Written by 8:41 am Rady a tipy • 4 Comments

Jack Daniel’s Mr. Jack’s 160th Birthday DOPORUČUJI ideální investice srpen 2022

Nikdy bych nevěřil, že budu doporučovat „Jacka“, ale člověk si prostě musí zachovat chladnou hlavu a říci si mé oblíbené: „Sony, it’s not personal–it’s strictly business”. Jéééé, také již slyším, kolik tu bude komentářů, proto raději předem, to jste to měl doporučit mnohem dříve. No, měl, ale kdo to mohl tušit. Netušil jsem to, nevěděl. Prostě člověk občas nemá křišťálovou kouli. Také budu slyšet mnoho poznámek, jaký je to nesmysl. Opět odpovím, že nikdo z nás není stodolarovka, abychom se líbili všem. Každopádně, toto je můj názor. Ano, cena by mohla být lepší, ale vzhledem k tomu, že již na mě česká v SAE, kam se pracovně chystám, nebude má investice vůbec špatná.

Aroma: vanilka, karamel, lesní ovoce: docela dost jahoda, banán, pudink, hořká čokoláda

Chuť: banán, karamel, med, pudink, dub, tabák

Dokončení: karamel, med, vanilka, dub

Proč mě právě tato láhev zaujala

Tak Jack pro mě nikdy z hlediska investičního nebyl zajímavá láhev. Byla to tak trochu tuctovka. Jasně jedete na party, co tam máte? Tohle ne, tohle také ne, hele JD, tak mi nalej. Ani v roce 2010, ani později, jsem si nemyslel, že tato láhev pro mě bude něčím zajímavá. Však tu bylo 150 let, pak 161 let atd.. Jenže další výročí již nepřichází a tak se právě 160 let edice stává zajímavou u tak velkého kolosu a láhve, která se téměř jen pila a neskladovala. Nevím, zda je velký rozdíl mezi JD gentlemanem a 160 výročí láhví, ale každopádně, ve stylu „it’s not personal–it’s strictly business”, musím říci, že zde hraje hlavní roli především marketing a fakt, že se skutečně tato láhev pila.

Jak vidím její budoucnost

Když láhev přišla na trh měla hodnotu pod sto dolarů, kdy tato cena se držela ještě v roce 2021. A dnes? Dnes můžeme pozorovat jasnou růstovou křivku, kdy se láhev během jednoho roku prodává za dvojnásobek. Tento dvojnásobek ale není cena v ČR, ale celosvětově. Naopak v zahraničí je cena často ještě mnohem vyšší. To ukazuje na fakt, že JD 160th neřekl své poslední slovo a jeho růst bude pokračovat. Také mě začalo bavit mít doma tuto dekádovou láhev. Neříkám, že mě baví, za ní dát něco kolem 5000,-, ale díky bohu mám tu možnost si jí přivést ze SAE za velmi slušnou cenu. Nicméně i česká cena není naprostý nonsense. Podívejte se konkurenční nabídky. Česká cena je naprosto fajn. A její cena v budoucnosti? No pokud JD vynechá další následovkyně, byť je to marketingové, prostě 160 th výročí je důvod, proč tuto láhev držet.

Závěrem

Pokud jsem na FB dával láhev s vůní motoru, asi již nyní to je jasné, JD je legenda pro všechny pravověrné motorkáře. Když se dívám na grafy, eshopy, poptávku na serverech, ano není ideální čas na nákup, ten byl v lednu 2021, ale stále je to super investice i dnes v srpnu 2022.

MK

Close