Written by 8:44 am Zaujalo mě

Zprávy, které mě zaujaly 01/2024

Předem tohoto článku bych chtěl zdůraznit význam pojmu diplomacie. Pod pojmem diplomacie se rozumí pěstování styků mezi různými státy a řešení mezinárodních problémů. Řešení není totální likvidace, holokaust, jednostranný pohled, diktatura názoru a pohledu. Vztahy mezi státy jsou dynamické a proměnlivé. Klasickým příkladem je případ Adolf Heusinger. Lidé si myslí, že život a mezinárodní politika je nekonečný seriál Ulice. Není. Svět je jako panelový dům. To, že se nemáte rád se sousedem z druhého patra, to neznamená, že jdete a dveře mu zatlučete hřebíky a zapálíte ho. Musíte se s ním dohodnout, nebo počkat, až se majitel vymění. Ale nějaký vztah s ním mít prostě musíte.

“Jsou to ony.” Experti poznali na záběrech severokorejské zbraně, jimiž vraždí Rusko

Tento primitivní pisálek si asi neuvědomuje, že rozdíl významu vražda a zabití a jeho právní důsledky. 

Vetchý čelí výhrůžkám kvůli dronům pro Ukrajinu, škodit mu mají i fotomontáže

Toto je stav naší demokracie. Pan Vetchý má právo pořádat sbírky, má právo vystupovat na stranu UA a má právo být podporován svými příznivci bez toho, aniž by musel čelit podobné osobní antikampani. A je to hnus, co se mu děje. Ale na druhou stranu v teoretické rovině, má občan ČR např. právo bez následků vyhlásit sbírku pro zdravotnický materiál pro UA i RF? Jak by takový člověk asi dopadl? Sami pěstujeme tuto nenávist, byť chápu na jakou stranu se postavila ČR.

NATO je mrtvé, Evropě bychom nepomohli. Trumpův drastický budíček šokoval eurokomisaře

Za dobu působení D. Trumpa si člověk uvědomil, že to byl klasický vyjednávací vzorec tohoto člověk, který byl sice psycho, ale jedna věc je vyhrožovat a druhá věc reálně nějak činit. I on dobře vždy věděl, že krach EU je krach USA. Teď si můžeme představit, že ok, přistupujeme na tuto hru, nepomůžete, nebudeme nakupovat vaše zbraně a zboží. To samé nám dodá klidně jiná země. Kdo by jim ty F – 35 financoval? Otázkou je, proč se tento tak bulvární výrok objevuje nyní a tímto způsobem. Až tak jednoduché to je.

Pomoc USA Ukrajině se zcela zastavila, sdělil Kirby

Zelenskyj se chytil do pasti, tvrdí bývalý poradce Baracka Obamy

Tak já si myslím, že pomoc má mnohé cesty, takže se nezastavila, ale pamatujete si, jak jsem na začátku této války přirovnal prezidenta UA k Sung Mej-ling?

Rusové v paritě kupní síly předběhli Němce, hlásí Putin

Ruský HDP se meziročně zvýšil o 5,5%. Letošní deficit bude kolem 1,5%

Toto je pouze propaganda a situace bude špatná v RF a tragická v UA po válce. Celé toto zažilo USA během druhé světové války, kdy po jejím skončení by s pravděpodobností rovnající se absolutní jistotě nastal v USA krach, protože přejít z dotované válečné výroby na mírovou, řízenou trhem, není jednoduché. Východiskem byl Marshallův plán, který byl vnucen Evropě. Ten stejný vzorec a problém bude mít RF a UA po válce. RF bude muset přeorientovat vojenský průmysl na civilní, což není snadné, a tak její ekonomika bude čelit opravdu závažným problémům. Velká krize je teprve čeká. No a UA již nebude mít vůbec nic, protože reálný průmysl je v troskách a jejich vojenskou výrobu nikdo chtít nebude. Finito de la commedia. Rusové se mohou chlubit jak chtějí, ale pokud nebudou schopni prodávat po válce ve velkém své zbraně, což je otázka, jejich ekonomika se dostane do velkých problémů. Ale zde je proměnlivých mnoho faktorů jako trh nerostných surovin, politika BRICS, takže dokonce to lze i zvládnout. UA je na tom ale naprosto tragicky.

