Written by 8:24 am Zaujalo mě

Kdo je bez viny, hoď kamenem – agent Bureš

Aby bylo jasno a hned od začátku. Nikdy jsem nevolil Andreje Babiše ani KSČM. Když mi bylo šest let, nesměl jsem být ani pionýr. Byl jsem nežádoucí. Nikdy bych neměl středoškolské vzdělání. Mému dědovi KSČ sebrala téměř veškerý majetek a to má babička byla schopna utratit v jeden den za kožichy, co stála prvorepubliková vila. StB se u nás doma chovala hůře jak Gestapo, které také přišlo. Obojí na udání našich milých, českých sousedů. A takto bych mohl pokračovat dál a dál. Tím jsem snad dostatečně napsal, jaký mám asi vztah k této historii a událostem. Na druhou stranu se mi nelíbí, co se dnes v ČR děje. Mě je vcelku pan Babiš úplně jedno. Co mi ale dnes není jedno, že se opět chováme jako při rukopisech Královédvorského a Zelenohorského. Máme plná ústa hrdinství, vlastenectví, ale jak říkal K. H. Borovský, kéž by nám to vlastenectví z huby do rukou vkráčiti chtělo. Opět se český národ ukazuje jako falešný moralista a mě to prostě vadí. Takže fakta, vy ubozí moralisté.

ČSSR

V období těsně před listopadovým převratem měla KSČ cca 2 miliony členů. Byla masovou, všelidovou stranou. Tak to prostě bylo. ČSSR měla cca 15 milionů obyvatel, kdy většinou je cca 25% dětí, tj. každý šestý člověk v ČSSR byl dle výnosu z roku 1991 členem zločinecké organizace porušující lidská práva. Opět, tak to prostě bylo. Nehrajte si na čisté, že jste nikoho v této době takového neznali, nebavili se s ním atd.. Jen já si pamatuji a věděl jsem, kdo je z našeho hokejového týmu člen strany a kdo dokonce člen StB. Bylo mi v té době 7 let.  Že bych přestal tento sport provozovat, byl nesmysl. Nemohl bych dělat vůbec nic. A o tom ta doba nebyla. Od nás nikdo nebyl člen, ani čekatel. Komunisty jsme nenáviděli. Ale také si tu nehrajeme na svaté. Bavili jsme se s nimi, hráli si s jejich dětmi.

Falešná morálka

Proč nejdete moralizovat před domy těchto lidí a to jen namátkou:

Jiří Adamec – Adam

Václav Hybš – Kapela

Jan Tříska – Toman

Bronislav Poloczek – Josef

Jan Kanyza – Honza

Pavel Kohout – Olek

Jan Bonaventura – Bonet

Alexander Hemala – Lexa

Petra Buzková – Pavla

Valérie Zawadská – Eva

Jaromír Nohavica – Mirek

Eduard Hrubeš – bez krycího jména

Miroslav Plzák – Karel

Josef Zíma – Tulipán

Ondřej Hejma – Rony

Jan Cimický – Pinel

Richard Müller – Herec

Václav Neckář – Bacil

Viktor Sodoma – Matador

Jiří Datel Novotný – Holar

Petr Ulrych – Samorost

Michaela Jílková (dcera dramatika Jana Jílka). O ní napsal publicista Jan Rejžek jako o tvoru s jejím morálním kreditem, “která při festivalu klubové tvorby v Šumperku v říjnu 1989 »natvrdo« upozornila policii na jistého kotelníka Pavla Dostála, který tam šířil petici Několik vět.”

O dalších a dalších nebudu hovořit. Může mě ale naprosto vytočit, když vidím některé členy údajných protirežimních kapel, kteří dnes v TV sprostě hovoří o komunistech a veřejně jsou k dispozici jejich místa a hodnosti. Pokud mi jeden člen kapely říkal takováto moudra a já jsem jej oslovil jeho hodností major a krycím jménem, to si nechám pro sebe, krve by se nedořezal. Ten člověk působil na oddělení pro boj s vnitřním nepřítelem již od svého působení na vysoké škole. Tak to je.

