Written by 10:02 am Zaujalo mě

Zprávy, které mě zaujaly 08/2023

Rok a půl v cenách potravin. „50 korun za sýr? To nemůžou myslet vážně!“

Navštívili jsme Švýcarsko. Z některých cen jsme valili oči.

Pizza za 725, rizoto za 800 korun. Češi varují před návštěvou další turistické oblasti

Průměrná výplata ve Švýcarsku je 167 800,-. Ceny základních potravin téměř stejné jako v ČR a ceny drogerie nižší jak v ČR. Gratuluji ČR. Na druhou stranu tu máme článek kolik stojí jídlo v restauracích atd.. Je mi jasné, že i v ČR na horách jsou ceny často šílené. Konečný úsudek si udělejte sami.

Penny zavádí ekologický příplatek. Některé potraviny zdraží o 94 procent, Němce čeká šok

A to si myslím, že je správně. Alespoň se velmi rychle ukáže, totální pomatenost, která rychle narovná trh.

Skandál graduje: Šéf FIE nedodržel slovo! Rusům ruku nikdy nepodám, vzkazuje diskvalifikovaná Ukrajinka

Nelze soudit. Ale prostě pravidla by měla být pro všechny stejná a vyjednávání si de facto korupce moc nechápu. A hlavně, podání ruky nic nezmění. Naopak. Ruska prohrála a ukázala sportovní gesto. Šlo to udělat tisíci lepší způsoby, ponížit Rusku, ale takto to vyplývá naopak. Je to trapné a hlavně kontraproduktivní, když poražená Ruska trvá na sportovním gestu.  

Stovky západních firem Rusko navzdory válce neopouští. Proč v zemi zůstávají?

Z globálních značek trafiky pro Putinovy známé. Rusko západním firmám komplikuje obchod

A co je trapné, neopustí. Svět je na pokraji ekonomické krize a nemůže si dovolit tento luxus. Rusko to má vyzkoušené z kauzy „champagne“.

Primátorka Brna nafocena s drogami. Rezignovat prý měla už dávno

Benda k Vaňkové s bílým práškem: Brno bylo vždy lehce alternativní město

Zbytečná bouře. Vedení ODS brání primátorku Brna

Primátorka Vaňková oznámila výsledek testu na drogy. A přišel orloj vyjadřování podpory

Tak pokud jsem někdy ještě mohl mít nějaké mínění o ODS, a to jsem jí léta letoucí volil, tak nyní jsem ztratil iluze. Drogy rovná se organizovaný zločin, tj. prostituce, nájemné vraždy, únosy, znásilnění atd.. Na jedné straně říkáme, nebudeme podporovat Rusko, jsou to zločinci a na druhé říkáme, že kupovat drogy je vlastně neškodné. Kdybych já byl ministr vnitra, bude to kauza jako blázen, jinak odstoupím. Tohle je totální morální dno. Pablo Escobar se v hrobě směje. Moc milý kluk.

Putinův bojový pes. Vliv šéfa ruské národní gardy roste

Jen hlupáci nepochopili minulost. Ať Rusko denacifikuje, jeho systém vykazuje stejné vzorce jako nacistické Německo. Wagnerovce lze přirovnat v plném rozsahu k SA a nyní novou strukturu k SS. Stejná historie, stejné vzorce, stejný osud. A již to píši rok a zatím se téměř vše do písmene plní.

Putinovi muži jako zombie. Rusové se bojí svých vojáků, kteří se vracejí z Ukrajiny

To samé platí o UA. Ty národy žily stovky let spolu a jsou to pořád lidé. Je trapné tvrdit, že se během dvou let ukrajinský národ změnil. Jsou to pořád téměř identické národy a pořád lidé. Stejný problém bude mít i UA a s ní Evropa. To není nic proti UA. Stačí si nastudovat historii první světové války včetně československých legií. Pro prozápadní občany, návrat Američanů z Vietnamské války a vliv veteránů na motorkářské gangy atd..

