Written by 9:33 am Diskuse

Nový článek: CNSC 2021 – podívat se pravdě do očí

Dostávám poměrně velké množství dotazů ohledně soutěže Czech National Spirits Competition 2021, proto jsem se rozhodl napsat tento článek, který by měl trochu více poodhalit a osvětlit tuto společenskou událost.

CNSC 2021 je vlastně první, samostatnou, klasickou soutěží o nejlepší český destilát, která tady tak citelně chyběla. Jsem naprosto plně přesvědčený, že i tento segment má svoji velkou budoucnost, ale pokud sám sebe nezačne prosazovat v obrovské konkurenci whisky, rumů, bourbonů a dalších destilátů, může se stát, že bude doslova převálcován. Česká republika prostě musí vzít v potaz svůj počet obyvatel, ekonomickou úroveň, módní trendy v pití alkoholu a množství finančních prostředků schopných investovat do marketingu. Jak již asi všichni tušíme, situace z globálního hlediska není růžová. Přesto jsem však přesvědčený, že naopak svým umem, originalitou a samotným přístupem, může se český destilát prosadit i ve světě.

Kdo se bojí, sedí doma

Pokud se mě dnes ptáte, kdo všechno se zúčastní, pak musím říci, že ten, kdo si věří. Pozorný čtenář již ví, že jsem v minulosti popisoval rozhovory s vinařem R. Balounem, který mi říkal: Pane Krupička, proč si myslíte, že např. Chateau Lafite Rothschild, 1er Cru Classé nikdy neuvidíte v soutěži? Sami si zkuste odpovědět. Soutěž je vždy anonymní a vyhrává prostě ten nejlepší. A to je i mým cílem. Na všech možných diskusích se říká, kdo je investiční, kdo je nejlepší, kdo je hvězda. Tak, a nyní se všichni ukažme, kdo má „koule“ na to, jít do soutěže a postavit se čelem jedné jednoduché podmínce: Nevyhrává design láhve, marketing, kouzla, přítomnost kosmického prachu, vyhrává pouze nejvyšší kvalita a chuť. To bude vítěz.

A jak to může, ale nemusí, dopadnout? Jako ve školní třídě. Tiché a nenápadné holky prostě vyhrají a zažijí své první dny slávy a já udělám vše proto, aby o jejich kvalitních produktech bylo slyšet. Na druhou stranu se může stát, že ti, kdo se dnes bijí do prsou, mohou pohořet. Někdo to vidí jako příležitost, někdo jako riziko. Já to vidím jako příležitost. A jsem velice rád, že i největší hráči na současném trhu to vidí stejně. Nebojíme se. Už nás nebaví poslouchat, že když děláme alkohol ve velkém, je to opičí obchod. Nebojíme se a dokážeme vám, že i ve velkém lze v ČR vyrábět alkohol špičkové kvality. A já se na to fakt těším. Postaví se proti sobě řada světů a tak to má být.

Na co se těšit

Jednoznačně to bude akce samotná, řada rozhovorů, setkání s majiteli a manažery společností, blend mastry. Budete moci u stánku ochutnat jejich produkty, míchané nápoje, zaposlouchat se do překrásné hudby, zúčastnit se soutěží, zkrátka se pobavit.

Akce bude primárně zaměřená na podporu, nikoli na komerci, takže řada řízených degustací a program, který je všude jinde placený, bude u nás zdarma, pouze za cenu skleničky, která vám zůstane. A to je vlastně celé.

Závěrem

Budu velice rád, když tuto akci na svých FB i jinak svým sdílením i komentáři podpoříte, když se jí zúčastníte, velice rád vás osobně potkám a poznám.

MK

Close