Written by 8:56 am Zaujalo mě • 11 Comments

Zprávy, které mě zaujaly 02/2022

Cukrář Josef Maršálek o angažmá v královském paláci: Princ Philip byl gurmán, Alžbětě II. stačí levné sušenky …..

Krátký, ale velmi zajímavý rozhovor s přirozenou pokorou. Velmi se mi líbilo. Je třeba číst mezi řádky.

Senzační objev: Nové palivo pro jaderné elektrárny je levnější než uran a bez radioaktivního odpadu …..

Je třeba si rovnou přiznat. Jaderná energie je budoucnost, ČR musí být absolutně nezávislá a nelze opakovat chyby ostatních, kdy křiklouni Rakušané, když se ochladí, kupují elektřinu z uhlí z Polska, ale pšššt, nesmí se o tom mluvit.

Univerzita varuje před Orwellovým 1984. Jsou v něm prý „urážlivé a znepokojivé“ údaje …..

„Jednou dosáhne tolerance takové úrovně, že bude inteligentním lidem zakázáno přemýšlet, aby se hloupí neurazili.“ F. M. Dostojevskij Pořád si říkám, kdy nastane doba jako z L. F. Věka, kdy se budeme potají vkrádat do knihoven, kostelů a krást, spíše zachraňovat největší díla tohoto světa. A pak se také bojím doby, kdy vtrhne dav do ulic a začne pálit knihy s tím, že ten nový Hitler, má rád děti, a nikomu to nepřijde divné. Naopak.  

Nacistický průvodce pro šťastné a veselé Vánoce: Vůdcova vize se promítla do všech německých domácností …..

Ještě na střední škole jsem se dostal do pře s pí. učitelkou, kdy jsem si připravil dva texty. Jeden ze současnosti, kdy jsem všechna slova jako evropský, proevropský změnil na pokrokový, lidový atd.. Nejdříve jsem pí. učitelce předložil „komunistický“ text. Odsoudila ho neuvěřitelným způsobem. Pak jsem jí předložil originál. Přestala mluvit. Faktum věcí zůstává často stejné, jen mu dáváme odlišné názvy, abychom zamaskovali jeho nebezpečnost.

Influencer měnící rasu si chce nechat zmenšit přirození, aby byl stoprocentní Korejec …..

Tento druh článku zmiňuji již několik let. Ještě před cca rokem a půl se mi lidé v komentářích na starém webu smáli, že to přeháním. Psal jsem mj. i o zkracování penisů a přechodu ke standardizaci všeho. A je to tady. Rasa a rasy se budou do roku 2050 měnit a to téměř s absolutní jistotou. Takže vítejte v začátku všeho.

Student chtěl vyjednávat s Muskem, teď sleduje letadla dalších boháčů …..

Krásný počin. Tak nyní máme vcelku jasno. Rovní a rovnější.

Univerzitní tým zakázal gesto svého maskota, připomínalo nadvládu bílé rasy …..

Skvělý článek o tom, jak zase primitivní posluhovači nového řádu ukázali svoji hloupost. Vyměněný symbol OK, byl vyměněn za symbol Islámského státu: „Není boha kromě Alláha a Mohamed je posel Boží.“ Již dvacet let říkám, že proti ideologii nelze bojovat zakazováním znaků a ideologických symbolů. Velmi snadno se totiž vymyslí nové.  

Pohár pro českého Šampiona roku 2021 zamířil do Lihovaru Mareček v Modré …..

A tohle mi prostě udělalo radost. Jsem rád, že pronikáme do lokálních médií. Příští rok snad již budeme hrát první ligu.

Boom náhražek masa. Steaky z 3D tiskárny servírují i michelinští kuchaři …..

Svět se začal otáčet směrem vzad, tj. k přírodě, bio produktům atd.. Brambor by měl být brambor, maso by mělo být maso. Chápete 3D tiskárny?

Číno, boj se. „Přemluv bábu“ Mádl zasáhl olympiádu …..

Já nemám nic proti tomu, když někdo bojuje proti Číně. Je to zcela regulérní vyjádření názoru. Jen nechápu, proč v té Číně nakupuje, obchoduje s ní atd.. Proč nepožaduje sankce pro MOV, který ČLR tyto hry přidělil. Budu také rád, až budou hry v USA, vyjádříme-li stejný názor a podporu americkým indiánům. Ne. Můj názor je, že politizování OH tu již jednou bylo a ničemu to nevedlo. Naopak. OH mají být nepolitické. Pokud máte s ČLR problém, proč jste jí přidělili OH v tak krátkém časovém horizontu podruhé? Nechápu.

Průzkum: Volby do Sněmovny by vyhrálo ANO, Piráti jsou na hraně volitelnosti …..

Přesně do puntíku se plní má předpověď. Ještě příští volby 5,5% a pak navždy sbohem Piráti.

Čína ekonomicky drtí malou Litvu. Česko může být další na řadě …..

