Written by 8:09 am Diskuse

Unikátní láhev pro československé krajany v USA

Letošní třetí ročník soutěže Czech National Spirits Competition 2023 si připravila mimořádnou událost. V rámci výročí 105 let vzniku Republiky Československé, bychom chtěli poděkovat našim krajanům v USA, kteří se nemalou měrou zasloužili o podporu našich politických elit, legionářů a myšlence samostatnosti jako takové.

Dlouze jsme přemýšleli, co unikátního bychom vymysleli, a pak jsme se nechali inspirovat naší největší československou komunitou v Texasu. Světlo světa tak spatřil unikátní destilát, kterého na celém světě a v celé lidské historii bylo vyrobeno pouze DESET kusů. Má úžasnou máslovou chuť s poměrně silným vlivem dubového sudu. Patronem této unikátní láhve se stal ministr zemědělství ČR, opat Strahovského kláštera, zástupci českých univerzit, soutěž CNSC a Slovenský řád rytířů destilátů, Lucerna film, Stopa a mnoho dalších společností a významné osobnosti, kteří podporují mezinárodní československou vzájemnost a historii.

Na slavnostním vyhlášení výsledků CNSC 2023 bude předáno / posláno devět lahví novým majitelům a institucím v USA a ČR, kdy poslední láhev bude věnována do dobročinné dražby.

MK

Close