Written by 9:40 pm Rady a tipy • 7 Comments

Nový článek – Whisky a destiláty. Investice bez limitu 05/2021

S novým designem blogu bych tímto článkem velice rád potvrdil, že v zásadních bodech se nic nemění a jedeme dál ve stejném rytmu. Proto, když jsem se trochu otřepal a ještě vychytávám nějaké nedostatky blogu, úplně se děsím, jak budu kopírovat více jak šest set příspěvků, rád bych dnes zveřejnil své další tipy na zajímavé láhve.

Rovnou na začátku bychom si měli říci, že vím, že něco nebude úplně jednoduché sehnat, ale na evropském trhu láhve jsou a kdo hledá, nalezne. Jak říká bible, tlučte a bude vám otevřeno.

Green Spot, Green Spot Chateau Léoville, Green Spot Chateau Montelena

Tipy bez limitu se vždy odkazovaly na různé druhy sběratelů, a tak první doporučení většinou směřovalo k začínajícím sběratelům, investorům. No a dnes tomu nebude jinak. Pokud bych já dnes přišel s tím, že chci začít sbírat whisky, nebo alkohol v paušálu a chtěl za málo peněz docela hodně muziky, pak bych se podíval na tuto trojici green spotů, které mají tu velkou výhodu, že je lze úplně bez problémů zakoupit v ČR a jejich pořízením si vytvoříte první malou sérii, která asi neudělá nějakou převratnou díru do světa, ale rozhodně je velmi dobrým začátkem, který se jako investice v budoucnu rozhodně neztratí. Za mě velmi pěkné pití ovlivněné zajímavými sudy, popravdě, nemám absolutně nic proti nim.

Glencadam 25y

Nyní se přesouváme o kousek výše. Tuto láhev v ČR sežene velmi těžko, pokud vůbec, ale na druhou stranu, na evropském trhu jsou a její pořízení při troše snahy a toho bušení na dveře, nemusí dát zase tolik námahy. Glencadam má opravdu pestrou minulost, kdy já bych se velmi soustředil na roky 1996 až 2003. Byť má tato palírna vysokou produkci s nejrůznějším účelem, pro mě je 25y varianta příjemným a zajímavým doplněním ke dříve doporučované 21y. Nedělejme si iluze, že by to byl nějaký závodní tip za chvíli boháčem, naopak na zhodnocení si budeme muset počkat, ale já těmto Glencadamům předpovídám docela slušnou budoucnost.

Talisker 43yo Xpedition

No a kdo by měl volných něco kolem sta tisíc a chtěl si dopřát radost z opravdu raritní láhve, možná by se mohl začít zajímat o tento Talisker, na který se zatím sbírají předobjednávky. Chápu, že tato láhev asi nebude pro každého, ale tohle jsou investice bez limitu. Kdo by měl zájem o tuto whisky, vůbec se své investice nemusí být. Nový majitel totiž může být absolutně v klidu, že by zase za dva roky Talisker vyšel s další podobnou variantou jako např. s 18y.

Závěrem

Myslím si, že na měsíc květen to jsou velmi pěkné tipy, zvláště ten druhý. Tady bych se opravdu začal zajímat. Jsem velice rád, že mohu říci, karavana jede dál. Tak zase příště.

MK

Close