Written by 2:18 pm Rady a tipy • 9 Comments

Old Pulteney DOPORUČUJI ideální investice říjen 2023

Dnes jsem si doplnil sbírku Old Pulteney o 25y variantu. Tyto láhve mě zajímají dlouhodobě od úspěchu 21y varianty ve Whisky Bible. Dnešní tip mi prostě zapadá do koncepce min. 18y starých whisky, byť se velice omlouvám, tento měsíc jsem neudržel limit do 5000,-.

Aroma: vanilka, pepř, mango a citrusy, jablko, slanost, hořká čokoláda, pomerančová kůra, dub, mech

Chuť: skořice a muškátový oříšek, máslo, pepř, hořká čokoláda a čerstvý ananas

Dokončení: hořká káva a čokoláda, seno, slanost, čerstvý vlašský ořech

Proč mě právě tato láhev zaujala

Jednoduše proto, že mám těchto lahví poměrně hodně a pak si myslím, že v dnešní nekonečné řadě „skvělých lahví“, co se jen tak tváří, je Old Pulteney sázka na jistotu nejen kvality samotné whisky, ale i marketingu, což je neméně důležité. Také musím říci, že se mi líbí i cena, která nepřekročí částku 7000,-, což považuji v dnešní době u 25y whisky za tu lepší cenu. Jak pozorný čtenář ví, již delší čas mě baví právě každá láhev, která má min. 18y. Dalším argumentem pro mě byl i pozitivní nákup 21y varianty, která byla velmi široce oceňována. Old Pulteney je jednou z kvalitních whisky s dobrým rodokmenem, kde si jsem téměř jist, že jen tak v následujících letech nezmizí. Bude to pořád ta dobrá, konzervativní whisky.

Jak vidím její budoucnost

V současnosti na trhu není moc lahví, které by mě vysloveně zaujaly. A možná i proto, jak se nese celým článkem, velmi rád sázím na jistotu, což je i tento případ. Není to žádná rychlowhisky, nová značka, šílený marketing, neobsahuje kosmický prach, a nebo není v pandí kůži. Když přemýšlíte o investování v dlouhodobém horizontu, pak tuhle whisky musíte mít rádi. Vše se neustále cyklicky opakuje. A teď je prostě čas, kdy můžete koupit 25y whisky za super peníze. Trochu mi to připomíná, když jsem kupoval 30y whisky za ceny 5000,- až 10 000,-. Dnes se spousta sběratelů bude ošklíbat, protože tahle whisky nemá nějakou bombastickou reklamu, nemá mysteriózní název, ale je prostě normální, chuťově skvělá a i celkem levná. Z přehlížené whisky se tak velmi pravděpodobně stane skvělý nákup.

Závěrem

Všimli jste si, jak super whisky jsou na trhu a nikdo si jich nevšímá jen proto, že hned vedle máte další desítky „našminkovaných“ lahví, za nimiž stojí „cool dravý“ marketing a my přes svoji slepotu a nadutost ocenit kvalitu, tradici a jistotu, tyto láhve přehlížíme. Právě proto dnes doporučuji Old Pulteney 25y.

MK

Close