Written by 10:07 am Rady a tipy • 14 Comments

Nový článek: Glengoyne 18y DOPORUČUJI ideální investice červenec 2021

Tento měsíc jsem se rozhodl doporučit skvělou láhev, kterou jsem dlouho přehlížel a v principu jsem jí neměl rád, protože se na první pohled zdála naprosto nudná. Tuctová láhev, obal, i promo. Na Glengoyne na první pohled není vůbec nic zajímavého. Tedy do té chvíle, nežli ji ochutnáte.

Aroma: meruňky, banány, ananas, máta, vanilka, zelené jablko, skořice, mléčná čokoláda, malina

Chuť: dub, káva, karamel, sherry, třešeň, malina, vanilka, vlašský ořech

Dokončení: dub, pepř, kůže, lehká smetana, meruňka

Proč mě právě tato láhev zaujala

Jak jsem psal na začátku, Glengoyne pro mě byla celou dobu ztělesněním nudy. Když ale láhev ochutnáte, zjistíte, že se jedná o skvělou whisky, která rozhodně stojí za degustaci. Na láhvi mě baví velmi zajímavé úspěchy v roce 2020: The Scotch Whisky Masters 2020 – hlavní cena, International Spirits Challenge 2020 – zlato, San Francisco World Spirits Competition 2020 – dvojité zlato atd.. Další zajímavou informací je cena. Když si zajdete na oficiální stránky, vidíte cenu 115 liber, což je v přepočtu 3400,- + poštovné. Když se podíváte na běžnou prodejní síť, je cena o nějakou tu stovku nižší, v zahraničí lze tuto whisky koupil ještě lépe. Já jí koupil v ČR. Přijde mi to pohodlné, čert vem nějakou tu stovku.

Jak vidím její budoucnost

Glengoyne 18y je skvělá láhev, za skvělou cenu, která v poslední době neustále roste. Super je, že lahví je na trhu dostatek a to jak v obsahu 0,7l, tak v obsahu 1l. Někdo by si řekl, proč jí tedy kupovat. No právě proto, že začíná být černým koněm. Její obliba raketově roste, není se čemu divit, začíná sbírat zajímavé mezinárodní úspěchy, její cena každý měsíc stoupá a s čistým svědomím můžeme říci, že potenciál je obrovský. Na trhu, byť je jí dostatek, nebude dlouho. Tohle je whisky, která se hodně a dobře pije. Takže pokud tu mám hodně vypitých lahví, skvělé recenze, vzrůstající oblibu i prodejní cenu, je to vlastně sázka na absolutní jistotu. Na její zajímavé zhodnocení si budete muset ještě chvíli počkat, ale co je za mě jisté, že najednou přijde měsíc a bude to doslova výstřel do vesmíru. Byla všude, nebude nikde a každý ji bude chtít. Za mě skvělá volba.

Závěrem

Nemusíte hledat inaugurační láhve, navoněné názvy, kosmický prach a podobné marketingové nesmysly. Jediné, co mě asi bude vadit, bude rychlý nárůst její ceny. Takže je dobré si ji koupit teď. Již dlouho jsem neměl tak dobrý pocit z doporučované láhve, hlavně pak proto, že si jí může skutečně pořídit spousta z vás. Přeji dobrý, rychlý nákup a radost z výborné investice.

MK

Close