřešit již nyní. Já na ně nemám odpovědi, byť Světová banka dává jistý návod, proto nechápu prodlužování války, byť válka, když se vede, musí se vyhrát. Ale za vše se platí. ČSR také zaplatila za Hitlera Zakarpatskou částí svého území. USA má velmi široké zkušenosti s veterány z válek, hlavně z té ve Vietnamu a není to jednoduché. Ale USA je sakra bohatá země. Něco mi tu prostě vůči UA smrdí. Vypracoval jsem si celou analýzu, jak probíhala obnova Japonska a Německa, ale tam byli vstupy, především lidské a know-how, úplně jiné. Na UA to nebude fungovat. 

Muž celý rok dobíjel auto ve společných garážích. Přišel účet a nájemníci ho chtěli lynčovat

Bez komentáře a s úsměvem.

Generál Pavel se dohodl se skupinou Ztohoven. Nevyhraje-li Babiš, prezidentskou standartu skupina vrátí na Hrad

Velké zklamání. Jsou to zloději. Prostě něco ukradli a nyní budou určovat, kdy a jak to vrátí a to s možným nejvyšším představitelem této země? To si pane generále, děláte legraci. Zákon vám tuto možnost nedává.

McCarthy byl zvolen předsedou americké Sněmovny reprezentantů

Velká gratulace.

Nejsou sankce jako sankce. Švýcaři si našli cestu, při obchodech s Ruskem se točí miliardy

Moc mi to připomíná dobu Marie Terezie, že Štěpáne.

Až 18 let za mřížemi. Slávek Boura usedl na lavice obžalovaných v kauze pašování drog

To se to buduje morálka, když je někdo slavný a bohatý. Ale pak se nějak ten charakter ukáže.

Kyjev jmenoval ambasadorkou sexuoložku. Vojáci se vztekají

Já se těm klukům nedivím. Byl bych fakt naštvaný. Ale když je v čele herec, proč by nemohla být sexuoložka. Ne, nyní vážně. Tohle je další obrovský průšvih pro UA, protože jen hlupák neví, proč je Bulharsko zcela pro UA strategické. Tohle je fakt průšvih. Velký. Velký špatný.

Německo a Norsko vybudují velký vodíkový plynovod

Viz výše. Prostě ty analýzy byly jasné. Celá infrastruktura bude předělána na vodík, čímž se citelně naruší ČLR, ale také opět pomůže RF.

Svoboda tisku ve válce. Ukrajina čelí kritice za nový mediální zákon i přístup k cizím novinářům

Přijde mi to komické. Jasně. Vše, co čteme, je propaganda. Ruská, ukrajinská, západní, východní. Pokud si někdo myslí, že to, co je v českých médiích, je pravda, je blázen. Ale ještě větší blázen je ten, kdo si myslí, že UA nemá právo cenzury. Má. Je ve válce. Prostě má právo cenzurovat. Tisk je zbraň a o UA má právo jí používat, jak chce. Ale já mám zase právo si myslet své.

Čečenci houfně prchají před mobilizací

Abych nebyl zlý, tohle se zase UA povedlo. Tak nějak by to mělo vypadat, tedy ta propaganda.

Mladí bojkotují firemní večírky. Odpor k povinné zábavě zaměstnává i soudy

Peníze zadarmo. Sami jsme si je tak vychovali.

Přitahováni mladistvými. Skotská policie použila pro pedofily nový korektní newpeak

Západní průšvih. Na tomto třeba staví v RF protizápadní, velice úspěšnou, propagandu. Když je někdo zlý, dáte mu zlé jméno, které je symbol. Třeba pedofil. On jen zabil pětiletého kluka, znásilnil ho, dítě prožívalo muka, pak ho zakopal, ale aby ten vrah necítil stigma, tak je to osoba přitahována mladistvými. 

Greta Thunberg obklopena luxusem: Vozí se v jednom z nejdražších automobilů světa

Článek docela nic moc, ale tohle je třeba vrchol ruské propagandy. Víte, že RF měla platit Grétu za její názory, podporovala jí, kde mohla, protože se RF vyplatila v rámci prodeje plynu? Dokumentů na to mám dost. Tak jí zase můžete plácat po ramenou. Tohle je totiž ta nebezpečná propaganda RF, ne ty nesmysly na internetu. Takto se dělá opravdový vliv. Ale i pro to mám jistý pracovní obdiv.

Vnučka diktátora Mussoliniho dnes sedí v Evropském parlamentu a svého dědečka hájí

Tak máme další cíl útoku. Je potřeba denacifikovat.

Banderu oslavil parlament Ukrajiny. Nemůžeme být shovívaví, protestoval Morawiecki

No a další střelba do vlastní nohy. Jak se říká v ČLR, nekousej do ruky, co tě hladí. Proč, já se ptám, proč? Tak ho oslavujte po válce, ale proč během války, a tím tak urážíte své spojence. Diplomacie UA je na tak nízké úrovni, že je mi z toho zle. I Stalin se zaklínal pravoslavnou církví, když to za války potřeboval a pak jí ničil. Prostě s tím počkejte po válce. Ne, oni musí teď. Ach jo.

Exxon Mobil žaluje EU kvůli windfall tax

Skvělý článek, abyste věděli, jakou má Evropa hodnotu a postavení.

Komentář: Je sranda, že vláda chce podporovat nezávislá média, která budou finančně závislá na státní moci

Vláda má plán pro boj s dezinformacemi, chce stíthat šiřitele

Tohle je ještě lepší, než dva svetry.

Jak se fixluje v italských bankách a politici to skryjí

Také super článek. Ukazuje, co bude Evropa řešit za pět let.

Japonsko obnovuje nákup ruské ropy

Ukazuje se rozdílnost našeho pohledu. Asie má na válku úplně jiný pohled nežli my. Jenže v EU žije 0,5 miliardy obyvatel. Situace není tak jednoduchá.

Penzijní fondy rekordně prodělali

Tvrdím to tu šest let. Nic, nic, nic nebudete mít. Reálná ztráta za rok 2022 až 30%. Tak to je.

Závěrem

Svět je jako šachy. Máte první řadu stejných figurek, které používáte pro vytváření situace a získání výhodného postavení těch zadních, kde je dáma, král, kůň, věž, střelec. Stejné je to v současné situaci. Kdo ji nepochopil, bude naštvaný a chudý. Svět se do roku 2030 radikálně změní. Čeká nás takové přerozdělení majetku, jaké si vůbec neumíte představit.

MK

Close