Polovičatá náhrada ruského paliva v Temelíně. Framatome dodá palivové soubory v ruské licenci

Znáte místa, kam všude proudí ruské jaderné palivo? Dokonce i do USA. Se ztrátou vlivu Francie v Africe a posilujícímu vlivu RF a ČLR v tomto regionu, nelze než i nadále s RF počítat. Válka je válka, byznys je byznys. Zajímavostí je také kvalita ruského a ostatního jaderného paliva. To ruské má daleko větší životnost atd..

Turecko nepustí do Černého moře minolovky, které darovali Kyjevu Britové

Turecko je člen NATO. Proti RF dodává zbraně, následně s ním bohatě obchoduje, ve spolupráci s Ruskem prosazuje svoje zájmy v arabských zemích a ohrožuje jiného člena NATO Řecko. Diplomacie v praxi.

Zprávy z bojiště: Ruská vzdušná kampaň změnila cíle

Miluji tyto články ze dne 4. ledna 2024: „Není jasné, co relativní pokles aktivity znamená. Možná se ruské útočné možnosti alespoň prozatím vyčerpaly, možná jde pouze o krátkou pauzu pro reorganizaci jednotek – či něco zcela jiného. Nic z toho nelze s jistotou vyloučit.“ Tak stačí se podívat, kdy jsou pravoslavné Vánoce, že?

V Česku je 600 tisíc prázdných bytů. Bartoš chce třetinu z nich zaplnit

Tohle jsme již jednou za komunistů zažili a ono je to tu znovu. Tahle zmanipulovaná bolševicko pravicová strana by se klidně mohla nechat inspirovat ČLR. Nedávno jsem vedl rozhovor, jak v ČLR řeší bytovou otázku. Jednoduše. Byt si koupit můžete. Malinkaté daně. Druhý už je problém, docela velké daně. Třetí byt vám nikdo nedovolí nebo dostanete šílené daně. Pak zbývají byty pro lidi, protože se nestává, že někdo koupí deset, dvacet nebo i tisíce bytů. Jednoduché.

Rusové stále nestrávili české odmítnutí, chrlí obvinění z genocidy a vraždění dětí

Evropa jde od válu. Přestaňme si lhát, Asie nás má za poloostrov, říká Kmoníček

Velmi rád bych tomu věřil, ale myslím si, že je to netrápí ani z jednoho procenta, jak my si myslíme. Mnohem více je trápí třeba Argentina.

Nejnovější Tesla je diesel, absurdnější komedii byste nevymysleli

Bez komentáře 😊

Odbornice na sexualitu: Rodiče musí požádat o souhlas, než dítěti vymění plenu

A tito lidé jsou psychologové, co tvrdí, že vám vidí do hlavy a píší na vás posudky. Vrazi bez krve.

Varovná analýza ÚMV: Marshallův plán pro Ukrajinu je kolonizační pokušení EU

Ano, jako Rakousko mělo za monarchie české země jako svoji průmyslovou zónu, my budeme mít UA za zemědělskou zónu s lehkým zpracovatelským průmyslem. Ach, ta láska nebeská…..

Radikální osadníci už nevyhánějí jen Palestince. Na řadě je další menšina.

Vidíte válečné zločiny jen z jedné strany, vyčítá Česku šéf HRW

Pětaosmdesátiletá rukojmí mluvila s novináři. Další PR katastrofu už Izrael nechce

Valné shromáždění OSN vyzvalo Izrael, aby přestal okupovat syrské Golanské výšiny

Kolik moci, tolik práva. Tak to je. Spravedlnost zbytečné hledat.

Veteráni Wehrmachtu a SS ve službách Francouzské cizinecké legie v boji o Indočínu

Zajímavé ponaučení pro toto desetiletí.

Do Evropy přišla zima a německé energiewende došly peníze

Tak ať se přilepí třeba k …….

Největší výletní loď světa vypluje za dva měsíce. Pojmula by menší české město

A vtip je v tom, že nikdo neprotestuje? Víte, jakou uhlíkovou stopu tato loď zanechá? Jako mnohé celé státy? Tam by se lidé měli přilepit.

