Written by 7:39 pm Rady a tipy • 40 Comments

Glenmorangie A Tale of Winter DOPORUČUJI ideální investice říjen 2021

 

Asi málokdo by mohl čekat, že dnes doporučím jinou whisky. Popravdě, byl to pro mě boj, protože jsem měl připravenou úplně jinou láhev, ale nakonec jsem přes mnohé dotazy podlehl a přeci jenom jsem se přiklonil k Tale of Winter.

Jak chutná

Zcela netradičně, není tu vůně, chuť, dokončení, protože upřímně nevím. Je teprve na cestě. Mohl bych sem napsat cokoli, možná naprosto okopírovat Tale of Cake, ale byl bych důvěryhodný? Ať to bude, jak to bude, myslím si, že valný rozdíl mezi nimi nebude, takže kdo má zájem, dnes jsem zveřejnil i z archivu doporučení na Tale of Cake.

Proč mě právě tato láhev zaujala

Kdo si pamatuje na mé doporučení Tale of Cake, spustila se doslova lavina. Eshopy začaly zdražovat, některé i několikrát za den. A dnes si říkám, Martine, co jsi zasadil, to si dnes sklízíš. Absolutně si nemyslím, že Tale of Winter má tu cenu, se kterou přichází na trh. Za mě by jí slušela cenovka 1800,-, ale světe div se, pořídíte jí o 40-60% dráž. Také mi přijde doslova ubohý marketing. Už mě to fakt unavuje. Když jsem jel na Antarktidu, tak jsem dostal skvělý nápad. Když jsem pekl s dcerou, dostal jsem skvělý nápad. Když jsem byl na chatě a viděl zasněženou krajinu, dostal jsem nápad. Kdo tomu věří? Maximálně někdo po totální lobotomii. Kdo dělá tento absolutně trapný a nekonečně trapný marketing? Omlouvám se, ale docela mě to uráží. To tedy hned v začátku k této láhvi.

Pokud jí dnes doporučuji, tak jasně říkám, je trapná, je drahá a docela trochu mě fakt štve. Na druhou stranu, co mám dělat, když mám Tale of Cake a za těch 2200,- plus poštovné…. no jsem ochoten to dát, no. Bohužel. Když mám A, asi chci mít i B. Kdyby ta láhev byla za 4000,-, nechci ji. Ale se skřípěním všech zubů, a zubaře se fakt bojím, ano.

Jak vidím její budoucnost

No to je otázka. Když tu byla Tale of Cake, psal jsem článek o budoucnosti whisky, kdy jsem opět sklidil velmi tvrdou kritiku o tom, že sladší whisky nemají budoucnost. Já tvrdil opak, bez ohledu na to, zda se mi to líbí nebo ne. A kdo měl dnes pravdu? Co je tedy důležité, je otázka, zda a jak bude tato série pokračovat. Že tu bude láhev č. dvě, to jsme věděli všichni. Otázkou však je, zda tu bude nekonečná série naivních bludů a dozvíme se, že přesně za rok tu bude láhev č. tři, která bude inspirována krásným pobytem s dětmi na pouti a cukrovou vatou. Pak přijde láhev čtyři, která bude inspirována babičkou a návratem do mládí, jak pekla a vůně linula venkovským domem. Jak to bude, nevím. Jsem ochoten ještě koupit tuto láhev, možná příští, ale čtvrtou zcela určitě ne. Bude nesmyslně a zbytečně drahá. Ještě dnes se mi to zdá jako dobrá investice.

Závěrem

I přes velmi divoký obsah článku si myslím, že se jedná, jakmile ochutnám, bude jednat o velmi dobrou sladší, zajímavou whisky. Je dobré jí mít ve sbírce a je dobré polknout hořkou pilulku, zvláště když jsem jí sám pomohl stvořit. Za lehce tvrdší postoj a mírný cynismus se omlouvám, ale tak to prostě cítím.

MK

Close