Written by 11:44 am Lifestyle

Být šik, je nejvíc

Tři zajímavé, známé tváře, které by krasavce roku asi nevyhráli, ale svojí osobností vás porazí. Někdy vidíte člověka a musíte se ptát: Co na něm vlastně je? Čím je ten člověk tak výjimečný, že ani já, ani ostatní z něho nemůžeme spustit oči. Není to žádný krasavec, nemá postavu atleta, ale něčím všechny převyšuje. Je to zkrátka tím, že je „šik“.

Karel Gott

Jedna z našich největších hvězd, nyní mě spousta žen asi ukamenuje, nikdy nepatřila mezi největší krasavce. Nicméně, ať jste Karla Gotta viděli kdykoli, prostě mu to slušelo. Je to jedna z našich celebrit, která nikdy nebudovala svoji kariéru pomocí skandálů, ale naopak se prosadila tím, že něco opravdu umí. Jenže nadaných lidí je mnoho. Například já se nikdy nedívám na talentové soutěže. Nyní to přeženu, ale když vidíte tříletého kluka, jak hovoří čtyřmi světovými jazyky, udělá salto, perfektně zatančí a zazpívá, mám deprese a pocit méněcennosti. Proč byl tedy Karel Gott tak úspěšný? Bezpochyby měl talent a uměl. Ale také to byl velký dříč s širokým záběrem vědomostí, uměl se chovat a osvojil si perfektní vystupování.

Karel Gott si potrpěl na dokonalý vzhled, kvalitní oblečení a měl, byť ne osobitý, styl. Pamatuji si na méně známou historku, kterou vyprávěl Michal David, který potkal pana Gotta v západním Německu a říká mu: Tedy Karle, máš pěkné sako, to muselo stát alespoň sto marek. Načež mu mistr odpověděl: Ale Michale, ty máš dobrý humor. Co dnes, prosím tě, koupíš v Německu za sto marek?

Pozn.: Sto marek bylo zhruba dva tisíce čtyřista korun, což bylo více jak tehdejší průměrný měsíční plat.

John Malkovich

John Malkovich je americký herec, režisér, divadelní výtvarník a producent, který se objevil ve více než 70 filmech a získal 2 nominace na Oscara. A opět to není nějaký zvláštní krasavec. V jeho obličeji lze vyčíst jeho chorvatsko – skotsko – německý původ. Málo kdo o něm ví, že v dospívání trpěl nadváhou, držel přísnou dietu, následně rád sportoval a miloval hudbu. Nicméně i on splňuje hlavní podmínku gentlemana, je šik. Zajímá se o dění kolem sebe, má všeobecný přehled a je ochráncem přírody.

Mezi zajímavosti patří i jeho vlastní oděvní značka Technobohemian kombinující klasický a uvolněný styl městského oblékání. John si vše navrhuje a řídí sám (skici modelů, výběr látek atd.).

John Malkovich je velmi zajímavým mužem, který si vytvořil svůj vlastní osobitý styl a svojí výraznou osobností vyčnívá nad ostatními. Je typickou ukázkou toho, jak lze žít a stárnout s grácií bez extrémních plastik. Zkrátka, někdo má plastiky, něco má charakter.

Pierre Richard

Abyste pochopili Pierra Richarda, musíte opravdu vyzrát a dospět. Jinak nemáte šanci. A tak i já jsem změnil svůj dětský pohled, kdy jsem jej viděl jako zábavného, avšak nevýrazného klauna, na dnešní obdiv vůči jeho osobě. Pierre Richard, rodným jménem Pierre Richard Charles Léopold Defays je francouzský herec, komik, režisér, vinař a příležitostný zpěvák. V 70. a 80. letech 20. století proslul v řadě filmových komedií, kde povětšinou ztvárnil potrhlé, roztržité a nesmělé hrdiny. Kdo byl pozornější, všiml si jeho celého jména. Ano, Pierre Richard pochází z bohaté šlechtické rodiny de Faillis, která pro jeho herecké směřování vůbec neměla pochopení a obávala se, že jejich syn bude žít v bídě. Nestalo se tak.

Pierre Richard je pro mě typický představitel nedbalé elegance, inteligence, vkusu a požitkářství. Tenhle člověk se zkrátka nebere moc vážně a umí žít. Víno, ženy, příroda. Znáte snad krásnější představu života?

A co říci zajímavého na závěr. Snad netradičně jedno moudro z americké nesmyslné pohádky Kung fu Panda: Mazáctví si za peníze nekoupíš. Zkrátka, pokud chcete být skutečná osobnost, chce to trpělivost, cíl a odhodlání. Ale po čertech to stojí za to!

MK

Close