Sbohem, Česko. V ruské televizi se nevybíravě naváželi do střední Evropy

Tak jako trapnost to byla veliká. Každý má svůj propagandistický bulvár atakující inteligenční dno. I my máme svoji „kotelnici“.

Další požadavek lékařů. Chtějí dostávat výsluhy jako policisté nebo vojáci

OK, ale se vším všudy. Žádné politické aktivity, žádné stávky, žádné podnikání, přísný morální kodex atd..

Ukrajinský exposlanec Kyva, přívrženec Putina, byl v Rusku zastřelen

Jako zrádce je to zcela v pořádku. Země je ve válce.

Spolu je spolu „na věčné časy“

Podvod na voliče a český systém bude pokračovat dál. Jak dostat stranu s 2% do Parlamentu? Podvodem. Nic jiného to není. Před volbami se spojím a po volbách ihned rozdělím. Klasický podvod. A ti samý lidé vyčítají Babišovi Čapí hnízdo. To je komedie.

Dost bylo Fica! Tisíce lidí v Bratislavě protestovaly proti vládě

Jakým právem? Volby ukázaly a Fico si ještě nestačil nastěhovat ani stojan na tužky. Kdo to organizuje a kdo to platí?

Umělé inteligence mají obří uhlíkovou stopu. Vytvoření jednoho obrázku spotřebuje stejně elektřiny jako dobití mobilu

Přesně tak. Kolik uhlíkové stopy udělala naše generace kreslením křídou na chodník?

USA se stáhnou z NATO. Trump chystá strašlivou dohodu, obává se politická analytička

A dvě zprávy z hnoje jménem Forum 24. Je před volbami a každý ví, že USA potřebuje vyzbrojit celou Evropu, protože nyní nic jiného, nežli zbraně nabídnout nemohou, takže toto je naprostý nesmysl. To ví každý i po dvojité lobotomii.

Zelenskyj si osobně podal Orbána. Maďarský premiér sotva dýchal

Druhá zpráva z hnoje. No to Orbán max sotva dýchal, když zadržoval smích. Agresivita p. Zelenskyho se již mnohokrát nevyplatila, tak aby se zase nemusel omlouvat. Je to jako poker, když víte, že máte full house a druhý vám karty obráceně, takže vidíte, že nemá ani dvojici.

Zelenskyj o incidentu s Orbánem v Argentině: „Stále čekám na odpověď“

Tak čekej. A co jako? Je to jako při personálním pohovoru, když vám kandidát nestojí ani za odpověď.

Milionu Čechů hrozí bytová nouze. Pomoci mají obce, ale stačit to nebude

Kde se na koupi vlastního bytu šetří nejdéle? Praha ovládla žebříček

Podívejte se na FB Top09. Tam uvidíte tak populární Markétu Pekarovou Adamovou, jak chválí domek o rozloze 25m2 pro tříčlennou rodinu. A ona je nadšená. Hloupé to je, když víte, že pro takto velkou rodinu byl za komunismu plánován 3+1 o velikosti 86m2 + balkón a sklep. Tak tohle chcete? 25m2? To je ten blahobyt? To je ten ráj? 

Renesanční nahotina vyvolala ve francouzské střední škole poprask. Dusno na místě hasil ministr

Horší jak nacisti. Kdy začneme zavírat muzea a ničit sochu Davida? Ale pokud takové umění vadí, já klidně za stovku kus koupím.

Ukrajina v koncích: Už musí jednat s Ruskem, ale Zelenského to může stát život, varuje Andor Šándor

Důvěra v Zelenského mezi Čechy výrazně klesla

Když mi kolegové říkali, že Zelenskyj nepřežije tuto válku a zabijí ho sami Ukrajinci, oponoval jsem jim. Dnes si to nemyslím. Po informacích, co mám z vysokých UA kruhů, jeho popularita určitě není taková, jak si běžní lidé myslí. Dokonce jsem dostal tuto informaci: Je to nosič peněz. Prostě penězovod pro naši věc. Až se zastaví, zbavíme se ho. Toto zní přímo z UA. Takže já bych byl opatrný létat v helikoptéře.

