Written by 11:53 am Zaujalo mě

Zprávy, které mě zaujaly 04/2022

Minulý měsíc jsem tuto rubriku vynechal, protože hlavním tématem byl konflikt na Ukrajině. K tomu se mi moc nechce veřejně zasahovat, takže když nebyla jiná, alespoň trochu veselá témata, prostě jsem vynechal. To duben je o mnoho zajímavější, byť vyhnout se hlavnímu dění nedá.

Emma Smetana neví kam s penězi, tak si pořídila byt za 17 milionů. Přispěli jí daňoví poplatníci. “Měla jsem plný nárok,” burácí z luxusní dovolené

Dalibor Janda se tvrdě opřel do kolegů: Mají prachy a řeknou si o covid dávky? Jsou to ubožáci!

Možná byste to zrovna od Dalibora Jandy nečekali, ale má naprostou pravdu. Psal jsem o tom již ve fázi schvalování tohoto příspěvku, protože do platů herců vidím. Nepřijde mi nemorální, když si řekne o příspěvek herec, který bere dvacet tisíc. Přijde ale jako vrchol sprostoty, když si řekne o příspěvek někdo, kdo bere 25 000,- a více za natáčecí den, nebo kdo si v nekonečném seriálu vydělal desítky milionů, nebo si vezme ze půlhodinové vystoupení půl milionu atd..

Je mi úplně jedno, co si myslí velvyslanec, ruskou školu navalí, říká starosta

Mopsíci Američanů, vysmáli se ruští diplomaté apelu Černínského paláce

Je to hrozné, když se diplomacie stěhuje z budov na ulici a vzorem je Pavel Novotný. V minulosti jsem se účastnil mnoha setkání jednání, ale pořád mi rezonuje jeden rozhovor: A proč k nám Vaše Excelence posíláte béčkové diplomaty? Posíláme vám takové, jaké si zasloužíte. A je to pravda. Druhý článek je ještě horší. Veřejně vyzvat někoho ke zradě je prostě …., nemám pro to komentář. Omlouvám se, nemám.

Bitcoin se opět prodává za milion korun

První bitcoinový stát má problémy. Experiment nefunguje

Zbývá vytěžit 2 miliony BTC. Zájem o těžbu Bitcoinu je největší v historii

Vezměme, že všechny bitcoiny byli již vytěženy. A co dál? Nic. Tak to skončí.

Prázdné regály v Německu. Lidé vykupují mouku, olej, těstoviny či rýži

Zbytečná panika, ale i takovou moc mají média.

Vévodkyně Kate ochutnala samčí genitál lastury s účinky viagry

Úroveň našich médií jde stále níže a níže. Podobné reakce měla i má dcera, než jsem se jí zeptal, zda má ráda vinnou klobásu nebo jitrnice. Když mi odpověděla, že ano, pak jsem jí řekl, že jí něco, kde celý život zvířete byly hov… A tak to je.

Kúdelova kauza? Hodně to přispělo k mému odchodu ze Skotska, říká český gólman

Tak to bychom měli tu demokracii a svobodu v praxi.  

Orbánovi nelze blahopřát, řekl Bartoš

Nemusím být příznivcem Orbána, ale ve svobodné zemi, ve svobodných volbách, zvítězil svobodnou volbou lidu kandidát. My to prostě musíme respektovat. Můžete hrát fotbal, během zápasu máte 85% držení míče, vystřelíte na bránu 30 střel, z toho dáte 10x tyč, a pak jedno nakopnutí, jedna střela a vy jste prohráli. To je prostě fakt, je třeba to respektovat. Velmi mě mrzí, když někdo nechápe, že když s někým bydlíte v panelovém domu a jeden chce vyměnit okna za plastová a druhý za dřevěná, je to rozpor, který je třeba řešit, ale není to důvod k tomu, jít vedle sousedovi zazdít dveře a podpálit mu byt. Diplomatické schopnosti p. Bartoše se také ukázali po volbách, když plakal, že ho koaliční spojenec podvedl. Co k tomu říci více?

Čerpací stanice MOL vydělávají na Češích. Data ukazují extrémní marže

Fialova vláda v krocení cen benzínu šlápla vedle. Společnosti MOL i přes „kontroly“ razantně rostou marže

Jsem zvědavý, kdy konečně někdo přizná, že je potřeba naplnit státní pokladnu, a tak se budou dělat opatření pouze „na oko“. Na účtech běžných občanů jsou tři biliony korun a ty musí pryč. Vím, o čem mluvím. Nikdo inflaci krotit nechce.