“Je nejrychlejší. Jsme sto let před Rusy.” Ukrajinci odhalili svou utajovanou zbraň

A další trapnost. Jak ukazovala každá válka, každý konflikt má dva pozitivní benefity: rozvoj lékařství a technologií. Pokud měl Hitler ve své době nejlepší zbraně, které dodnes USA i celý svět kopíruje, Rusko, ale i UK na to dokázalo velmi rychle reagovat. A my to Rusko pořád podceňujeme. Což je špatně. Nevím, že by UA měla kosmický program jako Rusko. Naopak to Rusko je o 100 let před UA a jeden člun na tom nic nemění. Zvláště když očekávám, že do půl roka bude na světě antizbraň, což není stranění Rusku, ale statistický fakt. Dříve RPG ničila obrněná vozidla a najednou stačilo přidat např. ocelovou mříž a problém byl vyřešený. Když vidím Rusko, jak pokročilo v radioelektronickém boji, tohle je hloupé.

Nový kapitán West Hamu? Dělal bych to s hrdostí, netají Souček

Tak se tvoří legendy, na rozdíl od pánů Řepků.

Voják u Bachmutu našel v ruském dronu motor z Česka

Není to příjemné, ale nic s tím neuděláte. A tvrdit, že ČR je vinná, je drzost. Když si ten motůrek objedná třeba Brazílie, jak výrobce může zajistit, že se dále neprodá do Ruska. Podívejte se na Severní Koreu a oblibu jejich vůdců v champagne. Jak se tam dostává super luxusní zboží z Francie? To jenom my si tady lžeme do kapsy.

Kyjev má plán pro případ ruského atentátu na Zelenského, píše Politico

Rekonstrukce Kyjevské oblasti je chaos. Stamiliony dostaly pochybné firmy

Je to jen můj názor. Ale je to právě Rusko, kdo se každý den modlí, aby Zelenskyj byl na živu a vydržel ve funkci prezidenta i po válce. Nikdo z Ruska nemá sebemenší zájem jej zabít. A proč? Korupce. Každá válka jednou skončí. A jak si Zelenskyj s korupcí poradí, nevím. Sami Ukrajinci jej budou nenávidět, až jednou vyjde šílený rozsah korupce. Podívejte se na události po II. světové válce v UK nebo na hnutí Solidarita po pádu Sovětského svazu. Po válce musí Zelenskyj odstoupit, jinak jej vlastní národ bude nenávidět.

Šest mrtvých, vypálené domy, násilí. Žoldnéř od wagnerovců se vrátil do rodné vsi

I to je daň. Rusko bude bojovat do posledního zločince. Jak se budou blížit budoucí mírové rozhovory ke konci, bude nasazení vězňů v sebevražedných misích skutečně masivní. UA se bude chlubit, kolik Rusů zabila, ale paradoxně Rusku neuvěřitelně pomůže. Zbaví ji notorických zločinců, tedy problému a zároveň vytvoří kult hrdinů. Ani bych se nedivil, když by je Rusové na konci války na frontě „omylem“ postříleli sami.

Jednáme s Haškem o kandidatuře, potvrdila Adamová Pekarová

Hašek odpovídá Šulákovi: Kvůli Vaší práci v Rusku je život mé rodiny ve větším nebezpečí

V TOP 09 je hodně příslušníků české šlechty a ta byla zvyklá mít na dvoře svého šaška. Zcela jednoduše. Hodnoty tvoří pouze výroba. Někdo postaví dům, silnici, nemocnici, elektrárnu atd., to je hodnota. Hráč hokeje, netvoří žádné hodnoty. Přijede, zahraje, odjede a konec. Co zůstane lepšího v Rusku? Nic. Naopak. Pokud všechny vydělané peníze investuje v ČR, postaví dům, investuje do nějakého podniku atd., pak vytvoří hodnoty a Rusko jen ztratí. Tam totiž nezůstane nic. Co přinese společnosti koncert, hokejový zápas, divadelní představení? Nic. Vůbec nic. Není to žádná reálná hodnota. Kdyby investoval do ruských podniků, pak je to jiná. Pokud vezme peníze a vrátí se, naopak Rusko oslabí. Pane Hašku, jste hlupák. Vy jste tam hrál rok. O co se zlepšil život běžného Rusa a co tam po vás zůstalo? Nic.

