Written by 11:12 am Lifestyle

Proč muž potřebuje mít doma gentleman club?

Jak muži ve společné domácnosti strádají a nechtějí pochopit, že zlo je jejich dobro? Každý muž to asi zažil. Žije si sám, má pohodu a nejednou do jeho světa vstoupí žena. V tu chvíli se z jeho čistého a pohodového bytu stává bojiště. Jenže tento boj nemůže vyhrát. Jedinou výhrou je přeměna v „indiána“ a vytvoření si malé rezervace (gentleman club) v území bílého muže, v tomto případě ženy.

Byť se toto téma může jevit jakkoli úsměvně, pro nás muže je to doslova boj o vlastní přežití. Jak se tedy promění single mužský byt po příchodu ženy?

Chodba

Dříve jste měli jen chodbu, botník a zhruba šest párů bot. Zbytek chodby byl prázdný a čistý. Po příchodu ženy již vaše obuv není v botníku, ten vám rychle zabrala. Koupíte tedy další botník, větší, ale ten také není váš. Opět ho zabrala žena. Oba botníky jsou zabrané, naplněné k prasknutí botami ženy. Vaše boty jsou proto na zemi před botníkem a kdykoli kolem nich žena jde, řekne vám, že v chodbě děláte bordel.

Další, co jste nikdy v chodbě neměli, je věšák. Ten ale není pro vás. To je věšák pro hosty, aby si měli kam pověsit kabát. Jenže po čase to není ani věšák pro hosty. Opět, vše zabral bílý muž. Pardon, tedy žena.

Koupelna

Koupelna byla super. Jen vana, umyvadlo a malá polička na holení, zubní hygienu, nějaký ten krém, parfém atd. Po příchodu ženy se vaše čistá rohová vana zaplnila houbičkami, šampony, mýdly, vůněmi, dekoracemi, peelingy atd. Takže už tam prostě není k hnutí a údržba se stala problematickou. Vaše polička zmizela a nahradil jí několika policový stojan, kde ovšem máte méně místa, než na té původní malé poličce jen pro vás. Umyvadlo, okolo kterého také nebylo nic, opět zdobí armáda dalších ženských kosmetických přípravků. Ten malý koš pod umyvadlem na prádlo, co zcela běžně stačil, nahradili dva větší kamarádi, kteří už ale vůbec nestačí.

Otopné těleso, které „hyzdil“ jeden váš ručník, už také nestíhá a připomíná vánoční stromeček. Okno, kterým jste se mohli dívat z vany na nebe, bylo zakryto několika kytkami. Proč? Protože kytky jsou fajn.

WC

Na WC už není nic. Dříve vám stačilo jen to zařízení. Dnes, když tam vejdete, tak cítíte nejrůznější umělé vůně, které se vám nelíbí, v míse je nějaká dezinfekce a u umyvadla je opět další ručník. Nejhorší však je, že ani prkýnko už není normální. Na sedátko přibyla nějaká chlupatá umělotina a na prkýnko jak by smet.  Jenže tím vše nabyde na objemu a tak už nedrží nahoře a muž nemůže vykonat potřebu ve stoje. Když tu chlupatinu vyhodíte, je zle.

WC bývá často mužskou odpočinkovou zónou. Ano. Donedávna jste měli celý byt, nyní máte WC. No, a když si tam tak sedíte, najednou se ozve zabouchání s tím: Jak dlouho tam ještě budeš? No a pak už nevykonáte nic a relaxační zóna už je také v Prčicích.

Ložnice

Dříve jste měli pro sebe postel 140cm a pane jo, to bylo pohodlíčko. S příchodem ženy, jste jí vyměnili za větší, dvoumetrovou, ale jen proto, aby ona měla 150cm a vy 50cm.

Vestavěná skříň, kde jste mohl skrýt většinu svých přátel, už také není vaše. Není vaše ani polovina! Máte tak třetinu a i o tu musíte každý den svádět litý boj.

Pokud jste byli zvyklí ráno si otevřít okno a vyvětrat, už to nejde. Na parapetu jsou kytky. Kytky neznamená dvě, tři. Ale dvě tři řady.

Komora

Tam, kde se dříve povalovalo jen nářadí a láhve alkoholu je nyní další ženina šatna, sklad marmelád, které stejně nejíte, prázdné skleničky, které se třeba jednou hodí atd. Když si chcete vzít něco svého, musíte se k tomu doslova prohrabat a pak ještě dostanete vynadáno, že tam děláte bordel.

Kuchyně

Kuchyně vám již dávno neslouží. Zatímco muž koupí jen to, co opravdu potřebuje, žena musí mít všechno, i když se to jen práší. Všude se válí recepty, diety, potraviny na dietu, krabičky.

Lednice, která byla do té doby čistá a krásná, má na sobě po vzoru amerických seriálů padesát kilo fotek a dvacet kilo magnetu.  Všude po kuchyni jsou lapače prachu v podobě nejrůznějších sošek a opět na okně spousta květin. Dříve jste uklidili kuchyň za 20 minut, nyní za 6 hodin.

Jídelní stůl býval jako zrcadlo. Když jste chtěli jíst, posloužil jako prostírání denní tisk, který se pak vyhodil. Takže bylo čisto. Dnes je na stole uprostřed pás jako ubrus, kytka, talíř s dekoracemi a hromada prostírání. Ale běda muži, který to umaže.

Obývací pokoj

Do téhle chvíle jste byli pánem pohovky, televize, ovladače, her. Omyl. Už nejste. To vše už není vaše. Místo toho přibily skleníky, komody, hrnečky, skelničky, sošky atd. Když je potřeba je umýt, ty jsou vaše.

Zvíře

Nechcete psa? Tak alespoň kočku. Když uhádáte kočku, tak dříve nebo později to bude alespoň králíček nebo křeček. Co na to, že po měsíci zvíře omrzí, nakonec se o něho staráte vy. Většinou si však pořídíte něco, co je chlupaté, smrdí a žije v noci. Takže se nevyspíte a ani nevysvětlíte, že místo toho, aby šlo zvíře pryč, protože se dusíte, máte alergii, je vám doporučeno, vezmi si prášek. Takže místo, abyste měli klid, staráte se o zvíře, které vás zabíjí a musíte zbytečně užívat léky.  

Mužský život se s příchodem ženského elementu nepředstavitelně změní. Z jindy prostého, čistého a uklizeného bytu se stane rejdiště ženských potřeb a fantazií. Od této chvíle už není nikdy uklizeno. A můžete za to vy.

Proto je potřeba, aby měl doma muž svůj gentleman club, kde bude striktně dodržováno, ženám vstup zakázán. Místo, kde platí mužská pravidla. Sedni si, nalej si a nic neřeš.

MK

Close