Written by 8:48 am Rady a tipy • 13 Comments

Ron Zacapa La Armonia DOPORUČUJI ideální investice červen 2023

Ať si o rumech myslíte cokoli, za mě má tato sběratelská série nezpochybnitelný smysl. Je jiná obsahově i marketingově a do budoucna po ní bude zájem. Že nad ní dnes mnozí ohrnují nos? Super. Je to příležitost i pro ty, kteří přichází dnes, si tuto sérii pořídit. Jsem absolutně přesvědčený, že kolekce Ron Zacapa Heavenly Cask je odsouzená k úspěchu. Ano, nebude to hned, ale za šest let se mnozí začnou divit. A pak již bude mnohem, mnohem lépe.

Aroma: sherry, ořechy, sušené švestky, kandovaný ananas, ostružiny

Chuť: sherry, ořechy, přezrálé višně, karamel, černý rybíz, lehká vanilka

Dokončení: příjemně dlouhé, sladší, velmi pěkný vliv sherry

Proč mě právě tato láhev zaujala

Dnes je poměrně složité najít opravdu pěknou a zajímavou sérii láhví, která by působila kompaktně jako obsah, tj. rum, ale také měla zajímavou marketingovou podstatu. To vše splňuje právě tato kolekce od Zacapy. Předně si musíme přiznat, že lahví je na trhu velmi mnoho. To jsem si ale již v minulosti myslel mockrát včetně kolekce whisky s tématikou Hry o trůny, která nebyla komunikačně i marketingově zvládnutá, jinak by byl zisk lahví mnohem zajímavější. To však není případ dnešního tipu. Rozhodně se chci pouštět do diskuse, zda a jaký je to rum, klasická hádka milovníků pravověrných kubánských rumů, vymítačů ďábla sladkosti atd.. Jde o to, že si myslím, že Zacapa vyrábí skvělé rumy a její Heavenly Cask má hlavu i patu obsahově i cenově. Také mě baví, ty čtyři láhve. Není to moc, není to málo, v budoucnu bude možné rozumně prodat jako pěkný komplet. Mám první dvě láhve, takže proč bych měl být blázen a nemít je komplet.

Jak vidím její budoucnost

Komplikovaně a skvěle zároveň. Vše co jsem již napsal: Zacapa, design, palírna, samotný rum, počet lahví, série lahví, marketing atd., to vše mě prostě sakra baví. Nyní je na trhu velký počet lahví a nikdo neví, co s nimi. Já to chápu naopak jako příležitost. Měli jsme tu Tale of Cake a cena rostla i o 50% během dne. Nesmysl. Nyní tu mám skvělou třetí láhev zajímavé série. Je to trochu zlomový moment, protože koupit vs. nekoupit, to záleží na dostupnosti první láhve. Pak sami sebe celkem slušně dostáváte do kleští. Za mě určitě následujících šest let, ještě čtvrtá láhev a pak pět let, to nebude nijaký zajímavý výkon. Pak se to za mě zlomí a cena všech čtyř lahví začne růst. Poroste pomalu, ale za kontinuálně. Pak se za deset let ohlédnete a řeknete si: Cože, Heavenly Cask za tyhle peníze? No to se zbláznili. Ne, nezbláznili, jen vy jste prostě nevyužili super příležitosti tyto láhve vlastnit za celkem mrzký peníz, zvláště dnes, kdy se hraje o další a nekonečné vyšší zdanění alkoholu. Proč nevydělat na zdanění? Situace je vlastně podobná s nemovitostmi, když přešla daň na kupujícího. Cena se nesnížila, jen jedna strana vydělala.

Závěrem

Lorena Vasquez si zasluhuje skutečně uznání. Rum chutná výborně a určitě stojí za to, jej nejen vlastnit, ale i ochutnat. Já děkuji Bestdrinku za možnost privátní degustace. Mě určitě těší, že si člověk může takto kvalitní a zároveň starý destilát člověk pořídit za cenu kolem 2600,-. Takže pokud máte zájem vlastnit do budoucna něco skutečně výjimečného, Heavenly Cask je jasná volba. Však “La Doma” nám již pěkně vyrostla.

MK

Close