Written by 11:54 am Zaujalo mě

Frank Caprio

V dnešním článku bych velice rád upozornil na osobu jménem Frank Caprio. Někomu tohoto člověka netřeba představovat, protože se přeci jenom jedná o poměrně velkou hvězdu s miliony zhlédnutí na youtube a vlastními pořady, nicméně, na druhou stranu, někdo jej znát nemusí a myslím si, že je to velká škoda.

České a anglosaské právo je velice odlišné, takže podobný formát v ČR není možný, no on by byl, ale bylo by to složitější. Pravdou však zůstává, že Frank Caprio není žádná fotbalová, pěvecká, herecká, či jiná hvězda. Je to ve své podstatě velmi obyčejný soudce, který si zachoval zdravý selský rozum a za každým vidí člověka. V pozitivním i negativním smyslu. Pokud vidí vychytralého člověka, nemá slitování. Pokud vidí zcela nebo do určité míry oběť systému, dokáže odhalit srdce a, jak již bylo zmíněno, zdravý rozum.

Francesco „Frank“ (v překladu znamená upřímný, otevřený) Caprio se jako druhý syn italského přistěhovalce narodil 23. listopadu 1936. Jeho otec nebyl bohatý, byl to prodavač ovoce a mléka a také Francesco jako student myl nádobí, čistil boty apod.. I přes svůj třídní původ, vystudoval práva na universitě Suffolk v Bostonu, což jej navedlo k budoucí kariéře.

Frank Caprio není nějaký významný soudce, řeší často „jen“ menší prohřešky, ale jeho styl práce je velmi unikátní.  Nemusí se zviditelňovat bulvárními estrádami, ale používá selský rozum, srdce a duši. To ve spojení s inteligencí vytvořilo unikátní mix, který perfektně funguje.

Osobní pohled

Když dnes sleduji jeho videa, vím, že je to i trochu show, ale to k tomu patří, proč ne. Pro mě je Frank příjemným zjevením v online světě, který potěší každého, kdo má rád podobný formát, ale také se učí angličtinu, která je velmi srozumitelná, a rád se pobaví.

Závěrem

Pokud Franka Capria neznáte, zkuste si pustit nějaké jeho video a také si jej zkuste pustit do duše. Možná pochopíte, uznáte, že život lze žít s nadhledem, grácií a šarmem. Jen tak dál.

MK

Close