Written by 3:09 pm Rady a tipy

Čokoládová pěna s likérem nebo whisky

Tento recept můžete pokazit, jen když budete používat nekvalitní suroviny. Jinak je to neuvěřitelně jednoduché, rychlé a chuťově delikátní.  

Co budeme potřebovat:

  • 50 ml destilátu nebo 70 ml irského likéru
  • 3 bílky z čerstvých vajec
  • 100 ml smetany na šlehání, ideálně 33% a více
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 50 g cukru krupice
  • 10 g ořechů
  • listy máty
  • hrst borůvek, malin, nebo physalis
  1. Čtvrtinu čokolády nastrouhejte a odložte stranou, použijete ji v závěru receptu.
  2. Zbytek čokolády nalámejte na kousky a rozpusťte ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády vmíchejte zvolený alkohol.
  3. Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh, přidejte polovinu cukru a pokračujte ve šlehání. Přisypte druhou polovinu cukru a opět šlehejte. Vzniklý sníh by měl být krásně lesklý. V další misce vyšlehejte smetanu ke šlehání.
  4. Do mísy s rozpuštěnou čokoládou opatrně vmíchejte připravený sníh. Nejprve vmíchejte 3 lžíce a poté přidejte zbývající sníh. Na závěr do směsi vmíchejte ušlehanou šlehačku a část nastrouhané čokolády, kterou jste si na začátku uložili stranou.
  5. Čokoládovou pěnu rozdělte do připravených pohárků, ozdobte zbylou čokoládou, mátou borůvkami a ořechy. Uložte do lednice alespoň na 4 hodiny.

Závěrem

Tento recept je tak naprosto jednoduchý a geniální, že nevyžaduje žádnou složitou přípravu, náročné suroviny, avšak je silně čokoládový a úžasně chutná. Ideální je silná káva, čokoládová pěna a do skleničky alkohol, který je uvnitř pěny. To je prostě geniální. Jak říkám, nelze pokazit. Tak s chutí do toho.

MK

Close