Když si RF došlápla na champagne, bylo jasné, že svět se mění. Kroky a možnosti ČLR jsou obrovské. Neříkám, že je to důvod se podělat, ale zase běžet naproti zdi je hlupáctví nejvyššího zrna. Nikdo nikdy ještě žádnou velmoc neporazil. Vždy se porazila sama zevnitř. Hotovo.

Podívejte se, co zbylo z nádhery paláců Saddáma Husajna …..

Pokud se děje revoluce, je to prostě přirozená součást lidského bytí. Na druhou stranu by měla být zachována určitá kontinuita. Druhé devadesátky jsou pro ČR i svět prostě nepřijatelné. Severní Afrika jasně ukazuje, že rozbít státy a jejich systémy bez další vize, pokud jí není trvalý chaos, je nepřijatelné.

Zrušíme Facebook a Instagram Evropanům, varoval Zuckerberg …..

Tak toto vyhrožování mě skutečně pobavilo. Zrušte falešné, neaktivní profily a stane se z vás světový trpaslík. Evropa i svět bude bez FB lepší. Ale hlavně klausovsky, trh to vyřeší za MZ. V den, kdy FB odejde, bude spouštěn konkurenční projekt. Seznam se již hlásí.

Biden je starý plesnivý maňásek, tweetoval Musk a dosáhl svého …..

To je rozdíl mezi USA a ČLR. Jak snadné. Seberte Muskovi dotace a v minutě uvidíte, že bude zpívat úplně jinou písničku. Bohemia energy ukázala, že nikdo neroste do nebe, některé věci zkrátka bolí, ale nejsou pro společnost nepřekonatelné.

Inflace raketově vystřelila. Přišlo největší zdražování v historii Česka …..

Kdo se mi smál, když jsem řekl, že mezi léty 2021 -2023 odepíšeme 20-25% hodnoty svých peněz? Jedno je důležité si uvědomit. Jedna věc je inflace přiznaná a druhá reálná. V Turecku také tvrdí, že je 50%. Směšné.

Bidenův nebinární expert na jádro brnká konzervativcům na nervy …..

Každá velmoc se nakonec porazí sama.

Superbrand bitcoinu se hroutí. Podíl mince na trhu spadl na úroveň kryptoměnového pravěku …..

Ještě se párkrát zvedne a pak konec.

Neustále se svléká a bodá jiné jehlou. Zakažme Mr. Beana dětem, žádají pohoršení rodiče …..

Atkinson: Musíme přijímat i jiné názory. Místo toho máme dav, který hledá, koho upálit …..

Je to jednoduchá volba. Máte s Mr. Beanem problém? Vypněte TV. Jednoduché. Místo toho, aby se lidé starali o své děti doma vypnutím TV, protože oni sami jsou naprosto neschopní, vychází do ulic a snaží se upalovat ostatní, kteří problém nemají. Ještě jednou. Něco je demokracie a něco je svoboda. My máme ale demokracii.

Ministerstvo odmítá odškodnit za očkování. U soudu narazí, říká advokátka …..

Nic nebude. Nyní jen svět potřebuje jinou globální kauzu, aby se díval jinam. Covid: Zavřete oči, odcházím…

Čtvrtek je nový pátek. Belgie představila zákon, který zaměstnancům umožní pracovat jen čtyři dny v týdnu …..

Nelze lidem nechat stávající finanční prostředky a dát jim den volna navíc. To prostě nefunguje.

Covidové kompenzace čerpala i Tereza Kerndlová: Museli jsme prokázat ztrátu, hájí zpěvačku její manžel …..

Nemám na to čas, ale bylo by zajímavé projít FB, Instagram atd. a ukázat kolik „celebrit“ žádalo a dostalo příspěvek a kolik během covid pandemie navštívilo exotické ráje. A vy jste jim to zaplatili.

Rasismus v Tesle? Kalifornský úřad podá žalobu na Muskovu automobilku …..

Až se jednou tito lidé naštvou a přesunou všechny své továrny do zahraničí, protože budou odmítat z nejrůznějších nesmyslů chodit k soudu a platit nesmyslná extrémní odškodnění, budou se v USA divit, že mají nevybrané daně a vysokou nezaměstnanost. Tak jednou naše korektnost zničí západ.

Elektrárny v Česku se nevyplatí. Energii nám zajistí dovoz, míní europoslanec …..

Já přemýšlím, co k tomu napsat. Vlastně jsem hrozně naštvaný, zklamný a vše dohromady. Jak tohle vůbec někdo může říci?

Závěrem

V tuto chvíli jsme v plné přípravě následující revoluce. Lidé z polí do továren, pak následovalo několik dalších období, abychom před lidmi tajili, co bude znamenat plná aplikace průmyslu 4.0. Svět se rozdělí do 4 skupin, kdy nebude na dalších 100 let návratu. Je tedy jen na vás, zda pochopíte, jakou máte roli, pochopíte další „kuponovou privatizaci“ nebo se budete dívat a následovně se divit.

MK

Close