Written by 9:10 am Rady a tipy • 3 Comments

Nový článek: Cola, manipulace, soutěž

Občas je velice těžké zabavit dospělé a děti dohromady, a tak bych vám možná dal malý tip na zajímavou aktivitu, která může být v konečném důsledku i velice poučná pro všechny účastníky.

Ještě na universitě jsme se učili o rozdílných reklamách na Coca colu, Pepsi atd.. Není vlastně nic jednoduššího, nežli reklamy a pokusy realizovat přímo u vás doma. Stačí pozvat přátelé a děti. Každý dostane lísteček, na nějž napíše oblíbenou značku colového nápoje. Poté dostane řadu cca 10 skleniček s tabulkou, kde vyplní:

  • o jaký nápoj – značku, se jednalo. Zda to byla RC, Coca cola, Pepsi atd.
  • Jak mu chutnal, jak je tedy sám o sobě hodnotí.

Poté již stačí vyhodnotit výsledky celé soutěže, během které, jak jsem psal, si užijí mnoho zábavy a překvapení jak dospělí, tak děti.

Závěrem

Bylo skutečně zajímavé sledovat a zaznamenat doslova chvástání se před degustací, jak každý pozná originál Colu od Pepsi, a jak je prostě jedna naprosto lepší nežli druhá a naopak. Stačilo účastníky trochu popíchnout a ta správná atmosféra byla na světě.

A výsledek? Velké prd mladý pane. Největší zastánci Coca coly označili Pepsi za lepší a chutnější a tento vzorek označili i špatným výrobcem. Poté bylo opět zajímavé sledovat diskusi poté, kdy celý „experiment“ musel být opakován.

MK

Close