Penzista jezdí celé dny autobusem. Je to levnější než doma topit

Smějete se? Nesmějte. Budete na tom stejně. Již pět let tu kritizuji dobrovolné spoření na důchod. Druhý, třetí, čtvrtý, pátý pilíř. Tak nyní vám řeknu neveřejnou informaci. V následujících 3-5 letech se počítá s inflací až 50% v součtu. Spořili jste? Nemáte nic.

Domů mi stále chodí povolávací rozkazy do války. Právně jsem totiž stále muž, říká transgender Ukrajinka Iliya

Já doufám, že jedno válka na Ukrajině ukázala. Všichni normální, zdravě uvažující lidé mají vyřešen genderový problém. Nejsme si rovni a nikdy nebudeme. Muži doma, ženy a děti do bezpečí. Žádná rovnost není. To, že muži bojují, krvácí, jsou zmrzačováni, ponesou si silné psychické následky, budou umírat atd., zatímco ženy jsou v bezpečí a starají se o děti, mi vůbec nevadí. Tak jsou karty bohem rozdány. Ale vše má své pro a proti. Nelze chtít jen benefity. Vždy jsou práva a povinnosti. Když rovnoprávnost, tak se vším všudy nebo vůbec.

Čtyřletého chlapce vyloučili, protože napadal žáky i zaměstnance. Je to diskriminace, říká matka

Každé dítě je nepopsaný list papíru. Jen my rodiče rozhodujeme, jak to bude dál. Klasickým tvrzením toxických matek je právě diskriminace, nebo svalování viny na ostatní a hledání nereálné pomoci. Typickým příkladem, který naprosto nesnáším je, že by se měla zavést povinná vojna. To, co matky zanedbaly za 18 let, má stát napravit za rok? Děláte si legraci. A ještě pak budeme poslouchat šikana atd.. Nic. Začněme sami od sebe.

Dlouhý: Firmy zvýší platy až o 10 procent, úředníkům bych nepřidal

Tak ale přiznejme pravdivou míru inflace a přesná čísla potřebných.

Vyplísní i prezidenta. Ukrajinský velvyslanec v Německu kašle na diplomacii

Mám jednoduchou otázku, a vy jste Vaše Exelence s takovou mírou korupce dělali v posledních dvaceti letech co? Neříkám, že jsme bez chyb, ale aby mi někdo moralizoval a ještě takto, no tak to musí za mě mít hodně „čistý štít“.

Kadyrovův luxusní život. Tryskáč za dvě miliardy mi platí Alláh, říká čečenský vůdce

A já hlupák se nechtěl pokřtít ve víře římsko-katolické. Jen nechápu, proč ty šeky nedošly do ostatních islámských zemí, kde se jezdí na oslu. Asi zdravý životní styl.

Lidl opouští bateriová elektrická auta, narazil přesně na jejich přehlížené problémy

Teorie vs. praxe.

Drsná Liga mistrů! Slavící hráče Liverpoolu minula kovová tyč, létaly i zapalovače

Souhlasím. Zabití OK, říci někomu, že je pitomec, mezinárodní spor.

Muž si pod domem sám postavil nádherný vinný sklípek s klenutými stropy

Skvělá inspirace.

„Noví pacienti s novými poruchami.“ Systém dětské psychiatrie se hroutí

Tak to dopadá, když nahradíte jednu na zadek dlouhým rozhovorem a medikamenty.

Protekční migranti? Uprchlíci z Afriky a blízkého východu „závidí“ Ukrajincům

Tak možná to bude tím, že nikdo z nich nezapaluje ubytovnu, když je slabá wi-fi.

Brumbálova tajemství: Čeká nás v novém díle čarodějův coming out?

Víte proč je krteček nesmrtelný? Nic neřeší. Chce autíčko, je smutný. Pak vidí kluka jak jej rozbil a vyhodil. Opraví jej a je šťastný. A nebo když chtěl kalhoty? Já chtěl ještě v 15ti hrát hokej, hrát hokej a hrát hokej. Krásné dětství.

„Don’t say gay!“ Na Floridě zakázali při výuce probírat jiné sexuální orientace

Každá akce má svoji reakci. Jak dopadla mnou velmi kritizovaná kampaň Me too? Prodělali jen ženy.

Závěrem

Prožíváme těžkou, ale zajímavou dobu. Mnohokrát jsem to psal. Nejlepší cesta vpřed je často cesta vzad. Já bych si přál co nejméně radikalismu v našich ústech a co nejvíce lidí ve studovnách. Poslední měsíc jdu z jednání do jednání, schůzka střídá schůzku a vždy začínám a končím stejně. Všechno je jinak. A nezapomeňte. Každá revoluce sní své vlastní děti.

MK

Close