Written by 8:38 am Zaujalo mě

Popisky filmů pro zábavu

Předem říkám, že nejsem autorem popisů, jímž je většinově FB stránka. A tak jsem si dovolil některé opravdu zajímavé příspěvky vybrat a inspirovat vás k zamyšlení. Poznáte tato kinematografická díla? 

Ti pozornější se mohou zamyslet nad tím, jak funguje propaganda. Známé filmy, které jste si uložili v paměti pod nějakým citovým zabarvením a nyní je vám předložen úplně jiný pohled. Co vy na to?

Kdo to ví, ten odpoví mi na otázku…..

•             Mladý muž ignoruje centrálně plánované hospodářství a dohodne se na spolupráci s reakcionistickou církví. Trestem mu budiž spříznění se s dcerou z dysfunkční a násilné rodiny.

•             Rodina vojáka z povolání vyniká svojí dysfunkčností a neschopností. Dcera je půlku stopáže ozbrojená, matce se pro zábavu zapalují vlasy a mužská část rodiny se pokusí o sebevraždu, avšak tragikomicky selhává.

•             Vůdce guerillové separatistické bojůvky ohrožuje celistvost království vytahováním si sukně nad pas. Je po zásluze sťat.

•             Američtí vojáci dostávají za úkol najít v nepřátelském území svého kolegu, aby se mohl vrátit ke zbytku své rodiny. Cílem je tak dokázat, že každý lidský život má nezměrnou cenu. Cestou k němu zabijí zhruba 120 lidí.

•             Zimní radovánky na podnikové rekreaci naruší skandál se sexuálním obtěžováním a podezření z nevěry. Idyla beztřídní společnosti je obnovena až po smrtelném ohrožení tří lidí sněhovou bouří.

•             Rodina hledá útočiště před hrůzami normalizace. Uzavírá faustovskou dohodu o akvizici letního sídla s laskavým starcem. Z něj se ale vyklube lstivý penzista, který nemilosrdně trollí rodinu svou neochotou zemřít.

•             Český zlodějíček spolu s lesním dělníkem odcházejí do emirátů jako gastarbeiteři. Oba se vracejí do vlasti s muslimskou nevěstou v hidžábu. Příběh končí úspěšnou integrací.

•             Náruživý violoncellista si zpestřuje podzim života sváděním mladých studentek. Do jeho života vstoupí malý migrant z východu, kterého je nucen vzít si k sobě domů. Chlapcův kukuč efektivitu penzistova svádění ještě navýší.

•             Talentovaný běžec je sice imbecilní, ale to nevadí, protože jeho země se do hlubin imbecility přímo noří. Na rozdíl od ní si ale náš protagonista zachovává svou laskavost, morální čistotu a lidskost. Osud ho za to odmění bolestivou smrtí jeho matky, nejlepšího kamaráda i životní lásky.

•             Bestiální vrah vtrhne do početné rodiny, zabije všechny, až na otce a tělesně postiženého syna, kterého poté unesou neznámí lidé. Otec se vydá syna hledat, když potká mentálně retardovanou, která mu pomáhá. Nakonec vše dobře dopadá, otec syna nachází.

•            

Závěrem

Není nic jednoduššího, nežli si tyto popisy vytisknout a máte skvělou hru na nějakou přátelskou sešlost. Krásný víkend všem.

MK

Close