Written by 7:07 am Zaujalo mě

Královna Alžběta II. zemřela. A co nyní?

Nechci svůj článek obléci co nějakého patosu, který od včerejšího dne vítězí snad ve všech médiích. Chtěl bych se podívat na tuto neobyčejnou ženu jinak. I mě včera velmi nemile zasáhla zpráva o jejím úmrtí. Proč? Zemřela žena, zemřel symbol toho, co mám ve velké míře tak rád a jak bych rád žil.

V dnešní době, a vidím to zvláště u dnešní střední a mladé generace, se vytrácí jakýkoli smysl pro vyšší princip. Mediální pseudorealita, pokřivené názory a absence pro povinnost. Dnešní ženy často řeší, co mají na hlavě, nežli to, co mají v hlavě. Britská královna byl pro mě vzor starých dobrých časů, které nezemřely, které žijí dál.

Je nezpochybnitelné, že zemřela královna, ale těch je na tomto světě ještě mnoho. Proč právě svět tak mnoho truchlí za Alžbětu? Ano, je to hlava zaniklého, byť nějakým způsobem stále přežívajícího, impéria. Na druhou stranu zemřela obyčejná žena, která nám každý den dokazovala, že láska k muži, manželství a vše kolem, není jen pouhý přežitek. Ukázala nám, že když člověk bere věci vážně, dokáže, že mají smysl a mají sílu přečkat, vydržet vše. Její láska a oddanost manželství, rodině, to je to, co já vidím. Vidím také křehkou dívku s neobyčejným smyslem pro povinnost. Však kolik dní před svoji smrtí ještě tato žena pracovala a jmenovala novou premiérku. Pokud nám něco Alžběta II. na tomto světě symbolizovala, ukázala a zanechala, je odkaz člověka k vyššímu principu. Nevymlouvat se, tvrdě pracovat, stát si za svými rozhodnutími, milovat a plně se oddat svému životnímu poslání. Takto jí vidím já, takto na ní budu vzpomínat.

Na druhou stranu si také musíme říci, co bude následovat. Britská královská rodina je nazývána „firmou“, kterou bezpochyby je. Její smrt musíme chápat jako začátek obrovských změn, zvláště když si uvědomíme sílu odkazu takto mimořádné ženy. Královna zemřela, ať žije král. Jenže král bude ve Velké Británii nyní minimálně 120 až 150 let, což je dlouhá doba, protože nástupnická linie je nyní výlučně mužská. To zcela nepochybně povede k řadě, jak bych tak řekl, vizuálních změn, kdy královna bude nahrazena králem. A to jak zde píši, na velmi, velmi dlouhou dobu. Tudíž v duchu tohoto blogu lze vidět v dané situaci i zcela mimořádnou příležitost. Vše, co bylo a je spojeno s touto panovnicí, má mimořádnou investiční příležitost. Byl bych nerad, aby to vyznělo špatně, nedůstojně, ale čistě z prosté faktologie, pokud si chcete ponechat nějakou vzpomínku na královnu, je nyní jedno z posledních možných období. Z investičního hlediska je to samozřejmě věc velmi, velmi dlouhodobá, ale na druhou stranu, další takto výjimečné období zde nemusí být i stovky let. Pokud máte možnost dnes pořídit něco zajímavého, spojeného s tímto obdobím, neváhejte. Tato příležitost se zcela jistě ve vašem životě již nikdy nebude opakovat.

Závěrem

Život Alžběty II. byl zcela vyjímečný, protože i taková byla doba. Nový král Karel III. tuto možnost, i vzhledem ke svému věku, mít nebude. Dnes se stáváme svědky něco mimořádného. Stáváme se svědky velké historie, která se teprve tvoří. Královna je mrtvá, ať žije král.

MK

Close