Rušení vánočních tradic v Evropě? Cesta do pekel, která se vám vymstí varují odborníci

Útok na křesťanskou víru. Betlém zapálil přímo v kostele, policie zadržela Maročana

Multikulti školka zakázala Vánoce. Muž toho nedbal a ozdobil stromek. Čelí trestnímu oznámení

Když vidíte ta shromáždění v Itálii, kde jedou pravé ruce nahoru, jímá vás z toho děs. Ale asi to bude reakce na podobné nesmysly. Každá akce má reakci. A když čtete, jak se v Německu potají plánují deportace přistěhovalců…. No, nedivím se, že jsem obhájil svoji diplomku za jedna.

Škrtání dotací je nic proti tomu, co se tu děje kvůli Ukrajině, říká velkofarmář

K zamyšlení.

Setkání s legendou! Eva Pavlová šokovala a ukázala se po boku slavné šansoniérky Mireille Mathieu

A víte, že se s Mireille Mathieu setkal i prezident Zeman a bylo to krásné setkání? No nic, jako svobodná, nezávislá média, hlídací psi demokracie a tak.

V Srbsku se protestuje proti výsledkům voleb. Je hlášena střelba

Až se to urovná na UA, pamatujte na mě, do dvou let máme válku na Balkáně. To je realita. Je jen trapné, že tyto protesty mají téměř stejný scénář jako proti Ficovi.

Tisíce německých vojáků s neexistujícími supertanky se trvale přesunou na hranice „Putinovy brutální říše“

Když vidíte německé vojáky s nacistickou symbolikou a nápisem na tričku dojel jsem dál než ty dědo, je to k zamyšlení.

Vivien Babišová se u adventního věnce vyfotila s otcem. Transformace podoby do něj e čím dál viditelnější. Matka Monika uvedla, že dcera chce převzít firmu

Nyní ovládá 90% mužů a 10% žen české společnosti. V roce 2035 na základě generační obměny to bude 70% žen a 30% mužů. U PPF je vidět, jak se svět radikálně změní.

Putin si udělal ze západních firem výnosnou dojnou krávu

Putinova odplata: Ruský prezident nařídil zabavit západním firmám těžařské projekty

Psal jsem to na začátku války. Problémem RF a i ČR jsou dividendy. No a my děláme vše pro to, aby z RF neodjel ani rubl. Gratuluji. Větší pomoc si již Putin ani přát nemohl. Co Jelzin prodal, on získá zpět téměř zadarmo.

Naši sportovci asi peníze nepotřebují: Trapné a zbytečné poděkování Markéty Pekarové Adamové

Jedno mě J.Š. naučil. Chcete vědět, kdo je dobrý politik. Představte si, že máte milion korun a komu byste ho svěřili, že o něj nepřijdete. Takže tak.

Přiblíží se Česko euru? Menší strany chtějí zatlačit na ODS

Demokracie v praxi. Politické strany, které mají preference 2-3% budou tlačit na to, aby se přijalo euro. Takže přijde vydírání těch stran, co zastupují 90% a nechtějí ho. Opět, tak asi tak.

Rusové nasadili proti ukrajinským vojákům plyn

Už to tu bylo, nepovedlo se to, a zkouší se to znovu. Trapné.

Konec dotací BEV v Německu: Začátek konce násilně prosazované elektromobility v EU

Jen by mě zajímalo, kdo za to vše zaplatí? A víte, kdo? Vy, běžní občané. Jinak nikdo.

Zhruba 180 tisíc uprchlíků chce v Česku zůstat, uvedl Rakušan

Denně z Ukrajiny odjíždí asi 6000 mužů, tvrdí ukrajinský pohraničník

Již se plní, co jsem dávno říkal. Kdo je největší kriminálník na UA? Evropa, která ukradne celou vzdělanou generaci UA. A ještě se na ně budeme smát. V rychlosti jsem si to spočítal na 72 biliónů dolarů za ukradenou generaci na daních. Tak to je. Počkejte na ty zprávy. Na UA nemá v továrnách kdo pracovat, pracují i váleční mrzáci. Proč? Protože zdravá a vzdělaná generace bílých, křesťanských Ukrajinců bude v Německu vyrábět auta. Se spalovacími motory.

Česko využívá stále více ruské ropy, její podíl je letos nejvyšší od roku 2012. Není však v Evropě výjimkou

Lukáš Kovanda: Za levný benzín děkujte Ficovi a Rusku

Rusko nám totiž pomáhá bojovat s inflací. To je docela sranda, co?