Zalekli se fám o mobilizaci. Slovensko jejich žádostem vyhoví

No, to je krok A. Následovat by měl i krok B. Drazí Slováci, všichni, kdo odmítáte bojovat, bránit svou vlast, nyní budete platit zvláštní daň ve výši 15% z vašich příjmů. Doživotně.

Fremr nám neříkal pravdu, napsali senátoři Pavlovi

Kauza je již u konce, ale mě zajímá, kde je spolek Milion chvilek pro demokracii? Tady je vidět, jací morální, zaujatí ubožáci to jsou. Zveřejněte, kdo vás platí? Reálně platí!

Vaše DNA je všude kolem. Vlasy ani sliny už nejsou potřeba, zjistili vědci

Tak nevím, zda je toto správný pokrok. Každopádně si zaděláváme na další biologickou válku.  

Rusko posílí armádu u západních hranic, Polsko posílá vojáky k Bělorusku

Zima na Ukrajině bude strašná, píše Unian. Na vině je Rusy zcela zničený energetický systém

První výhled počasí na zimu: Sevřou nás brutální mrazy, varují meteorologové

Rusko dle mé analýzy jednoduše změnilo taktiku a rozhodlo se dle mistra Sun-C´, což umí nejlépe. Tuto taktiku okusil Napoleon i Hitler. Jeden příklad. Dodávky elektrické energie. Bombardováním bylo zničeno 70% infrastruktury a toto zničení nebylo obnoveno ani z 50%. Slyšeli jste nyní, že by se Rusko soustředilo na právě na tento kritický bod? A jaká se očekává zima? Krušná. Generál „Mráz“ je prostě obrovské riziko. V říjnu můžeme tedy očekávat opět silné útoky na energetické cíle.

KOMENTÁŘ: Volby mění polský postoj vůči Ukrajině – Veronika Pehe

Demokracie je dobrá, ale v mnohých případech oproti autoritářským režimům slabá. Není zajištěna trvalá kontinuita. A nepsal jsem to již před rokem?

Zelenskyj vyhodil všechny šéfy odvodových center

A to je přesto to, o čem píši výše. Neuvěřitelná korupce. Se stejným problémem se potýkala svého času i ČLR. V jeden rok bylo obviněno i 1,2 mio osob. Ale tam mají trest smrti a zcela odlišný přístup. A já se domnívám, že nelze mávnout kouzelným proutkem a říci, po válce bude mír a láska. Naopak. Ustojí to Zelenskyj? Já jsem absolutně přesvědčený, že ne.

Hrob Trumpové na jinak pečlivě střiženém golfovém hřišti je zarostlý trávou

Pokud tam je. Ale jako daňová optimalizace zajímavé.

Apple vyzrál na Evropskou unii. Do iPhonu 15 skryje tajemný čip, který omezí nabíjení

Jako, fakt mě to naštvalo. Tohle je opravdu trapné.

Německé přístavy jsou plné LNG tankerů. Rusové nedodají Evropě ani kubík plynu

Je to zajímavá zpráva, ale 5 let po válce, jen můj názor, bude vše jinak. A i UA ráda zalepí nějakou díru ve svém rozpočtu.

Dalibor Martínek: Důchodci žijí ve velkých bytech, rodiny s dětmi se mačkají v jedné místnosti, říká průzkum

To si lidé často nemysleli, když zvonili klíči.

