Written by 5:51 am Rady a tipy • 17 Comments

Nový článek: AnCnoc 24y DOPORUČUJI ideální investice srpen 2021

Já vím, poslední den měsíce, ale věřte mi, nebylo to tak jednoduché vybrat nějakou láhev, která je za slušnou cenu, je snadno dostupná v EU, především pak v ČR, aby si jí mohlo pořídit větší množství z vás. Po dlouhém rozhodování a zvažování padla má volba na AnCnoc 24y.

Aroma: dub, víno, švestky, citron, pomeranč, vanilka ořechy, jablko, hořká čokoláda, kůže

Chuť: med, pepř, zázvor, pomeranč, citron, mandarinka, smetana, dub, jablko, tabák

Dokončení: citrusy, med, dub, ořechy a opravdu jemná vanilka

Proč mě právě tato láhev zaujala

Naprosto přijímám kritiku, že láhev od roku 2015 je tak trochu ležákem, který nic moc se svojí hodnotou nedělal. Na první pohled se tedy zdá být naprosto nelogické, proč jí tedy kupovat. A já říkám, že základem všeho je načasování. Proč bych měl kupovat v roce 2015 AnCnoc, když se dala koupit za pár korun Yamazaki. Proč i v průběhu let kupovat tuto láhev, když se dali pořídit výhodnější investice? Nebyl důvod. Když si chcete kupovat auto na veterána, asi si jej také nekoupíte hned, jak vyjede z výrobního pásu, byť i to se stává. A to příběh AnCnoc 24y. Doteď nebyl jediný důvod, proč si jí pořizovat. Já si ale myslím, že v následujících cca 6 měsících to bude naposledy, co jí lze koupit tak výhodně. Neříkám, že její hodnota vytryskne na deset tisíc, ale předpokládám, že se jí cena bude pohybovat pod pěti tisíci, což by bylo zhodnocení několik desítek procent. Zkrátka a dobře musíme posuzovat výši vložené investice a výnos.

AnCnoc 24 je pro mě také zajímavá, a to nepopírám, že má dlouhodobé, pozitivní recenze. Podívejte se, co se dnes nabízí. Jedno nezávislé plnění za druhým a dlouho, dlouho nic. A mně se prostě v principu hodí do kontextu sbírky, kdy se nesoustředím na inaugurační láhve, ale naopak na láhve 21y +. Něco mi prostě říká, Martine, kupuj, kupuj zajímavé láhve kolem 25y za slušnou cenu. To prostě nemůže být špatně. Trh zaplavily whisky od 3 do 10y a jsou téměř za stejnou cenu jako třeba právě doporučovaná AnCnoc 24y. Dává vám to smysl? Mě ne. Proto je zkrátka nejvyšší čas, kdy je cena ještě 3 500,-. Tedy pro ty rychlé, co sledují tento blog.

Jak vidím její budoucnost

Již to bylo popsáno. Nyní tu jde hlavně o koncepci, nežli o rychlý zisk, který se ale v dlouhodobém horizontu vyplatí. Mým cílem je pomalu a potichu kumulovat zajímavé 21 – 30y whisky s jasným investičním potenciálem. Je mi jasné, že do roka tato láhev asi nebude za dvojnásobek, i když kdo ví, ale pokud v roce 2022 udělá 30%, tj. zhodnocení o tisíc korun, což beru jako reálné, no není to při bankovních úrocích 1% skvělá volba. A důležité je, že vám cena nikdy nepůjde dolů. Ba naopak. Čím více pozoruji dění kolem whisky, tím více si myslím, že investovat do této komodity má smysl, protože se nemohu ubránit, že daně a náklady budou přibývat, a i kdybychom nedělali vůbec nic, tak díky krokům jednotlivých států a EU prostě budeme vydělávat celkem slušný balík peněz. Abych se zase nerozvášnil příliš. Cena AnCnoc 24y bude pozvolně stoupat, aby se v roce 2025 z ní stal pomalu, ale trvale vydělávající produkt.

Závěrem

Velmi často se mě ptáte, kde láhev koupit. Nechci moc psát kde a jak, protože mě moc nebaví číst, jak dělám reklamu, ale když už jsem na síti od roku 2016, s lehkostí sobě vlastní si to dovolím. Stačí jít na heureku, kde najdete nabídku Rumhouse 3 499,-. Ani ze zahraničí to nevyjde levněji.

MK

Close