Google dostal v Rusku další miliardovou pokutu. Kvůli válce na Ukrajině

A také jí zaplatí.

Komu dnes chybějí ruští sportovci na světové scéně? Málokomu

Přesně tak. Kolik medailí získali Rusové na poslední olympiádě? Byla to 20x zlatá, 28x stříbro, 23x bronz, dohromady 71 medailí. Nejde tu o národ, ale konkurenci. Peníze nesmrdí.

Ozbrojení lupiči vtrhli do směnárny šeků, mezitím jim někdo ukradl auto

Skvělá země, kde se připravujete na loupež, která musí být extrémně rychlá, ale i přes všechny plány a rychlost vás nenapadne vzít k sobě dalšího kámoše, protože nikdo nepočítal s tím, že vám někdo neplánovaně ukradne auto během pár minut. Skvělá země.

Český legionář na Ukrajině: Jsou na nás vypsány odměny až milion dolarů. Rusové mají masivní převahu

O válce na Ukrajině nám často lžou, říká generál Šedivý. Ukrajinští velitelé skrývali vlastní neschopnost

Doufám, že voják bojující za UA a generál Šedivý nejsou dezoláti.

Češi vyberou národního ptáka. Podle části je to neuctivé k orlici

Přesně tak. Máme svatováclavskou orlici, ve státním znaku máme dvě orlice a primitivové chtějí volit národního ptáka. To vymyslí jen v ČR.

Rakušan požádal starosty, aby zrušili silvestrovské ohňostroje

Konec roku bude pro psy kvůli petardám utrpení

Máme právo na klid. Starosta francouzské obce zakázal štěkání psů

Dvě věci. Jako Jurečka nezrušil vánoční večírek. Já bych ho také nerušil. Jako, co se stalo, je hrozné, ale to se má celá země zastavit? Pokud chceme být spravedlivý, ok, Jurečka odstoupí a všichni, kdo na večírku byli, dostanou výpověď. Smrdí mi to tu jako dvojitá morálka. Proč tedy nerozdáváte výpovědi všem, kdo na večírku tančili? Oni to jako nevěděli?

A druhá věc, co se týče psů. Já si koupím psa a vy se musíte přizpůsobit. Super. Takže já, když si koupím tygra, tak soused si musí oplotit pozemek? Nebo to mám udělat já? Tak pokud si koupíte psa, tak s tím, že nejste po lobotomii, víte, že tu se tu nějak slaví Silvestr, tak když toho psa chcete, tak s ním zajeďte na den a noc někam do přírody, kde dávají lišky dobrou noc. Vy jste to věděli, tak mě neomezujte. Stačí, když mě omezují tak 1x za čtvrt roku hovna vašich miláčku na mé botě. Ale to je v pořádku.

Bez západní pomoci nebude na důchody a platy státních zaměstnanců, varuje ukrajinská vícepremiérka

Možná proto Orbán sotva dýchal. Smíchy.

Konec srandy! Tomio Okamura ode mě dostane pár facek, pohrozil Milan Lakatoš

Tento článek přesně ukazuje, jak se ničí společnost. Co kdyby Lakatoš založil společnost a začal zaměstnávat třeba 100 lidí a platil daně?

Jak dnes vnímáme Ukrajinu a Rusko? Průzkum ukázal, že Čechům vadí obě země

Ten průzkum má několik zajímavostí. Kolik procent miluje Ukrajince? 5%. Kolik Rusy? 6%. Ano, jedničku – velmi sympatická, dostali častěji Rusové, nežli Ukrajinci. Dvojku u UA vyjádřilo 16%, a u RF 9. Takže rozdíl v popularitě je vítězství UA 21%, oproti RF 15%. To jen, jak to bude vypadat po válce. Pak je tam nějaký neutrální stav a nenávist. Ok. Tam to RF projíždí. Ale proč to říkám. K od 3 neutrální vztah je daleko blíže k 5 – velmi nesympatická, nežli 1 velmi sympatická. Je snadnější rychle nenávidět, nežli milovat. To není důvod, že bych RF miloval, ale to, že vidím obrovské PR výzvy, až válka skončí. To jako fakt není legrace.

