Written by 8:02 am Zaujalo mě • 9 Comments

Czech National Spirits Competition 2022

Již se nám nezadržitelně blíží druhý ročník. A jaký bude? No předně si musíme říci, že situace je pro nás mnohem, mnohem příznivější, protože není covid hysterie, takže lze alespoň vůbec nějak plánovat. Ještě dnes vzpomínám na první ročník, kdy jsme museli připravit celou akci za 24h, což byl neuvěřitelný výkon a ještě dnes si pamatuji, že jsem během akce zhubl 4,5kg. I takové jsou okamžiky a vzpomínky, které nejsou vidět, nicméně organizátor si je bude pamatovat do konce života.

Změn oproti prvnímu ročníku je hned několik. Předně je to místo pořádání akce, kde jsme zvolili Hlavní sál Senátu Parlamentu České republiky. Nádherné, reprezentativní prostory, co si přát více. Také jsme zažádali o nějakou společenskou podporu a je až s neuvěřením, že se nám podařilo získat a oslovit jak nejvyšší politické představitele, akademickou sféru, tak soukromý, podnikatelský sektor. V červnu mi jeden pán řekl, že by to uměl lépe a zachoval se poměrně velmi neeticky. Usmál jsem se a odpověděl mu, že ještě nic neudělal, aby z oblohy, výšek určených pouze bohu, sešel na zem a uvědomil si, že druhý na druhý ročník jsme více jak dobře připraveni. Myslím si, že on si dnes trochu drbe hlavu a naše pokora, poctivá práce sklízí úspěch a podporu u Kanceláře prezidenta republiky, Starosty Prahy 1, České zemědělské univerzity, Československého ústavu zahraničního atd.. Na akci samotnou bude pozváno více jak třicet významných diplomatů, velvyslanců a různých zastoupení. Kdybych dnes řekl, kdo vše z velvyslanců si u mě osobně vyžádal pozvání …

Jsme si také vědomi odpovědnosti jisté úrovně, takže máme připravenu krásnou jazzovou hudbu, bohatý catering a zábavní program. Káva Dallmayr, čokoláda Janek, doutníky Dictador, raut s obsluhou v krojích, neomezená ochutnávka soutěžních vzorků atd.. V tuto chvíli se domníváme, že máme docela našlápnuto k velmi prestižní a sympatické společenské události nejvyšší úrovně. Pokud se vše povede a vše se stihne, bude na akci předána cena vítězi prvního ročníku. Nejkrásnější a nejdražší láhev českého destilátu v historii české samostatnosti, možná i vůbec. Zlatem, drahými kameny, křišťálem a špičkovými zlatníky i skláři jsme nešetřili. Cena láhve? Podle prvotního odhadu včetně umělecké hodnoty min. 5 000 000,- korun. Vyrobeny budou pouze tři kusy a jedna půjde do veřejné aukce v Praze nebo ve Vídni. Přítomnost zástupců minimálně české knihy rekordů tak bereme jako věc absolutně samozřejmou.

Naše medaile musí mít váhu, k čemuž všechno úspěšně směřuje mílovými kroky. Na události bude přítomna řada zástupců TV, tištěného i internetového tisku. Vše musí běžet jako na drátkách. A jaké jsou další novinky druhého ročníku? Asi největší jsou ty, že do soutěže byly na základě požadavků zařazeny likéry a pak také se soutěž pomalu stává mezinárodní, protože do ní bude začleněn i slovenský prvek. Nevýhodou je značný zájem o vstupenky, protože počet míst je přirozeně velmi omezený a do poslední chvíle nebudeme znát počet účastníků. Do prodeje se tak dostane cca 20 ks ve formátu all inclusive v ceně 5 000,-.

Závěrem

Pokud máte kolem sebe nějakého zajímavého výrobce českého, slovenského destilátu, likéru, budeme rádi, když jej odkážete na naše stránky www.cnsc.cz , na kterých se případný účastník dozví vše potřebné a je to možná i jedna z velice elegantních možností, jak se na naši akci dostat zcela zdarma, protože účastníci mají právo na 1+1 vstupenku zcela zdarma.

MK    

Close