Restaurace s nejhorším webovým hodnocením. Účtují si i talíře a příbory

Pětiseteurové dýško přišlo číšníkovi nedostačující. Z movitého hosta vymámil další peníze

Dýško za čekání. Americká „tipflace“ se začíná vymykat kontrole

Tohle je západní Evropa, kde běžný člověk již de facto nemá místo. V článku se píše: „Jisté rodině, která navštívila obci Ramatuelle, v restauraci řekli, že musejí u stolu utratit minimálně sto tisíc euro, což je přes 2,4 milionu korun.“ A tyto restaurace pak nejvíce křičí na státy, musíte zaplatit michelinské hvězdy. To je samozřejmě rozklad Evropy. Za jednu večeři můžete v Asii žít jako pán deset let.  

„Ta, jejíž jméno nesmíme vyslovit.“ Muzeum odstranilo Rowlingovou z výstavy o Harry Potterovi

To již snad nemá ani cenu komentovat.

Jak manipulátoři.cz a Jan Cemper lhali o případu Kyla Rittenhouse

Taktéž bez komentáře.

Demokracie pláče: Čína omezí dětem hraní na mobilu na 2 hodiny denně

No tak to u nás doma asi budu klon Hitlera a Stalina. Jaká demokracie pláče, nechápu. Tohle by měli dělat rodiče. I dvě hodiny jsou extrémně moc. Dcera Billa Gates se v patnácti veřejně vyjádřila, že je to fakt trapné, že dosud nemá a nikdy neměla mobil. Tak asi tak.

Z technických důvodů zavřeno. V Moskvě není téměř znát, že by Rusko bylo ve válce, píše NYT

A ani nebude. Viděl jsem záběry z legendárního nákupního střediska GUM. Pařížská by se mohla stydět.

Orkneje vyhrožují odtržením od Skotska. Připojit by se chtěli k Norsku.

Pamatujete, jak jsem říkal, že separatismus je vždy o penězích? Tak vidíte, co se děje v UK. Pokud by platil případ Kosovo, pak pojďme udělat hlasování a hotovo. Jenže to je nepřípustné. A důvod. Jenom a jenom peníze.

Rakousko dál odebírá plyn ruský plyn. A dál ho i odebírat chce.

A nic se na tom nezmění. Budou protestovat proti Temelínu, ale jaderná elektřina, když je levná, jim nesmrdí.

Matka koupila své sedmileté dceři implantáty. Neuvěříte proč to udělala.

Pokud jsem v minulém článku psal, že za zničenou dnešní generaci mladých mužů mohou pošahané matky, zde to máte. Vy matky ničíte novou generaci lidí. Viděl jsem videa z USA, kde je dítě, syn, je mu cca ¾ roku a matka říká, jsem si jistá, že je gay. A další, co mají syna 1,5 roku a oni říkají, jsem si jistá, že je trans. No to je hnus.

Před 11 lety obletěly svět fotografie ze svatby bizarního páru. Jak vypadají dnes?

No a to je tak vaše nová subkultura LGBT+++ a já nevím, jaká řada abecedních písmen tam je. Byli tady hippies a jak to skončilo. Zdravá část USA je nenáviděla. Smrdí, nepracují, dělají problémy. No a stejně skončí tato nesmyslná kultura.

Muž dal 300 tisíc za to, aby vypadal jako pes. Teď se poprvé prošel na ulici.

Viz o článek výše. V USA a Kanadě se již děti identifikují jako zvířata a mohou učitelce ve škole odpovídat např. štěkáním, nebo mňoukáním. No to je přeci šílené.

Samoobslužná pivní studánka skončila po udání aktivní občanky bez pěnivého moku.

Nadáváme na komunisty a StB. A nyní se chováme jinak? Udavači, práskači, pomatenci. Do pekla s vámi.

Boj s nepracujícími migranty. Německo utrácí miliardy, starostové žádají okamžitou změnu

A tradičně. Poděkuje nyní někdo exprezidentovi Zemanovi?