Budeme vás masakrovat jednoho po druhém. Francouz se zeptal na stavbu mešity a musel utéct i s rodinou z města

Bez komentáře.

Nová vlna MeToo? Hollywoodem hýbají další obvinění ze sexuálního obtěžování

Obecně mají USA super propracovaný systém získávání vlivu a tlaku přes neziskovky. Modří, jsou v tom ale ještě lepší, nežli červení. Blíží se volby, takže MeToo, Potřebujeme dýchat, odejdeme z NATO a co dalšího bude? Jo ještě potraty, LGBT+ atd.. Koho to zajímá? Nikoho, ale jako volby, víte…..

Ukrajinci vědí, kdo je skutečný nepřítel, říká obyvatelka Kyjeva

Úplně v pohodě, ale zajímavá je tato část: Lidé jsou rozzlobení, že někteří lidé z okolí prezidenta – jako jeho náměstci, vedoucí kanceláře a další – zbohatli po únorové invazi, nakoupili si nemovitosti a auta… Ukrajinci neprotestují, ale očekávají, že vláda bude v budoucnu trochu chytřejší.

Koruna je druhou nejvýkonnější evropskou měnou. Obstála lépe než euro

V předpovědi na rok 2023 jsem to věděl na měsíc přesně. Život je jen náhoda….., ne není.

Na mapě Afriky se možná objeví nový stát. Západu může pomoct

O co, že se bojuje na Krymu?

Hudáček má nové angažmá. Jágr se hned ozval, rýpl si do Antoše a pak raději reakci smazal

Takže, chápu to dobře. U nás je Hudáček nepřijatelný, ale v Německu mu aplauduje celý stadion a my říkáme, že je to tak v pořádku? Ne, není. My jsme divní, viz akce Ovečkin.

Jak zvýšit energetickou závislost střední a jižní Evropy na USA

A na závěr jsem si nechal velmi starý, ale velmi aktuální článek. Určitě stojí za přečtení, co ten dezolát v roce 2015 psal.

Závěrem

Dcera chtěla vysvětlit dění ve světě. Tak jsem jí řekl: Když jsi se mi narodila, dala jsi mi mnoho štěstí a radosti. Nyní jsi v pubertě a jsi na zabití. To ale neznamená, že bych tě měl zabít, vyhnat z domu atd.. To se musí jen přežít, až dostaneš rozum. Pořád věřím, že tato doba přejde a bude tu jednou skvělá dcera. Aha, řekla mi, takže mi chceš říci, že se vztahy vyvíjí a občas musíme strpět i něco, s čím kategoricky nesouhlasíme, a víme, že je to špatně. A co když to nepřejde? No to je jako starý, nerudný soused, který má neustále nějaký problém a nemáte se rádi. Nemůžeš ho také zabít, vypálit mu dům nebo mu dělat naschvály. Musíš jen počkat, až jednou odejde do nebe, nebo naopak a přijdou místo něho bydlet jeho děti nebo jiní lidé. Aha tati, takže mi chceš říci, že občas člověk musí počkat na generační obměnu. A co když i jeho děti jsou divný? No stejně i s nimi musíš nějak vyjít. Máte společnou silnici, ulici a nemůžete se na ní pomlátit a musíte jí společně udržovat čistou a nezničenou, protože jí potřebujete oba. A proto bys měla udělat vše, aby se vaše vztahy zlepšili, protože pokud děti vystřídali toho nerudného staříka, jen tak rychle neodejdou. A v nenávisti se žít nedá. To svou nenávistí promarníš celý svůj život a k ničemu to nebude.  

Svět se nyní nachází v obrovské rasové, národnostní, názorové, náboženské, pohlavní, stravovací atd. nenávisti. Důležité je však pochopit, že základní prioritu lidstva by měl mít život. Nejsem defétista, ale nyní mi již stávající situace pro běžného občana nedává smysl a odpovědnost by měli přijmout všichni, co vsadili vysoké karty. Kroutím hlavou, když např. vegetariáni a vegani si chtějí budovat vlastní bytové čtvrtě s tím, že majitel bytu nesmí prodat byt „masožravci“. No co je to myšlení a chování? Nechápu. Vše dobré.

MK

Close