Written by 12:25 pm Rady a tipy

Tucet kurzů pro každého muže

Přemýšlíte nad praktickým dárkem? Zkuste se inspirovat mnou navrhovanými kurzy, které ocení každý gentleman. Takový kurz je investicí na celý život.

Kurz vaření

Sociální role ve společnosti i v rodině se nám mění a už i kuchaři se stávají celebritami. Dnešní muž a gentleman by měl umět alespoň něco uvařit. Popravdě je minimálně vhodné vyznat se v grilování, což je pořád tak nějak čistě chlapská záležitost.

Sommeliérský kurz

Vyznat se ve vínu, podle mého názoru patří tak k základním znalostem a dovednostem, stejně jako poznat, zda je řízek připravený z dobrého nebo špatného masa. Nikdo po vás nechce, abyste poznali druh vína a svah (známe přes dva tisíce druhů vína), avšak rozhodně byste měli poznat víno dobré a kvalitní. Ti lepší poznají základní druhy vína, aby dokázali odlišit něco tak triviálního jako je ryzlink a sauvignon. Některé z vás kultura vína zcela pohltí, jako mě, a pak už je to láska na celý život.

Whisky kurz

Dobrá láhev (sklenka) whisky je odnepaměti spojena s opravdovým mužem, gentlemanem. Naučte se vyznat ve whisky, správně ji pít a třeba i jako já, do whisky investovat.

Barmanský kurz

Míchat koktejly ať pro sebe nebo nejbližší známé se může vždy hodit. Základy by měl znát každý a pak už jen zkoušet, zkoušet a zkoušet. Dokonalá zábava.

Kurz vaření piva

Máte li doma pivaře, případně domácího kutila, který by si chtěl vyzkoušet vařit pivo doma, pak je tento kurz ideálně pro vás. Na tomto kurzu se dozvíte vše o pivu a jeho vaření.

Baristický kurz

Když Italové přijíždí do České republiky, všichni je upozorňují, nepijte zde kávu. Češi to prostě neumí. Už to není úplně pravda, avšak míst, kde vám připraví opravdu dobrou kávu, je poskromnu. Tak co to změnit?

Styling (modní) kurz

Trendy, zákonitosti, odborné rady, novinky. To vše se může dozvědět. Dříve než takový kurz objednáte, pořádně si zjistěte, kdo jej skutečně pořádá. Když vám o rámové obuvi hovoří „odborník“, který má baťovky, je to smutné.

Taneční kurz

Není více elektrujízícího pohybu, než je tanec. Je krásný, vášnivý, zdravý. Ten kdo neumí tančit, trestuhodně ochuzuje svůj život.

Foto kurz

Dnes je fotograf každý, kdo má mobilní telefon. Jenže spousta povolaných, málo vyvolených. Druhý Josef Sudek z vás možná nebude, ale neumět fotografovat alespoň dobře? Fotografie jsou vzpomínky na celý život.

Jezdecký kurz

Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla koně. Proč neudělat něco pro své zdraví, postavu, fyzičku. Vždyť spojení pohybu, zvířete a přírody je tak nádherné.

Kurz etikety

Umět se pohybovat ve společnosti je investice na celý život. Je to umění, které má zcela jistě vliv na váš celý život a mnoha případech i kariéru.  

Zdravotnický kurz

Možná by se zdálo, že sem tento kurz úplně nepatří, ale znáte lepší schopnost a dovednost, než je být v krizové situaci klidný a zachránit někomu život. Vaši pomoc mohou potřebovat vaši nejbližší.

MK

Close