Written by 11:26 am Zaujalo mě • 2 Comments

Nový článek: Královský eshop, tip na dárek

Pokud byste se chtěli blýsknout před svými hosty, nebo darovat nějaký zajímavý dárek, byť přiznávám, určitý sortiment, zvláště alkohol, je nyní problémové k nám dostat, je tu pro vás zajímavý tip, který vám zároveň ukáže, jak mj. funguje obchod s alkoholem.

Royal collection shop

Pokud najedete na tyto stránky, velmi rychle zjistíte, že jde vlastně o jakýsi oficiální eshop, který nabízí vždy kvalitní, mnohdy zajímavé a originální produkty, které zdobí znak královské rodiny. Některé produkty jsou za rozumnou cenu, u jiných si nějakou to korunu připlatíte pouze a jen za královský erb, což nepovažuji za nic špatného. Jak to tedy chodí a co mě zaujalo?

Champagne

Pokud se podíváme na prodávané šumivé víno, jedná se o Champagne Baron Fuenté Grand Millesime 2011 0,75l. Cena za láhev je nějakých 40 liber, což je zhruba 1200,-. Úplně to samé champagne, ale již bez královského znaku si můžete úplně v pohodě pořídit i v ČR a cena je kolem 1000,-. Za etiketu si tedy připlatíte 20% + nezanedbatelné poštovné. Na druhou stranu, každá legrace něco stojí a upřímně mi to ještě nepřijde mimo realitu.

Buckingham Palace Dry Gin

Mnohem zajímavější je pro mě tento produkt, který je popisován následovně:

„Lemon verbena, hawthorn berries and mulberry leaves are among the 12 botanicals hand-picked for the gin in the Gardens at Buckingham Palace, which span 16 hectares and provide a habitat for 30 species of bird and over 250 species of wild flower.“

Buckinghamský gin má 42% a bude také podáván na oficiálních akcích v paláci. Pro dokonalou konzumaci se doporučuje nalití odměrky ginu do ledové krátké sklenice, poté doplnění tonikem a ozdobení plátkem citronu.

Za tuto láhev zaplatíte opět 40 liber, což za gin s takto zajímavým příběhem a vzhledem k často šíleným cenám konkurence nepovažuji za něco přehnaného.

Firma

Pokud se dnes hovoří o královské rodině jako o „firmě“, zde toto tvrzení dostává zcela reálný základ. Na druhou stranu to v historii královských rodů není nic nového ani překvapivého. Když jsem byl v roce 2018 pozván na jednání do NY do Trump Tower, v přízemí jsem nalezl Gift shop Donalda Trumpa, kde jste si mohli koupit možné i nemožné, absolutně totální kýče, se jménem a podobiznou celé Trump rodiny.

Závěrem

Mně se varianta s ginem prostě líbí. Má to svůj příběh, má své kouzlo. Nemyslím si, že to bude nějaká převratná pecka, ze které bych se posadil na zadek, ale určitě si několik lahví koupím. Již jen proto, abych doplnil svoji sbírku s cognac, whisky atd. produkty, kde je také znak královské rodiny. Mě to přijde i jako dárek opravdu hezké. Příběh je často cennější, nežli produkt samotný.

MK  

Close