Written by 1:25 pm Rady a tipy • 10 Comments

Glenmorangie A Tale of the Forest – můj postoj

Jak si mohl pozorný čtenář všimnout již u nadpisu, není tam nic o „doporučuji“. V minulosti jsem byl šťastný, že jsem si koupil za nějakých 1890,- Tale of Cake, pak ještě Tale of Winter a nyní vyšel Tale of Forest. Již minulý rok se strhla docela zajímavá debata o tom, zda si winter kupovat a to ještě za trochu vyšší cenu nežli by se slušelo. A jaký je můj postoj k této láhvi?

Česká oficiální charakteristika:

Výsledná whisky všemi smysly připomíná les a jeho krásu. Jde o opojnou, hlubokou whisky, ve které se projevují tóny borovice, jalovce a koriandru, které doprovází jemný závan kouře. Později se přidávají tóny eukalyptu, pomeranče a v závěru lehké tony dubu.

Holandská oficiální charakteristika:

Glenmorangie a Tale of Forest má botanické vlastnosti připomínající zalesněnou oblast. Zvláštním detailem je, že při sušení ječmene byly použity rostlinné látky, které přispívají k zajímavému charakteru této whisky. Vůně jehličí, jalovců a koriandru jsou podpořeny nádechem kouře. Mezi jinými lze rozlišit eukalyptové příchutě, náznaky hořkého pomeranče a dubu.

Jen když si projedu jazykem své horní patro, jaká by asi tato whisky mohla být, a mohu se mýlit, o tom žádná, vlastně by mi přišly možná zajímavé lesní tóny, ale jak čtu, co bych vše mohl najít, již mi to jde trochu do ginu. A skloubit gin a whisky, no nevím. Nyní se mohu mýlit, protože jsem whisky neochutnal a velmi váhám, zda si jí kupovat. Spíše ne. No pokud dostanu možnost jí někde předem ochutnat a zaujme mě, třeba změním názor, ale takto na první dobrou, nemám zájem.

A proč tedy tento článek píši? No možná proto, že bych chtěl jenom některé čtenáře, co vlastní předchozí dvě láhve upozornit, že přišla nová Glenmorangie do sbírky, série, a že pokud chtějí, mohou si jí zakoupit. A také budu rád, když zde na blog dáte nějakou zpětnou vazbu, zda to za to stálo nebo ne.  

Závěrem

Jak mnozí asi mohli slyšet i v mém rozhovoru na whisky essence, není třeba se někdy trápit tím, že mám dvě první láhve a nyní mi chybí třetí. Když něčemu nevěřím, tak mě to vlastně ani nemusí trápit. A kupovat si tuto whisky pouze jen pro poznání, abych mohl být zklamán, děkuji, nebudu dělat. Když někde v baru najdu, nebo bude k prodeji vzorek, rád zkusím, rád změním názor, ale takto ne.

MK

Close