Hrůzná čísla z války: O končetinu přišlo 50 tisíc ukrajinských vojáků, hlavně kvůli minám

Máme zkušenost po dvou světových válkách. Takže začněte konečně mluvit pravdu. Je na to UA zdravotnictví a ekonomika připravená?

Elon Musk zamítl ukrajinské armádě její žádost o zapnutí Starlinku v oblasti Krymu

Jak svobodná je UA. Tohle beru od Elona Muska jako totální podraz. Ale zase i on by si to nedovolil, kdyby za ním někdo mnohem významnější nestál. Tak to je.

Hotovost dává svobodu: Někteří „Zelení“ už naznačují, že se třeba bude smět koupit jen jednu letenku za rok, říká v rozhovoru ekonom Pikora

Kdy jsem psal o rizicích výlučně bezhotovostních plateb? A nyní to přichází. Šílenci budou určovat, co kdy a kde si můžete nakoupit.

Bára Basiková počítá každou korunu. Přišla o veškeré příjmy a musí si přivydělávat. Vždy si dobře rozmyslí, co si má koupit

To mě baví. Umělci, co si brali za vystoupení desítky, stovky tisíc a koncertovali i 20x za měsíc, dnes brečí, nemáme peníze. No, tak za kasu do Lidlu.

Jiří Krampol o ponížení k narozeninám. Praha 1 mě urazila, ať si starosta koupí pytel mrkve

Nic proti pánu herci, ale Praha 1 má již delší čas starostku.

Odstavené elektrické tahače začaly znovu samy hořet měsíc poté, co se poprvé vzňaly a byly uhašeny

Tak asi tak.

Podle nové studie vypouští výletní lodi Carnival více zplodin, než všechny auta v Evropě

Green deal superbohatých, lodní doprava a její temné stránky

Takže my si tu níčíme ekonomiky, lidé jsou v depresích, podniky krachují a přitom stačí zakázat výletní lodě? Proč to někdo neřekne otevřeně. A pak mě také baví kosmická turistika. Kolik emisí stojí ti tři superbohatí ve vesmíru?

Státy budou dál jednat o míru na Ukrajině. Západ chválí účast Číny

Nevím, zda jsou primitivní média nebo politici, nebo obojí. Byznys s ČLR je pořád stejný. To je super nápad v ČLR znamená, že je to totální sr…. až po skutečně se nám to velmi líbí. Číňan ví přesně, co chce a to si prosadí. Nelze tak usuzovat z jejich účasti a slušnosti nějaký závěr. To je opravdu směšné.  

Klimatičtí extrémisté nepustili v Londýně matku spěchající s dítětem do nemocnice

Demokracie? Ne. Měli je okamžitě zavřít.

Závodní elektromobily shořeli při nabíjení. Závod byl zrušen

To mě pobavilo.

Jak dělají Češi ostudu v Chorvatsku. Tohle je úplně nejhorší, co dokážou

Autor článku je ubožák. Pokud má někdo hotel pro 400 lidí, měl by mít min. 400 lehátek. Pokud má někdo hotel pro 400 lidí a má např. 200 lehátek, pak to není ubohost jeho návštěvníků.

Obrazy, které namalovalo prase, vydělali již přes 28 milionů

Asi jsem již na to nové umění starý.

Ruská Sperbank vykázala rekordní zisk 90 miliard

Zajímavý údaj.

Zdrcující zpráva pro moderátora Evropy 2: Cizí muž mu na pivu oznámil, že starší syn není jeho

Ani nevíte, jak trpím s moderátorem. Kdy již dojde naše společnost k tomu, že je to trestný čin podvodu a tyto matky si půjdou jednoduše a natvrdo na dva až pět let sednout.

Energii dával i nám týlu. Zemřela Blyskavka, oblíbená zdravotnice

Velmi často si vzpomenu na tento článek, když vidím v pražských ulicích mladé a silné Ukrajince.

