Written by 12:50 pm Rady a tipy • 2 Comments

Valentýn? No ten nám tu ještě chyběl.

Dnešní den je údajně svátek zamilovaných. Psát o jeho historii je asi zbytečné, nicméně se najde i v naší společnosti tolik bláznů, aby utratili za dárky téměř dvě miliardy korun. Je to opravdu dobrá věc pro naši ekonomiku, ale mě to nějak nechává klidným. Pokud na vztahu nepracujete 364 dní, tak to dnes asi nedoženete. Já s oblibou říkám, že klidně mohu zapomenout na květiny, drobné dárky, sladkosti atd., protože je nosím po celý rok a vždy mám preventivně jeden, dva dárky do zásoby schovány, takže se mi nemůže stát faux pas. Když je nejhůře, hraji divadlo, že to byl vlastně záměr. A funguje to dobře. Na poslední chvíli vytáhnu „zapomenutý“ dárek a ovládnu situaci. Jak s oblibou říkám, ukryté zlaté náušnice vyřeší nejeden problém a zachrání nejeden vztah. To jen jako možnost, tip, jak chcete. Je to dražší nežli kytka, ale když jde to tuhého, je třeba být velkorysý. Vzpomeňte si na film Catch Me If You Can.

No, a pokud máte k tomuto dni stejný odpor jako já, protože preferujete 01. 05., tak zde máte možnosti, jak to během roku napravit.

01.01. – Nový rok

Právě nám začal rok20XY. Ideální chvíle pro nějaké překvapení, nemyslíte?

14.02. – Sv. Valentýn

Ignoruji.

08.03. – Mezinárodní den žen

Po třech nedělích máte šanci vše napravit. Tedy možná. Stejně vám toho Valentýna drahá polovička nezapomene. Pepa od vedle přinesl Janě krásný polštář ve tvaru srdce a roztomilou porcelánovou figurku. Polštář je vyrobený z umělého vlákna, soška je brutální kýč, ale snaha se počítá. Nakonec obojí skončí v koši. Za mě je však tento den mnohem lepší připomenout naším drahým polovičkám, že jsou ženy, a že si jich vážíme.

17.04. – Velikonoce

Tak je to tradice, proč si tedy tento den neudělat krásný? No, dobře, jako projev lásky vám nasekáme o něco méně. To se také počítá.

01.05. – Den zamilovaných

Po dalších 14 dnech máte možnost již reálně složit reparát. Pokud jste nezapomněli na tento den, mělo by vám být odpouštěno. Pokud jste prozíravý, máte první květen jako pravoslavné Vánoce. Dárky se dají po Valentýnovi koupit s výraznou slevou. Ne, to byl vtip, i když je to pravda. Jednou jsem takto koupil 6 beden prosecca se zamilovaným motivem o 70% levněji. Bylo to komické. Vedle stála úplně ta samá láhev se standardní etiketou za 240,- a já kupoval se srdíčky za 70,-.

14.05. – Den matek

Nejdůležitější role ženy v jejím životě se sluší ocenit. Na to bychom asi neměli zapomenout, nemyslíte?

15.05. – Mezinárodní den rodiny

Ještě nebyla dopita poslední sklenice a již můžete pokračovat v dalším důležitém dni. Rodina je základ všeho.

16.06. Den otců

Právě jsem pochopil, že být otec a starat se o rodinu je samozřejmost, tak proč to slavit. Po emotivní přednášce tomu začínám věřit. Dělám si trochu legraci, ale byl jsem již ve vztahu, kdy tomu tak bylo. Nyní je tomu úplně naopak, díky bohu. Kolik ale žen si na takový den vzpomene? Nyní je třeba vrátit úder.

05.07. – Mezinárodní den objetí zdarma

Nic to nestojí, ale potěší. Většina z nás má v tento termín dovolenou, takže nezapomeňte.

06.07. – Světový den polibku

Včera objímání, dnes líbání, co bude zítra?

08.08. – Mezinárodní den ženského orgasmu

Že by alespoň dnes?

15.10. – Světový den žen žijících na venkově

Po delší pauze zase jeden svátek pro mě.

19.11. – Den mužů

Očekávání střídá zklamání. Opět nic. Stejně je to naše chyba.

25.11. – Světový den bez nákupů

Tak to jsem fakt po….. Tohle je horší nežli Valentýn.

24.12. – Vánoce

Ponožky bojují se zlatými šperky. Vyrovnáno.

Závěrem

Jasně, trochu jsem nyní přehrával, ale u mnohých a i ve svém minulém vztahu jsem vůbec nebyl daleko od reality, což je poměrně smutné. Rok má 365 dní a ženy v něm mají celou řadu svátků, kdy jsem nezmínil jmeniny a narozeniny. Proč si dělat vrásky ze dne obarvených čtvrtek, nevím. Pro mě je prostě svátek zamilovaných první květen. Také neslavíme dvoje Vánoce.

Článek můžete také chápat jako návod k pozornosti. Mezinárodní den objímání, Světový den polibku. To vás k ničemu nenutí, žádná komerce, citové vydírání, ale výsledek může být mnohem významnější. Pokud by to bylo pro ženu málo, je ke zvážení, zda jste si správně zvolili.

Já si myslím, že je tisíc způsobů, jak říci ženě: Miluji tě. Třeba jí uvařit dobrou večeři, nebo ještě lepší snídani. Kdo chce, vidí, kdo ne, tomu není pomoci a jeden komerční den v roce nic nemění.

MK

Close