Written by 11:52 am Rady a tipy

Yamazaki Single Malt Distillers Reserve tip – 04/2016 + zpětný pohled

Yamazaki Single Malt Distillers Reserve tip – 04/2016 + zpětný pohled

Málo kdy se objeví na trhu láhev od Yamazaki. Protřelý investor okamžitě kupuje. Nyní máte vynikající příležitost opravdu hodně dobře zainvestovat. V poměru cena vs. výkon jsou láhve Yamazaki naprosto spolehlivou a vynikající investicí. Na těchto láhvích vyděláváte buďto hodně nebo neřestně hodně.

Kdo chce velice dobře investovat, ať neváhá a ještě jako já, nežli jsem vydal tento článek, si tuto láhev zakoupí. 

Whisky od Suntory Yamazaki zrají v sudech ze tří druhů dřeva: amerického, španělského a japonského dubu. Touto netradiční kombinací získává Whisky Suntory Yamazaki své ojedinělé vlastnosti.

Vůně: Lehká ,jemně sladká vůně spolu spojuje med,  třešeň a sušenou švestku, tóny vanilky, špetku koření a dokonce i nepatrné množství kokosu nebo medové aroma, sušené ovoce.

Zakončení : je trvale ovocné s dřevitým charakterem.

Yamazaki Single Malt Distillers Reserve je velmi spekulativní whisky. Podívejte se, za kolik se na českém trhu prodává již dnes. Cenové rozpětí více jak dva tisíce korun. A prodá se. Dnes mám opravdu radost. 

MK

Zpětný pohled

Další láhev, která byla doporučována v návalu japonských whisky. Od začátku jsem jí kupoval s jasnou vizí doplnění mé sbírky lahví Yamazaki. Přeci jenom, zcela upřímně, nikdy nemohla konkurovat 12y, 18y, Puncheon atd.. Nicméně pořád to byla Yamazaki a i dnes si vzpomínám, že jsem v této době příliš nevěřil, že se přesně tato láhev bude dát i v budoucnosti tak snadno zakoupit. V tom jsem se mýlil.

Jak vidím její budoucnost

Když se podívám do svých statistik, láhev jsem kupoval opravdu lehce přes dva tisíce. Dnes se prodává za cenu vyšší o 50 – 150%. Drtivá většina eshopů ji nabízí minimálně o 100% dráž. Tím se vůbec nechci pouštět do tradiční diskuse: eshopy vs. aukce. Každopádně, musím přiznat, že to nebyl nějaký sprinter a vytrvalec v jedné osobě, byl to tip z mých začátků, ale i přesto si myslím, že to špatný nákup rozhodně nebyl a za zmiňovaných dvacet let se určitě neztratí. Její cenu bych odhadoval něco kolem 8 – 10 tis., ale nikdo neví. Může to být méně, ale také se to může utrhnout. Každopádně mít v držení Yamazaki nikdy nebylo a nebude špatné. Při dnešních cenách, za dva tisíce jsem si koupil fakt prima láhev. Co dnes za ty peníze pořídíte?  

Závěr

Nelituji. Rozhodně nelituji této koupě. Kdybych šel při letmém pohledu tuto láhev kupovat dnes, musel bych za ní zaplatit někde i vysoko přes čtyři tisíce, což bych nedal. Na aukcích se někde pachtit nehodlám, takže jako běžný spotřebitel mohu říci, ušetřil jsem minimálně 100%. A to není za pět let špatné. 20% ročně.

MK

Close