„Peníze už vojáky nelákají. Chtějí domů, říká ukrajinský velitel

Druhá otázka je, jakou budou mít hodnotu po válce, kdy sám očekávám hyperinflaci ukrajinské měny a to až o 90%.

Tajemný dárce koupil Kyjevu 50 tanků Leopard I

Jak někdo může říci tajemný. Čteme to dnes a denně. Ze zdroje tajných služeb víme atd.. Tak jak toto může být tajné. Není normální koupit 50 tanků. Co je na tom tajného?

Neuvěřitelný pořadatelský zkrat: Bezrukému šampionovi dali za výhru hodinky

A pak že tento svět nemá smysl pro humor.

Foto: Šedesát tisíc lidí zaplnilo Prahu během duhového pochodu

Ok, nic proti tomu. Ale je dobré říci o to b), tj. kolik jich bylo z ČR. Takto se to zdá jako velké číslo, ale polovina mohla být ze zahraničí a to již není taková hitparáda.

Největší ukrajinský pracovní portál ukončil spolupráci se značkami fungujícími v Rusku

Tak tu máme další trapnost. Co chce UA po té válce dělat? Kdo bude platit daně, kdo tam bude investovat?

Nemocnice přestává operovat a omezuje provoz. Chybí lékaři i sestry

Jedno si uvědomme. Negativum přistěhovalectví v současné podobě je popření přírody. Bůh ve své genialitě řekl jasně. V každé společnosti bude xy% geniálních lidí, nadprůměrně, průměrně, podprůměrně inteligentních lidí a retardovaných. A ono to funguje. Jenže pak je tu migrace, která se stává většinově jen z průměrně a podprůměrně inteligentních lidí. Tj, narušíte harmonii. Nějakou dobu to systém zvládne, ale pak již začne kolabovat. A v našem případě lékaři nestíhat. Proč? Protože bůh jasně rozdělil procenta.

Radnice omylem strhla Američanovi dům, teď chce po něm 1,5 milionu za demolici

Hmm, také mě to pobavilo.

Zvrat v případu znásilnění na Tinder rande. Případ se nestal tvrdí policie

Ok, tak kdo je nyní bude soudit za dezinformace.

Expartner zveřejnil její lechtivé fotky. Američanka vysoudila 27 miliard

Černohorka se bránila znásilnění kickboxem. Dostala pokutu za nepřiměřenou obranu

Konečně vidím v USA ještě záchvěv zdravého rozumu. Super. A případ z Evropy? To je nechutné .

Kyjev: Přes Ukrajinu už ruský plny do Evropy nepoteče

Nepoteče možná rok, možná dva. Pak se vše potichu znovu obnoví. Jednak UA je na světové politické scéně trpaslíkem a jednak všechny strany plyn potřebují, včetně UA, aby si inkasovala peníze za přenos. Ono, až uvidí svůj rozpočet po válce, ztuhne jim úsměv.

Putin jednal v Rostově s Gerasimovem. Ve válce zemřelo či bylo zraněno téměř 500 tisíc vojáků

Minulý týden vydalo USA a neziskovky zprávu, že zemřelo 50 tisíc ruských vojáků. Nyní během týdne již 120 tisíc. Tak kde je pravda, kde je dezinformace?

Breivik znovu žaluje Norsko kvůli vězeňským podmínkám. Stát prý pošlapává jeho lidská práva

Chápete to ještě? Já ne.

Závěrem

Velká část článků, co mě zaujali, tu ani nedávám. Možná někdy vydám článek o tom, jak nadpisy lžou, protože lidé často jen přečtou nadpisy a rolují dál. Obsah je však naprosto jiný. Nenechte se však vlákat do pasti stresu, nenávisti, depresí, strachu. V USA v sedmdesátých letech lidé stavěli protiatomové kryty a báli se jaderné války. Kolik rodin bylo zničeno. Prosím, zdravý rozum. A stejné je to i dnes.

MK

Close