Vzhledem k tomu, že to osud to tak chtěl, dostal jsem možnost nahlédnout pod pokličku fungování této organizace, protože jsem znal a znám bývalé příslušníky těchto skupin a to ne řadové členy, ale přímo ta absolutně nejvyšší patra. Přesně tedy vím, kdo a jak se choval, kdo spolupracoval, jak se náš disent udával mezi sebou, jak fungoval a co vše se vědělo a nevědělo. Takže mě nikdo nemůže moralizovat. Když vidím v TV paní, jak vypráví o disentu, a vím, co dělala den poté, co jejího manžela StB účelově zatkla, je to nemorální hnus. Vedle této jejich smyšlené disent morálky existuje více jak 2000 let morálka křesťanská a ta je u mě výše, jak cokoli jiného. Takže pokud dnes opovrhuji touto falešnou morálkou, vím proč.

Nic se nemění

Miluji třetí díl Kmotra, když kandidát na budoucího papeže vezme z kašny kámen a říká, že křesťanství je jako tento kámen a voda. Bůh a víra je všude kolem, pak kámen rozbije na dvě půlky a dodá, ale dovnitř nás pořád křesťanství a morálka nepronikla. Nyní budu pouze spoléhat na svoji paměť, mohu se mýlit, byť nerad, ale byly to údaje myslím z roku 2017, kdy 92,5% trestních oznámení byla odložena. Staré StB praktiky nevymizely, jen se místo udavač říká odpovědný občan. Ti, co nejvíce křičí, jsou největšími pokrytci. Chtěli by se napít ze studny, ale nemají než falešnou morálku a často svoji vlastní neschopnost a hloupost. Jak si jinak vysvětlit, že dnes nikdo neprotestuje proti krásnému vystoupení Tomáše Vernera v KLDR? Nikomu to nevadí. Ale „Bureš“ je problém?  

Závěrem

Vše je jinak. Jak často tuto větu bohužel v poslední době používám. A nyní řeknu kacířskou myšlenku, ale nechť je zaznamenána loutkovodiči. Generál Petr Pavel neudělal nic špatně. Byl voják a připravoval se na službu. Ti, kdo ho dnes kritizují, že se připravoval na pozici zpravodajce, jsou hlupáci. Nic takového mu nelze vyčítat. Naopak. Tato činnost byla prostě pro chod státu životně důležitá. Ti, kdo mu dnes něco vyčítají, jsou buďto zrádci, nevzdělanci nebo obojí. Na nejvyšší pozici v NATO vám byl dobrý, to jste jej chválili. Dnes jej dehonestujeme. Proč? Nač? Vám nevadila nikdy neodsouzená jména nacistických pohlavárů v NATO a ve vedení Německa? Ani dnes vám nevadí němečtí politici a diplomaté s prokazatelně absolutně nejloajálnějšími kořeny přímo k Adolfu Hitlerovi?

A proč se toto vše možná děje? Zatím mě to neomylně vede k závěru, že tento problém je spojený pouze s postavou Andreje Babiše, ke kterému máme prozatím hlavní kompro právě ve spojení s StB. To bylo vidět i na poslední kampani. Jenže, co by se stalo, kdyby postoupili do druhého kola pánové Petr Pavel a Andrej Babiš? Osobně se domnívám, že by neodvratně následovalo vítězství mnohem zkušenějšího politika Andreje Babiše. A ta pravděpodobnost je velmi vysoká. No tak někdo nyní vymyslel, že se odstřelí Petr Pavel, což by nebylo s krachem „původních favoritů“ nic nového, a nahradí jej v druhém kole „čistá“ paní Nerudová, která by se stala protestním kandidátem s mnohem větší šancí na úspěch.

Ať tak, či onak, vytahování komunistické minulosti je v současné době nesmysl. Kdo zvolil Václava Havla? Komunisté. To nevadí? Když jste je nezakázali hned, tak to nyní nevytahujme. Však KSČM není již ani v PS a její návrat je zatím velice nepravděpodobný. Je to jako strašit kousnutím žraloka v ČR, když tu není moře.

MK

Close