Written by 2:45 pm Rady a tipy • 14 Comments

Ezra Brooks 15y DOPORUČUJI ideální investice prosinec 2021

Tak tento měsíc půjdeme do burbonu? Za mě tedy určitě ano a právě Ezra Brooks 15y je velmi zajímavá láhev, kterou lze zakoupit nejen na internetu, ale i slušné zásoby mají v některých specializovaných obchodech. Za mě určitě skvělý tip na Vánoce, který zcela určitě stihnete.

Aroma: švestky, fíky, káva, smetana, přezrálé třešně, jablková marmeláda, lehká skořice, vanilka

Chuť: jablko, švestky, skořice, karamel, květy – možná lípa, heřmánek, káva, hořká čokoláda

Dokončení: sladké, poměrně dlouhé, dub, hořká čokoláda, přezrálé ovoce

Proč mě právě tato láhev zaujala

Je na čase také jednou doporučit opravdu kvalitní bourbon. Když se podíváte na jeho recenze, byť má „pouhých“ 15y s přehledem poráží i mnohem starší a známější konkurenci, kdy téměř vždy jeho hodnocení atakuje nebo převyšuje 90/100, což si myslím, že je velmi dobré. Když se podíváte na obsah alkoholu, který se mi hodně líbí, a poté tento bourbon ochutnáte, jistě mi dáte za pravdu, že velmi nenápadná láhev v sobě skrývá překvapivě výborný obsah. Pokud bych chtěl vsadit na velmi příjemnou kvalitu ještě za velmi dobrou cenu, pak je to právě Ezra Brooks 15y. Pro mě je to ještě velmi příjemný bourbon, který není cenově zkažený reklamou a má to nejlepší ještě před sebou. Pokud bych chtěl skutečně něco podobného, po ochutnání musím říci, že neznám na českém trhu příliš velkou konkurenci v poměru cena vs. výkon.

Jak vidím její budoucnost

Tak asi všichni víme, že já již do bourbonů investuji dlouhou dobu, to byl např. Blanton´s SFB běžná láhev, dnes v celé EU naprosto nedostatkovým zbožím, co v eshopu vydrží den, max. dva a je pryč. Stejně tak to vidím u této doporučované láhve, kterou si můžete pořídit v obchodě jako já za 3555,-. No a její budoucnost vidím dobře. Obliba bourbonů raketově stoupá, kdy se zvýšenou poptávkou se zvyšuje podíl odpadu, marketingových nesmyslů, aby se hledala jehla v kupce sena, kdy lajk nechápe, proč právě tento bourbon je nebo byl skvělou volbou. Bourbonový matadoři jsou již dnes tak drazí, nebo je nelze sehnat, že právě Ezra Brooks 15y je v tuto chvíli fantastickou volbou, která se zcela jistě vyplatí.

Závěrem

Sice jsem chtěl doporučit jinou láhev, ale tato mi nakonec přišla zajímavější proto, aby mi Jiří, myšleno v dobrém, nenapsal, teď tu byl. Tak nyní říkám, na trhu je těchto lahví poměrně dost, ale zároveň i málo. Takže, kdo si pospíší, vyhrává. Tak v příštím roce s tipy na viděnou.

MK

Close