Written by 10:31 pm Moda a styl, Rady a tipy

MUST HAVE – Šperkovnice pro muže

Je spousta věcí, které by se měli stát tématem těchto článků, ale po opravdu dlouhém přemýšlení jsem si uvědomil, že by to mělo být také skutečně něco, co žiji, tak jako tomu bylo doposud. Nikdy mě nebavily články o věcech, které si stejně nemohu pořídit, nebo jsou naprosto ujeté. Je lepší jezdit do práce ve Ferrari nebo Bugatti? Opravdu strategická otázka. Nebo nejluxusnější jachty světa? Fakt to někoho baví? Mě ne. Hele, já nikomu nic nezávidím. Přeji všechno všem, sám jsem dostal od pána boha vše, co si může normální člověk přát a jsem za to velice vděčný, ale zkrátka tyto články mi přijdou jako naprosto vyhozený čas. Proto dnes píši článek o pánských šperkovnicích.

Proč je to právě má volba

Asi si někteří z vás řeknou, není to trochu přihřáté, jako spousta dnešních věcí. Šperkovnice patří přeci k ženám a my, opravdoví muži…. no je to fakt hloupé. Naopak. Já jsem dostal luxusní, koženou, cestovní šperkovnici pro muže ke svým narozeninám a již nyní plánuji druhou, protože byť se dárek zdál perfektní, vnitřní vybavení neodpovídá mým specifickým požadavkům. To však nic nemění na tom, že by mě takový dárek nikdy nenapadl a upřímně, moc, moc děkuji. V segmentu pánských šperkovnic si můžete v globálu vybrat dva druhy. Klasickou, stacionární na doma, nebo cestovní. Já vlastním tu cestovní a musím říci, skvělé. Mám mnoho manžetových knoflíčků, spony na kravaty, výjimečně nosím zlatý, klubový, pečetní prsten, ale dále potřebuji místo pro hodinky, růženec, pero, vizitky atd.. Zkrátka ke svému cestování si potřebuji vzít relativně malou, krásnou krabičku, mít v ní vše, co potřebuji a jít. A to si myslím, že většině z nás chybí.

Život je často o příjemných krabičkách

Mám to vlastně rád. Na vše mít nějakou hezkou, útulnou krabičku. Na víno, doutníky, skleničky, set na láhve, manikúru, tak proč ne na šperky a doplňky? A co bych po prvních zkušenostech takové pánské šperkovnici vytknul? Asi největší problém je variabilita. Každý jsme jiný, máme úplně unikátní skladbu věcí, které si na cesty vozíme, ale to je přirozené. Jak z toho ven, nevím. Nyní hledám co nejlepší variantu, ideálně bych si takovou šperkovnici nechal vyrobit, ale zase na druhou stranu, zakázková výroba je velmi finančně náročná, bohužel. Takže zatím jsem ve fázi hledání, které vnitřní uspořádání bude pro mě nejlepší.

Klasická „domácí“ šperkovnice

Zatím nemám pro takový kus úplně využití, ale počítám se stavbou „americké“ šatny, kde bych chtěl mít podobnou šperkovnici jako součást skříně. Nicméně to budu ještě muset promyslet, zda si nenechat vyrobit mobilní variantu, které se bude na míru vkládat do nějaké přihrádky. Každopádně výhody tohoto typu jsou jednoduché, kdy největší předností je dostatek místa, možnost velké variability, volba materiálu, ideálně dřevo, což má vliv na dlouhověkost a nadčasovost takového vybavení, doplňku. Největší nevýhodou je samozřejmě mobilita, protože kdo by se s takovou „krabicí“ tahal. Já tedy ne.

Cestovní šperkovnice

Asi nejčastější variantou, kterou byste mohli zvolit je umělá nebo přírodní kůže. Já jsem za tu přírodní, je to jasné, když si něco kupuji, chci, aby mi to vydrželo celý život a patina času je k nezaplacení. Výhody a nevýhody cestovní varianty jsou vlastně opačné od klasické. Mě prostě baví přijít do skříňky, otevřít, vzít si svoji cestovní šperkovnici a mít tam vlastně vše. Když přijedete do hotelu, nemůže se vám stát, že něco chybí, což také uklidňuje během cesty, kdy odpadá přemýšlení, nezapomněl jsem na něco?

Závěrem

Pánská šperkovnice je opravdu skvělá věc. Zanedlouho tu budeme mít den otců, takže pokud nevíte, co si přát za pozornost, možná je právě toto ideální varianta. Snad jsem byl v prvním článku tohoto druhu alespoň trochu originální a budu se těšit u dalších pokračování.

MK

Close