Written by 10:55 am Zaujalo mě

Vodka z výfuku

Média jsou takové holky prodejné. Já jsem tedy v životě ochutnal již leccos, ale na tohle si nechám již z principu zajít chuť. Pokud dnešní svět a všeobecně přijímaná kultura stojí na zdravém životním stylu, měla by stát i na zdravém rozumu. Těžko si pak vysvětlit, jak může někdo propagovat vodku vyrobenou z uhlíkových emisí, tedy karcinogenního jedu.

Grétovize v reálu

Vědci nás straší kde čím. Třeba i tím, že bychom si měli zvykat na to, že budeme pít vlastní moč. No nevím. Jenže tady párek amerických podnikatelů dovedl svůj nápad, dle mého názoru, do absolutního extrému, kdy vyrábí vodku z emisí oxidu uhličitého. Aby to nebyl takový nesmysl i na papíře, destilujeme skládky, tak tomu dodali slova jako udržitelný rozvoj, ekologie, speciální technologie, patent atd..

Chcete být ekologičtí? Pijte naši vodku. Každá láhev odstraní asi půl kila oxidu uhličitého z ovzduší. Už jen jak to píši, tak se mi z toho motá hlava. A kdo že to za tímto produktem stojí? Vodku, která „přispívá“ k ochraně životního prostředí, společně vymysleli Američani Gregory Constantine a Stafford Sheehan. Tomuto, jak říkají výzkumu, věnovali dva roky svého života a svůj produkt nazývají nejčistší vodkou a trhu.

Proces výroby je patentovaný a jak říkají promyšlený. K získání energie využívají solárních panelů. Odpad, omlouvám se, výrobní materiál jim dodávají místní znečišťovatelé. Do budoucna plánují více takových palíren a rozšíření sortimentu o ochucené vodky.

“Když přijdete s něčím, co je natolik nezvyklé, bývá to těžké. Jsme ale přesvědčení, že kapalina, která dovede snížit množství uhlíku v atmosféře, je skutečně revoluční,” dodal Constantine.

Závěrem

Nevím, zda je toto budoucnost, ale jedno vím jistě. Není to má budoucnost. Vždy, když jsem dělal projekt, dbal jsem na to, aby byl selsky rozumný a přínosný. Vždy svým partnerům říkám, pojďme dělat kvalitu. Ta se vždy prodá. Někdo, jak vidíte, sází na odpad. Ale abych jim nekřivdil. Jsou to blázni jediní. Dále také můžete ochutnat vodku Atomic, kdy se hlavní surovina pěstuje v zamořené oblasti u elektrárny Černobil. Dobrou chuť.

MK

Close