Written by 7:16 am Zaujalo mě

Zprávy, které mě zaujaly 10/2021

Stropnický hodnotí krach ČSSD. Vinu hodil i na voliče levice

Tak hustá dvojka nezabrala. Kdo by se divil. Dříve jsem svému právníkovi, když jsme měli osobní neshody, říkal: Byli jsme výborní kamarádi, ale v každém životě se objeví nějaká ta Yoko Ono. Tenkrát byl naštvaný, nedávno se mi omluvil. No a v politice je to stejné. Každá krachující strana má svoji pí. Bobošíkovou.

Ze Supermana je bisexuál. V novém komiksu čelí klimatické krizi a brání uprchlíky

V poslední době moc rád vzpomínám na své dětství. Záporák byl jasný a kladný hrdina také. Když mi bylo deset, nechtěl jsem řešit problémy, které neumí řešit dospělí. Chtěl jsem prostě jen poznat dobro a zlo. Chtěl jsem být na straně dobra. Tohle prostě normální člověk neumí pochopit. No umí. Proto jsou komunistické večerníčky tak populární.

Naprostý skandál v Německu. Ve volbách hlasovali děti i cizinci

Nejsem příznivcem ani z jedné stran, ale když proběhly volby v Ruské federaci, byla podvodů plná TV a internet. A víte o těchto událostech v Německu? Něco mi tu prostě nehraje.

Profesor odmítl zvýhodnit černochy u zkoušek. Hrozí mu smrtí a málem přišel o kariéru

Naopak, mělo by se to. Hlavně v oblasti medicíny. A každý, kdo to podporuje, by měl mít jako odměnu ze zákona přiděleného rasově zvýhodněného lékaře. A dnes vás bude operovat pan doktor XY. On vystudoval ve zvýhodněném režimu, ale nebojte se, tu operaci srdce zvládne.

Tesla nezabránila rasismu na pracovišti. Zaměstnanci dá 2,8 miliardy korun

A tohle je důsledek předešlého bodu. Takové odškodnění je přeci naprostý nesmysl. Místo toho, aby šla částka do rozvoje společnosti, zaměstnanosti lidí, tu máme učebnicový příklad totálního pomýlení. Vadí mi, když budujete a zbudujete nějakou společnost, máte konečně úspěch, což není věc vůbec jistá, a pak vás dostane toto. Nemůžete s tím dělat vůbec nic.

CIA plánovala usnést Assange, počítala s přestřelkou s Rusy v ulicích Londýna

Tato aktivita a přiznání vrhá na akci Skripal úplně jinou optiku. Kde je ten rozdíl?

Profesor pustil studentům Othella s Oliverem, byl obviněn z rasismu

Mám to rád. Za Hitlera se pálili knihy, za komunistů se zavírali lidé do lágrů a nyní máme nový trest. Za prezentaci historie soud a společenská dehonestace.  

Piráti by mohli mít dokonce tři resorty. Ve hře je nové ministerstvo

Myslel jsem, že Stranu zelených nic nepřekoná. Mýlil jsem se. A tohle má být vláda proti plýtvání a protekcionismu. Piráti prostě prohráli a jsou povinni uznat prohru. Ne pro ně vytvářet speciální ministerstvo.

Požáry elektrických aut jsou stále častější, první město zakázalo jejich provoz

Ty statistiky jsou pravdu zajímavé. Proč se o tom nemluví?

Některé obchody v Kalifornii budou muset mít genderově neutrální sekci

Prosím jedno chleba, jedno džus a jedno sýr. To mi dává smysl.

Popírání změn klimatu se přestane vyplácet: Google zastaví reklamu u obsahu, který jde proti faktům

Když jsem byl návštěvě na Mělníku u p. Jiřího Lobkowicze, bavili jsme se mj. o tom, jak kvalitní je jeho víno. Byla pro mě zajímavá informace, že Karel IV. nebyl hlupák, když pozval odborníky z Burgundska a ti založili vinice právě na Mělnicku. Podle záznamů se v rámci globálního oteplování vrací zpět původní mikroklima z dob založení vinice. A pak mi vysvětlete, jak to s tím světem je.

Dál už zajít nemohla! Zpěvačka Lizzo vystavila své tělo na odiv v průhledné síti, pod kterou si vzala jen tanga

Velmi často si vzpomínám na své články a podrážděné reakce žen, když jsem jim říkal, že se jedná pouze o výbornou marketingovou kampaň, kde muži své postavení posílí a obyčejné ženy budou podvedeny. A jak to dopadlo?

Závodní jídelna Volkswagenu ve Wolfsburgu končí s masem

Jeden z nejoblíbenějších produktů VW? Zrušit. Proč, protože 4% jsou víc nežli názor 96%. A tomu se říká demokracie.

Kulturní válka zasáhla i matematiku. V zámoří jí chtějí zrovnoprávnit.

S úsměvem na tváři, raději bez komentáře.

Dealeři nabízejí britským pozérům eko-friendly kokain. Jde na dračku

Tohle je kouzelné. Kdy začneme vyrábět eko-friendly kulomety a náboje? Hned je ta válka růžovější.

Rasistické pivo? Polská novinka si utahuje z Black Lives Matter

„Pivo zneužívá smrti George Floyda a rasistické odezvy na globální hnutí Black Lives Matter. Výrobce si hraje s rasistickou historií a se symboly amerického Jihu. Tím, že donutili černocha, aby se pro propagační účely napil jejich odporného piva, se vysmívají obětem rasismu. Žádný slušný konzument piva by neměl dát ani korunu za tuto krajně pravicovou akci,“ okomentoval kontroverzní chmelovou novinku Rafal Pankowski z polské protirasistické organizace Never Again Association. No moje reakce je jednoduchá. A ten černoch je pravý? Když jim samotným to nevadí, tak proč nám? Každý má právo na svou kampaň. Vždy někoho urazíte a někoho potěšíte. Nejsme stodolarovka, abychom se líbili všem.

Švédské vražedné prvenství stoupá s imigrací. Oficiálně se to nespojuje

A taková to byla krásná země.

Závěrem

Když si vzpomínám na český film Černí baroni, musím se přiznat, že mi hodně napovídá v tom, že právě žijeme v nové revoluci, která tu rudou s lehkostí sobě vlastní překoná. Nic, co bylo, neplatí a co bude, nikdo neví. Pravidla budou přepsána. Nezapomeňte však, že jsme v počátku této revoluce a každá revoluce požírá své děti.

MK

Close