Written by 7:09 pm Lifestyle

Nový článek: Když babičky manipulují

Mezi velké klišé patří to, že se neustále srovnává stáří vs. mládí. Opravdu nemám rád, když mi někdo říká, že bych měl mít respekt ke stáří. Tak v principu samozřejmě ano, na druhou stranu jasně říkám, že mě to nezajímá, že mám respekt k člověku. I naše babičky kradly, zabíjely, živily se prostitucí, spolupracovaly s STB, braly drogy atd.. Nikdy nevíte, koho před sebou máte. Zrovna dnes se mi jedna blízká osoba zkoušela velmi podobným způsobem moralizovat, jak svět našich babiček byl úžasný, nezkažený, tak jsem odpověděl následovně.

Kdy se narodily dnešní babičky

Právě se píše rok 2021, odečtěme sedmdesát let. Dostáváme se do roku cca 1950. Teď přičtěme plnoletost, tj 18 let a dostáváme se do pozdních šedesátých let. Jaké ty byly naše babičky?

Móda

Naše babičky nosily těsné kalhoty do zvonu, svět dobývali minisukně, vysoké boty, chodilo se naostro a bez podprsenky, která se házela při koncertu na pódium.

Hudba

Poslouchalo se Beatles, Janis Joplin, Rolling Stones, Jimi Hendrix atd., svět začalo válcovat hnutí volné lásky hippies.

Dopravní prostředky

Jezdilo se Škodovkou, na Javě, Pionýru, technický stav byl často šílený, ale koho to zajímalo.

Drogy

Kouřilo se o sto šest, mladí lidé zkoušeli nejrůznější legální i ilegální drogy, brali se prášky jejich babičkám, které si někdy i kouřili.

Párty

Nikam se nemohlo, a tak se pařilo o sto šest. Lilo se víno, pivo, domácí alkohol a rádoby rum. Pařilo se v práci, po práci a pak se šlo zase do práce.   

Závěrem

Dnešní mladá generace si myslí, jak je neuvěřitelně cool, pořád něco řeší, srovnává, hroutí se. Já už se ani nevyznám v těch veganech, vegetariánech, frutariánech, pansexuálech, 104 pohlaví atd.. A popravdě ani nechci. Kdo nezapadá, toho je třeba ukamenovat. Naše babičky byly jiné. Pily, kouřily, pařily, užívaly si život a na všechny ty vaše pozérské nesmysly vám kašlaly. Realita a fantazie bývá velmi často jiná. A jaká si myslíte, že byla vaše babička?

MK

Close